Wydłużając grupy linii, uzyskuję skrzyżowanie rur, aby je przeciąć
CF załączony plik
Jeszcze raz dziękuję
2b mechanik +. SLDPRT (190.2 KB)
Jeśli umieścisz płytkę między 2, możesz wyregulować rurki:
A od najłatwiejszego do umieszczenia gramofonu i ponownego wyregulowania w razie potrzeby.
Tak, dziękuję
Witam
Ponieważ chcesz zmontować różne sekcje podłużnic za pomocą obrotnic, radzę zachować szkic jako podstawę do rysowania każdej sekcji z osobna. Następnie złóż je.
Łatwy do edycji. Jeśli zmienisz swój szkic, zmienią się wszystkie sekcje.
Tak bym postąpił.
W tego typu przypadkach systematycznie przechodzę przez małe naczynie pomiędzy każdą zmianą orientacji, znacznie łatwiejsze do złożenia.
Witam
Zgadzam się z @Le_Bidule za definicją sekcja po sekcji, która pozwala na konstruowanie brył geometrycznych niezbędnych do budowy.
Ponieważ nie miałem SW 2020, napisałem dokument wyjaśniający podejście, które zastosowałem...
Zobacz załączony plik pdf.
Limon2bMecano.pdf (726.3 KB)
Mogę powiedzieć coś głupiego, ale podejmuję ryzyko; Czy funkcja " structure " nie mogłaby pomóc, szczególnie w przypadku sprzężeń?
Witam
Szukam funkcji sumy/odejmowania/przecięcia brył w SW 2020,
Czy możesz mi powiedzieć?
Regarde la fonction combiner @Alfoncpasmamob :
https://help.solidworks.com/2021/french/SolidWorks/sldworks/t_combining_bodies_add.htm
Oczywiście!!!
Dziękuję
Dołączony do schodów, nie patrz na drzewo tworzenia, zbyt skomplikowane, bo myślę, że zrobiłem to źle, zaimportowanego DXF 3D ...
ust. 4b. SLDPRT (3.0 MB)
Ponadto, jak wyodrębnić każdą rurkę do rysunku?
Dziękuję
Ponieważ jesteś w prawdziwym 3D, nie będzie łatwo umieścić je na rysunku.
Obejrzyj filmy zamieszczone tutaj:
Myślę za Was o tym rozwiązaniu, które wydaje mi się najbardziej odpowiednie:
W przeciwnym razie funkcja " wybór bryły " we właściwościach widoku rysunku jest dla Ciebie.
(niesamowicie wydajne/praktyczne w porównaniu do zarządzania stanami wyświetlania, które jest całkowicie błędne)
Witam;
Do twoich rysunków proponuję " Widoki względne "...
https://help.solidworks.com/2022/french/SolidWorks/sldworks/t_insert_relative_view.htm?id=5fbca5a9c66449afbebad1f9dfab665e#Pg0
W dzisiejszych czasach myślę, że to najczęściej w zupełności wystarcza; Rysunki są głównie dokumentami informacyjnymi dla kotlarzy/ślusarzy wyposażonych w obrabiarki (wieloosiowe cięcie laserowe).
Wydaje się to rzeczywiście najprostsze ze wszystkich widoków rur, które są rysowane w prawdziwym 3D.
W połączeniu z doborem ciała, MEP nie musi być tak skomplikowany
Ponieważ cięcia będą wykonywane częściowo za pomocą szlifierki, upewnij się, że rysunki zawierają wszystkie wskazówki dotyczące śledzenia. Dodaj również ocenę przepływu
Dziękuję
cięcie plazmowe podpór bieżnika i zestawów płyt, do rur, pił taśmowych
Dziękuję za informację zwrotną z " prawdziwym " i nie zapomnij zamknąć tematu odpowiedzią, która przybliżyła Cię do Twojego rozwiązania.
wszystkie odpowiedzi mi służyły,
Dziękuję Wam wszystkim