W jakim sensie należy go przyjmować?
Cechy creo T1 = SW premium
lub
Taryfa podstawowa = premium SW
Jeśli masz jakieś liczby, jestem zainteresowany
W jakim sensie należy go przyjmować?
Cechy creo T1 = SW premium
lub
Taryfa podstawowa = premium SW
Jeśli masz jakieś liczby, jestem zainteresowany
Tak, więc na Creo możesz otworzyć z natywnego SW, ten pokój w Creo to martwe ciało.
Jeśli w tej samej części dokonasz zmiany w oprogramowaniu, zmiana ta zostanie wprowadzona w Creo.
Oznacza to, że Twój ASM w Creo będzie zawsze na bieżąco z Twoimi częściami narysowanymi za pomocą SW.
Możesz więc czerpać z oprogramowania (swoje części, montaż itp.), a następnie umieścić je w Creo, aby zbudować swój duży ASM i tworzyć swoje plany.
Zachowaj więc licencje programowe z konserwacją lub bez, aby narysować i mieć jeden lub 2 Creo do zrobienia dużego ASM, ponieważ " wydawałoby się to łatwiejsze w użyciu ", a także do wspólnego tworzenia planów.
Mam nadzieję, że wyraziłem się jaśniej
Więc nie mam jeszcze figury.
do dziś to, co wiem
Creo nie jest w licencji wieczystej, tylko w rocznym wynajmie (do potwierdzenia)
obecnie oferuje zniżki dla osób, które chcą przeprowadzić migrację z oprogramowania CAD X do creo.
" Funkcjonalność creo T1 = SW premium "
tak, to jest funkcja T1 = sw premium
UWAGA => wszystko to w trybie warunkowym tylko powtarzam mowę sprzedawcy, jeszcze nic nie widziałem na własne oczy
@FUZ3D teraz mam kontakt, który mogę przekazać Wam
Han, to fajna opcja (część, którą można zmodyfikować w creo, jeśli zostanie zmodyfikowana w Sldw). Nigdy nie miałem okazji testować, ale wygląda świetnie
Cóż, oczywiście będziesz mógł przetestować, gdy pojawią się w wyniku. Składasz ponownie z częściami solidworks. Pozwala to sprawdzić, czy naprawdę łatwo jest o ograniczenia (wątpię!) i pozwala zobaczyć, czy część naprawdę zmienia się w przypadku ewolucji.
Jestem bardzo ciekaw Twojej opinii na ten temat!
Działa to również w drugą stronę: otwarcie natywnego creo w oprogramowaniu z aktualizacją w zespole programowym, jeśli komponent jest zmodyfikowany w swoim oryginalnym CREO.
Ale nie jestem pewien, czy oprogramowanie 2 to to samo jądro. Parasolid dla SW, dla CREO nie wiem.
Cześć @OBI_WAN
Według PTC Creo Parametric - EAC Product Development Solutions, creo T1 (lub creo ' podstawy projektowania ') jest dalekie od bycia odpowiednikiem SW Premium (nie ma obliczeń elementów skończonych, na przykład, które są w T4 (lub creo ' projekt zaawansowany '). Wiele zaawansowanych narzędzi jest również dostępnych w T2 lub T3 (powierzchnia...).
Interesuje mnie jednak Twój powrót z MEP creo z montażu pod SW.
Tak samo, licząc również na to, że otwarcie modelu importowanego pod Créo nie będzie tak trudne i długie jak pod SW (nawet jeśli od 2023 roku znacznie lepsze)
jest znany z wersji T1.
Czekam, aż skontaktuje się ze mną ponownie, aby zadać mu pytanie, aby zobaczyć, czy potwierdzi, czy nie.
Bjr,
Właśnie rozmawiał ze mną przedstawiciel handlowy CREO.
Potwierdza to dla mnie, że funkcje T1 są rzeczywiście odpowiednikiem składki programowej.
Istnieje moduł liniowych obliczeń statycznych.
Z drugiej strony, aby mieć bardziej zaawansowane obliczenia, takie jak wyboczeniowe, termiczne, nieliniowe, musisz wziąć dodatkowy moduł.
Temat się do przodu, czekam na umówienie się na demo i uprzedziłem ich, że zamierzam postawić ich w trudnym miejscu, aby zwiększyć ciśnienie lol.
Niech moc będzie z wami.
To prawda, że kiedy wchodzisz na ich stronę, masz cholernie dużo modułów symulacyjnych.
Nie mogę się doczekać, aż twój " zabójca " powróci dla jednego lub drugiego hihihihihi
Dla Twojej informacji, interesujący krótki filmik pod tym linkiem:
Z drugiej strony, czy przy dużym montażu oprogramowania zachowanie będzie identyczne?
