A rurki są dobrze zorientowane. (rura osi pionowej // do szkicu referencyjnego) Z drugiej strony, jeśli chodzi o regulacje między rurkami (prostokątnymi), to inna historia:
W tym celu należy kliknąć na nową grupę, w funkcji Element spawany mechanicznie: Nie mogę dołączyć mojej części od wersji 2023. Ale pochodząc z wersji sw2020 wiem, że działało to w ten sam sposób.
Witam Ponieważ chcesz zmontować różne sekcje podłużnic za pomocą obrotnic, radzę zachować szkic jako podstawę do rysowania każdej sekcji z osobna. Następnie złóż je. Łatwy do edycji. Jeśli zmienisz swój szkic, zmienią się wszystkie sekcje. Tak bym postąpił.
Zgadzam się z @Le_Bidule za definicją sekcja po sekcji, która pozwala na konstruowanie brył geometrycznych niezbędnych do budowy. Ponieważ nie miałem SW 2020, napisałem dokument wyjaśniający podejście, które zastosowałem... Zobacz załączony plik pdf.
Oczywiście!!! Dziękuję Dołączony do schodów, nie patrz na drzewo tworzenia, zbyt skomplikowane, bo myślę, że zrobiłem to źle, zaimportowanego DXF 3D ... ust. 4b. SLDPRT (3.0 MB)
W przeciwnym razie funkcja " wybór bryły " we właściwościach widoku rysunku jest dla Ciebie. (niesamowicie wydajne/praktyczne w porównaniu do zarządzania stanami wyświetlania, które jest całkowicie błędne)
W dzisiejszych czasach myślę, że to najczęściej w zupełności wystarcza; Rysunki są głównie dokumentami informacyjnymi dla kotlarzy/ślusarzy wyposażonych w obrabiarki (wieloosiowe cięcie laserowe).
Wydaje się to rzeczywiście najprostsze ze wszystkich widoków rur, które są rysowane w prawdziwym 3D. W połączeniu z doborem ciała, MEP nie musi być tak skomplikowany
Ponieważ cięcia będą wykonywane częściowo za pomocą szlifierki, upewnij się, że rysunki zawierają wszystkie wskazówki dotyczące śledzenia. Dodaj również ocenę przepływu