Przez ostatnie kilka miesięcy doświadczałem strasznie powolnego otwierania części lub złożeń w solidworks. Zajmuje to około 2 s na sztukę, więc kiedy otwieram formę wtryskową 3d, szybko osiąga się 10 minut oczekiwania...
Próbowałem kilku sposobów, aby to zrobić (otwieranie w świetle, nie rozwiązuj podzbiorów,.. itp.) i nic nie pomaga.
Dysk twardy jest nowy (7200 obr./min), zaktualizowałem bios, sterowniki i solidworks w sp5... Moje domyślne szablony są lokalne i żadne dodatki nie są aktywne. System również nie jest obciążony, a mój plik wymiany ma 2x więcej pamięci RAM.
Który procesor na płycie głównej? (dokładne odniesienie)
Ile pamięci RAM?
Wersja oprogramowania?? (SP5 nie wskazuje roku)
Następnie musisz zajrzeć do menedżera zadań (kliknij prawym przyciskiem myszy na pasku zadań u dołu ekranu) Windaub w zakładce wydajności. Daje to dobry przegląd pamięci fizycznej (całkowita, buforowana, dostępna itp.)
Jeśli klikniesz zakładkę wydajności w monitorze zasobów , będziesz miał pojęcie, czy pochodzi to z komputera, czy z czegoś innego.
Czy formy działają zgodnie z zasadą "Zewnętrznych Odniesień"?
Sprawdź więc ustawienia systemu Solidworks (otwieranie tak/nie/itp... Referencje zewnętrzne)
Może to spowodować spowolnienie otwierania.
Pamiętaj jednak, że podczas pracy z odnośnikami zewnętrznymi prosisz, aby nie otwierać odpowiednich plików = ryzyko posiadania nieaktualnego odniesienia!
Jeśli nie wiesz, jak zbytnio zarządzać odnośnikami zewnętrznymi, lepiej zostawić je "zawsze otwarte"
Sprawdź również, czy istnieją jakieś "nieprzydatne" dodatki Solidworks, które mają problemy i dlatego można je wyłączyć.
Wersja oprogramowania: oznaczona w tytule 2017 SP5 ;-)
Menedżer: Pamięć 17%, procesor od 0 do 13%
Stacja została przetestowana przez serwis informacyjny i nie wykryto żadnych problemów. Jako środek zapobiegawczy wymieniliśmy DD.
Odpowiadając na @GT22 sterownik jest oczywiście tym, który jest zalecany na portalu klienta dla quadro 4000!
i na koniec, aby odpowiedzieć @olivier42 wszystkie odwołania zewnętrzne do zestawu są lokalne. Co więcej, robi mi to na zespołach, które nie były modyfikowane od 3 lat, które wcześniej działały bardzo dobrze. Próbowałem wielu różnych konfiguracji ustawień sw, nic nie pomagało. Ponadto wszystkie suplementy są rozładowywane.
Jeśli potrzebuję więcej szczegółów, pozostaję do dyspozycji!
Nie chcę dysku SSD, ponieważ z reologiami, które uruchamiam; Podczas iteracji obliczeń solvera na dysku znajduje się zbyt wiele woluminów zapisów, a tym samym z czasem jest to fatalne dla sektorów dysków SSD.
W przypadku zainstalowanego sterownika jest to rzeczywiście 362.13. Ale nie ma żadnych problemów graficznych, tylko solidny, który zajmuje szaloną ilość czasu na odczytanie plików (nawet bez budowania drzew).
Witam, zmieniłeś wersję Solid, ale czy myślałeś również o konwersji swoich plików??? ponieważ Solid najpierw konwertuje pliki przed ich otwarciem i to za każdym razem, gdy jest otwierany, o ile nie ma nowych kopii zapasowych.
Chyba że jest to poufne i jeśli chcesz, czy możesz stworzyć kompozycję, którą zabierzesz ze swojego zestawu do testu i czasu otwarcia na innych komputerach?
W załączeniu znajduje się 3D oprzyrządowania (100 MB) zaimportowane do kroku, który zwykle zajmuje od 10 do 15 sekund, a następnie przekonwertowane w 2016 roku. Czas otwarcia 1min55s.
Przerobiłem go w 2017 roku i nadal zajmuje to 1 minutę 55 sekund.
Nie, mam problem tylko z ciałem stałym i nie ma wirusa ani niczego innego (dział informacyjny i ja przeszliśmy przez to grzebieniem o drobnych zębach). Wszystkie testy inne niż stałe są rozstrzygające. Solidny test wydajności rx ulega awarii, więc nie mogłem dowiedzieć się więcej... Dla twojej informacji, badanie rheo 6 GB na pamięci RAM otwiera się za 8 sekund...
Ponieważ twoje problemy koncentrują się na oprogramowaniu, spróbuj wyłączyć dodatki w oprogramowaniu. Następnie spróbuj naprawić instalację lub całkowicie zainstalować ponownie...
Oto 2 pliki sldreg, 1 dla oryginalnych opcji SW 2017 i 1 z kopią zapasową opcji systemowych, które mam na moim komputerze. Nieuchronnie będziesz miał problemy z drugim, ponieważ zawiera on szereg linii, które nie będą w stanie działać na twoim komputerze, takich jak ścieżka do folderów, nazwy szablonów itp.
Spróbuj najpierw z oryginalnym sldreg SW2017, ten został wykonany bezpośrednio po instalacji SW.