Zarządzanie rozmiarami baterii w kreatorze SW2017

Cze wszystkim

Najlepsze życzenia na 2021 rok!

Czy można zarządzać listą rozmiarów baterii w celu jej uzupełnienia?

Z góry dziękuję za Państwa wkład,

PR

screenshot_sw.png

Jest to możliwe: należy przejść przez "Ustawienia Przybornika" w Narzędziach SolidWorks w menu Start systemu Windows.
Powodzenia

4 polubienia

Witam

Procedurę, którą należy wykonać, można znaleźć tutaj.

Pozdrowienia

3 polubienia

Bjr Stefbeno,

Widzę, że uruchomiłem narzędzie i wybrałem moją listę, ale nie mogę zaktualizować.

FYI, skrzynka narzędziowa nie jest zainstalowana na moim komputerze, pracuję ze standardowym SW2017!

PR

Bjr D.Roger,

Tak jak pisałem wyżej, nie mam zainstalowanego toolboxa!

Slts,

PR

Witaj @patrick.rousere 

Nie sądzę, że możesz za pomocą standardowej wersji oprogramowania 

ponieważ nie istnieje w tej wersji

więc nie widzę, jak możesz to zrobić

Z drugiej strony możesz stworzyć osobistą bibliotekę i nakrętek 

Między innymi za pośrednictwem rodzin części  

@+

Bjr gt22,

Tak, myślę, że na tym poprzestanę i będę zadowolony z tego, co mam.

Nie przepadam za rodzinami z pokojami.

Dziękuję za odpowiedzi.

PR

Z tego, co rozumiem, udało Ci się uruchomić narzędzie do parametryzacji, ale nie możesz zmienić wartości, czy pliki parametryzacji nie byłyby w każdym razie tylko do odczytu?

Nie mogę testować, ale dla przypomnienia, oto co jest zaznaczone w pomocy:

Pozdrowienia

Czego Ci brakuje, jeśli chodzi o rozmiar?
Poza kilkoma bardzo szczególnymi przypadkami, radzę sobie żonglując dostarczonymi standardami (ISO, DIN itp.)

1 polubienie

Zobacz materiał M12x175

D.Roger,

Dziękuję za manipulację. Ale to prowadzi mnie do tego samego rezultatu. Dobrze edytuję listę, ale nie mogę jej zaktualizować.

Nawet jeśli nie jest to konieczne do zainstalowania Tollbox, może być konieczne posiadanie odpowiedniego oprogramowania lub co najmniej poziomu "pro".

Rzeczywiście, kiedy jestem w menu kreatora przekłucia, mam dostęp tylko do pierwszego menu (podkreślonego w załączniku)!

sans_titre.png

Standard, który próbujesz zmodyfikować, musi być tylko do odczytu (standard oprogramowania ), czy próbowałeś, kopiując ten standard, a następnie modyfikując tę kopię:

Zostałem tylko przy kroku 1 - Pomoc w przekłuwaniu, aby zrobić powyższe zrzuty ekranu.

Pozdrowienia

Witam

Jesteś administratorem na swoim stanowisku?

Miałem ten sam problem co Ty bez uprawnień administratora na mojej stacji roboczej

CDLT powiedział:

1 polubienie

Jak wspomniano w @stefbeno kroki w różnych standardach są wystarczające w 99% przypadków.

W przypadku kroku M12x1,75 wystarczy wziąć normę ISO i wybrać M12 (krok nie jest oznaczony tym, co jest standardowym krokiem)

Z drugiej strony, dodanie dodatkowych rozmiarów w przyborniku jest całkowicie możliwe nawet bez posiadania wersji pro.

1 polubienie

Witam wszystkich,

Utworzyłem kopię, ale nie mam możliwości ponownego przypisania wartości.

FYI, jestem administratorem mojego komputera.

Slts,

PR

Bjr sbadenis,

dokładnie M12x1,75 nie jest standardem, którego nie ma na mojej liście prac. Dlatego zainteresowałem się tym tematem.

Jeśli wiesz, jak korzystać z zestawu narzędzi bez wersji pro, jestem za!

Slts, PR

M12x175 jest dostępny w standardzie "Ansi Metric"

Nie ma potrzeby przechodzenia do standardu "Ansi Metric", M12x1,75 to duży skok (standard), to M12 jest wskazany bez dalszych informacji w normie DIN wybranej przez patrick.rousere.

Dla przypomnienia, dla dużych skoków wskazanie skoku P jest opcjonalne.

Pozdrowienia

1 polubienie

Całkiem @d.roger to mniej więcej to, co napisałem w moim poście, zgadzamy się!

Dziękuję d.roger i stefbeno za twoje spostrzeżenia, będę trzymał się użycia kategorii metrycznej DIN i ANSI.

Z wyrazami szacunku,

PR