Tylko @OBI_WAN będzie w stanie nam to powiedzieć.
Wygląda jednak na to, że według niektórych forów Creo lepiej zarządza dużymi zgromadzeniami.
Tak, to artykuł, który podpalił beczkę prochu (zobacz moją pierwszą wiadomość na górze)
Będę Was informował o postępach w tym temacie, nie martw się.
Widzę, że wiele osób wydaje się pasjonować tym stanowiskiem, stąd moje pytanie.
Mała ankieta:
Kto kiedykolwiek myślał o zmianie Solidworks na inny CAD i jaki motyw sprawił, że chciałeś to zmienić.
Osobiście to, co mi najbardziej przeszkadza w SolidWorks, to ociężałość MEPów (widoki detali i przekrojów itp...)
A być może także ograniczenia w montażu, które bardzo obciążają model.
W przeciwnym razie, na razie, biorąc pod uwagę możliwości oprogramowania, trudno zostawić je bez ważnego powodu, zwłaszcza, że biblioteka nie nadąży.
Jak nazywasz @ronathan ciężkością?
Odpowiadając @OBI_WAN : nie, zdecydowanie nie. Czasami tęsknię za rygorem Creo... ale w rezultacie nadal jest to " Defois ". Solidworks jest dla mnie nadal znacznie bardziej przystępny cenowo w tym, co muszę zrobić
Ze swojej strony studiowałem już zamianę SW na TopSolid v7.
Kontekst: firma historycznie na TopSolid v6, większość klientów i partnerów z oprogramowaniem, więc współżycie TopSolid v6 + SolidWorks. Następnie pojawia się TopSolid v7.
Każde z programów miało wady i zalety:
TopSolid v7:
Zaletami → koszt (znacznie tańszy niż SW!!), pdm (super dobrze przemyślany) zintegrowany podstawowy, materiał i obróbka zarządzane jako niezależna płyta, pojęcie działania (włóż do zespołu, a to sprawi, że otwory i krany będą dobrze działać), biblioteka bardzo dobrze dostarczonych komponentów std (przynajmniej więcej niż wystarczająca dla naszych potrzeb w tamtym czasie).
Mniej → funkcje formatowania znacznie obciążały proces projektowania (to, co zajęło mi około 20 minut z oprogramowaniem, zajęło mi prawie 2 godziny z TopSolid...), niekoniecznie bardziej stabilne niż SW, ale było to pierwsze wydanie TSv7, więc...
Zawodzi mnie pamięć o rysunkach, nawet gdybym zauważył, że TopSolid był znacznie bardziej dostrojony do adnotacji zgodnie z ISO niż SW może być dzisiaj!
Aby ułatwić współpracę z klientami lub podwykonawcami, zdecydowano się na SW.
Witam
Pewne jest to, że nie spieszą się ze sprzedażą swojego oprogramowania , sztuką jak stracić nowych klientów.
@FUZ3D
Plik się do przodu po mojej stronie.
Umówiłem się na wideospotkanie, aby wyjaśnić nasze problemy z oprogramowaniem i czego od nich oczekujemy.
Jutro po południu umówiłam się osobiście na prezentację.
Skontaktuję się z Tobą tak szybko, jak to możliwe.
Niech Moc będzie z wami.
Bjr,
spojrzenie wstecz na moją wizytę w CREO.
Udało nam się wymiatać kilka tematów.
rysunki, montaż, duży montaż.
-otwierasz traktor 9000 sztuk z laptopa w 2 minuty, cięcie w 2 minuty.
-Natywne odzyskiwanie monet SW bardzo łatwo bez struktury drzewa, ale bardzo łatwo edytowalne.
-kilka rzeczy naprawdę do mnie przemawia, takich jak tworzenie konfiguracji bez otwierania 3D
-Dużo podobieństwa do SW, ale " do potwierdzenia " Znacznie większa płynność to mniejsze opóźnienie.
Kolejnym krokiem jest wypożyczenie prawa jazdy na 1 miesiąc wraz ze szkoleniem, aby sprawdzić się na żywo.
Ale szczerze mówiąc, wzbudziły moją ciekawość i bardzo chętnie je przetestuję, ponieważ z tego, co widziałem, wydają się bardzo obiecujące.
Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że uczestniczyłem w pokazie komercyjnym i dopiero po zakończeniu wypożyczenia licencji zdecyduję, że sam będę miał przetestowane.
Ciąg dalszy nastąpi.
Niech moc będzie z wami.
… Czy to możliwe???.. Spoko, Solidworks powinien wyciągnąć z tego wnioski... Swoją drogą, jeśli chodzi o płynność i opóźnienie...