Ikona pliku SolidWorks nie jest obecna

Witam

Czasami mamy problemy z ikonami SolidWorks (zarówno w bagażniku, jak i na zewnątrz) podczas instalacji stacji roboczej.

Wydaje mi się, że widziałem już temat poruszający ten temat na forum, ale nigdy nie doczekał się odpowiedzi, która zadziałała i temat został porzucony.

Nasz serwis informacyjny również poszuka problemu i być może zainstaluje ponownie mój komputer po raz trzeci...

Czy masz więc pojęcie, skąd może wynikać problem?

Dziękuję.

Witam

Myślę, że problem wynika z tych parametrów, które rozumiem na temat problemu:

Musisz wtedy sprawdzić wszystkie lokalizacje, a także przywrócić skojarzenia, i powinno być dobrze :)

1 polubienie

Witam

Mówisz o ikonach lub miniaturach, które zastępują ikony?

Dziękuję za odpowiedzi.
Więc szczegółowo opiszę problem.

To, co powiedział Azrod, jest ciekawe, ale mam już wszystko sprawdzone i nawet kliknięcie "Przywróć skojarzenia plików" niczego nie zmienia.

Oto, co dostaję w skrzyni:

Co dostaję poza bagażnikiem:

Co powinienem dostać do skrzyni:

Co powinienem dostać poza bagażnikiem:

Dziękuję.

Zwykle, jeśli opcja wyświetlania " Pokaż próbki grafiki w Eksploratorze Windows" jest zaznaczona, powinna działać.

Zobacz temat obok:

http://help.solidworks.com/2016/French/SolidWorks/sldworks/c_solidworks_documents_in_windows_explorer.htm?verRedirect=1

1 polubienie

Ta opcja jest już zaznaczona, próbowałem ją odznaczyć a następnie sprawdzić jeszcze raz, nic do zrobienia.

Oto temat osoby, która ma dokładnie takie same problemy jak ja: http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/restaurer-les-icones-solidworks-dans-l-explorateur Ale jak widać, nie znaleziono żadnego rozwiązania.

Pozwalam sobie na małe wymyślenie, czy ktoś ma pomysł?

Zwykle wystarczy przerejestrować części i plany....

Wydaje mi się, że to nie działa, a co więcej, nie sądzę, żebym dobrze się bawił nagrywając ponownie około 30 000 piosenek :p

My też mamy ten problem, przeszliśmy z Solidworks 2015 na 2016 i jak się ponownie zarejestrujemy to działa. Oczywiste jest, że nie zrobiliśmy wszystkiego, ale kiedy pracujemy nad projektami, robimy to.

1 polubienie

Ok, i tak to przetestowałem, ale to nie rozwiązuje problemu.

Dziwne jest to, że nie dzieje się tak na wszystkich pozycjach. Kiedy informatyk zainstalował mój, w jej sesji Windows ikony były widoczne i jak tylko połączyłem się z moim, wszystko zniknęło.

Próbowała więc ponownie zainstalować mój komputer z moją sesją, ale ikony nie działały.

Informatyk próbował naprawić oprogramowanie i ponownie zainstalować PDM. To nie rozwiązało problemu.

Po kliknięciu części prawym przyciskiem myszy i kliknięciu właściwości, części zostaną pomyślnie otwarte w programie SOLIDWORKS Launcher???

Tak.

Gdy SOLIDWORKS jest otwarty, ale bez pliku. Przejdź do narzędzi==>opions==>Eksplorator plików i zaznacz wszystkie pola.

Już mi powiedziano, wszystko jest już odhaczone. Próbowałem również kliknąć "Przywróć skojarzenia plików"

I nic się nie zmieniło???

Niestety nie...

(Jestem KVuilleumier, ale na moim koncie osobistym. Dostęp do SW będę miał dopiero w piątek).

Dziękuję

Czy to jest SP3?

Jeśli nie, może SP4 rozwiąże problem...

Tak, to jest SP3.

Nie wiem, czy uda nam się szybko przełączyć na SP4. Będę Cię informować na bieżąco, jeśli będę miał jakieś wiadomości. Dziękuję.

1 polubienie

Nie ma rozwiązania a priori.

Wygląda na to, że ponowna instalacja SolidWorks i PDM (w tej kolejności!) rozwiązałaby problem.