Należy pamiętać, że właściwość IsFastener nie pozwala na zdefiniowanie części jako części Toolbox, ale po prostu na zidentyfikowanie jej jako " łącznika " lub " łącznika ", tak aby była automatycznie wykluczana z cięć po wybraniu opcji " wykluczaj łączniki " lub do sortowania wiązań...
Aby ustawić plik .sldprt jako część przybornika i tym samym mieć ikonę w drzewie FeatureManager zamiast ikony części, należy użyć określonego narzędzia, sldsetdocprop.exe, które można znaleźć w C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\Toolbox\narzędzia danych. Kliknij dodaj pliki i w zależności od wybranej opcji stanu, możesz zdefiniować plik jako część Przybornika lub nie:
Status nieruchomości: Tak → przybornik
Status nieruchomości: Brak → nie skrzynka narzędziowa
Właściwości IsFastener nie należy mylić z właściwością Toolbox. Dla @sflaction : Jeśli niektóre z komponentów są wykluczone pomimo ich IsFastener na poziomie 1, Przyjrzę się najpierw, jeśli nie masz innego warunku, który unieważnia ten ostatni w przypadku niektórych typów komponentów. Czy warunek PDM znajduje się we właściwości Isfastener lub w ewentualnym członkostwie w programie Toolbox. i na koniec, są konfiguracjami (jeśli istnieją) o tej samej wartości właściwości.
Co to znaczy zdefiniować określone komponenty w Toolbox (poza ikoną)? Testując na *.sldprt, ikona zmienia się dobrze, ale nie zauważyłem żadnych innych zmian, żadnych dodatkowych właściwości, a komponent nie pojawia się w Przyborniku... albo zupełnie mi się to umknęło. Czy mógłbyś powiedzieć mi coś więcej na ten temat (nie mogłem znaleźć pliku pomocy na ten temat.
Będziemy mieli różnice w zachowaniu funkcji, takie jak propagacja funkcji montażu, które mogą być blokowane dla części Toolbox od wersji 2023 i inne subtelności.
Jeśli chodzi o różnice w zachowaniu na poziomie PDM, trudno odpowiedzieć: nie pracuję już z PDM, ale kiedy to zrobiłem, foldery Toolbox i Design Library zostały przypisane do ultra uproszczonego przepływu pracy (2 stany, 2 przejścia), więc nigdy nie musiałem czekać na konkretne zachowanie.
Wiedząc, że: nadal jesteśmy pod Solidworks 2022. I że nie mamy PDM.
Czy mogę stwierdzić, że: Oprócz kilku możliwych propagacji funkcji montażowych, mogę przełącz moją bibliotekę " Home " na Toolbox, dzięki czemu mogę je szybciej zidentyfikować dzięki zmodyfikowanej ikonie . Czy mam rację?