Nie odblokowałem się we właściwościach, przeszedłem do Właściwości/Kompatybilność i kliknąłem: Rozpocznij rozwiązywanie problemów ze zgodnością. Tam poprosił mnie, żebym poszedł do Admina, wpisałem kody, aby przejść pod Admin i zaczął, wybrałem źródło i miejsce docelowe, ale w admin nie mam dostępu do wszystkich serwerów lub folderów, więc zrobiłem kopię moich plików w folderze, aby umieścić na pulpicie Admina. i rozpoczął przetwarzanie, przekształca plik do formatu DXF ale nie umieszcza dokładnej nazwy, a następnie nowego okna błędu, zobacz załączony plik wiadomości poniżej.
Jest ok z przyciskiem "przetwarzanie typu 2" Płaski 1:1 :)
Dla mnie to bardzo dobrze. Jeszcze więcej :)
sugestia:
Czy uważasz, że możliwe byłoby posiadanie menu do wyboru, jeśli chcesz? DWG lub . Format DXF
A także okno adresu, w którym można wkleić lokalizację folderu źródłowego, oraz okno do wklejenia lokalizacji folderu rekordów, bez konieczności przeglądania folderów.
Jeśli myślisz o zmodyfikowaniu Makra dla 2 sugestii i/lub usunięciu leczenia typu 1 (kiedy oczywiście masz czas, nawet po wakacjach, których życzę Ci bardzo dobrze), poinformuj mnie na bieżąco, aby zobaczyć, czy umieściłem Twoją ostatnią odpowiedź jako lepszą odpowiedź teraz, czy też poczekam, aż ją zmodyfikujesz.
Oto ostateczna wersja programu z sugestiami modyfikacji, nadal można wybrać foldery, klikając teksty "folder źródłowy" i "folder docelowy", ale możliwe jest również skopiowanie/wklejenie bezpośrednio ścieżek folderów w odpowiednich polach tekstowych, wybór formatu wyjściowego (formatów) odbywa się poprzez zaznaczenie lub odznaczenie odpowiednich pól.
Aby można było rozpakować w dowolnym folderze, z wyjątkiem 2 plików zawartych w pliku zip, musi znajdować się w tym samym folderze. Najlepiej jest uruchomić Solidworks przed uruchomieniem tego programu.
Data ważności 31.08.2018 r. została usunięta. Należy pamiętać, że konieczne jest posiadanie co najmniej wersji 2017 Solidworks.
Używaj na własne ryzyko...
Brak gwarancji i serwisu po darowiźnie...
Jest napisany w C#, ale możliwe jest uzyskanie informacji o kodzie używanym na proste żądanie, ale dopiero od końca września...
Chciałbym podziękować d.rogerowi za ten mały program. Od dłuższego czasu szukałem małego narzędzia, które ułatwiłoby mi cotygodniowe przygotowanie się do cięcia laserowego.
Czy możliwy jest automatyczny eksport pliku DXF z czerwoną warstwą "DIMENSION", na której znajduje się ściana boczna z blachą?
Dla informacji, mój DXF przed wysłaniem do podwykonawcy, wygląda tak:
Witam; Lepiej byłoby rozwinąć "Szczegóły" raportu o błędach, ale zasadniczo mówi on, że nie udało się otworzyć dokumentu do przetworzenia: Albo jest w błędzie (Solidworks). Albo został przeniesiony, albo zmieniono jego nazwę. … Czy ten błąd nadal pojawia się w określonym pliku? Czy jest to trwałe? Losowy? Czy plik do przetworzenia ma jakieś cechy szczególne (nierozkładane zagięcia, nakładanie się?) i wreszcie, której wersji Solidworks używasz?
Pozdrowienia.
Zauważ, że odkopywanie rozwiązanej dyskusji sprzed 4 lat niekoniecznie jest właściwą metodą uzyskania odpowiedzi. Z drugiej strony pozwala nam rzucić okiem na godną podziwu pracę "równie często" @d. Rogera
Problem polega na tym, że nie możesz modyfikować programu, ponieważ tylko @d.roger ma kod źródłowy. A ponieważ @d.roger nie zagląda tu ostatnio często, nie jestem pewien, czy otrzymasz odpowiedź.
Z drugiej strony, oprogramowanie Visiativ MyCadtools może również sprostać zapotrzebowaniu. BatchConverter i Integration mogą sprostać temu zapotrzebowaniu. Aby ukończyć prawdopodobnie jedną lub więcej części, które powodują problemy, spróbuj je zidentyfikować (poprzez eliminację lub inną metodę), a następnie spróbuj zrozumieć, dlaczego (nie jest to praca z blachy...)
Witam. Właśnie przetestowałem na 22 i program uruchamia się, ale nie wykonuje zadania, zmieniłem dll i presto, ten sam błąd co twój, Podsumowując, nie obsługuje on Rozwiązanie, skompiluj ponownie przy użyciu nowych bibliotek dll, ale musisz mieć kod źródłowy.
Witam Jestem teraz na SW22 i mogę korzystać z tego programu bez wprowadzania w nim żadnych zmian. Mogę jednak odtworzyć błąd, jeśli nie uruchomię SW przed użyciem tego programu, więc skłaniałbym się do stwierdzenia, że powinniśmy zastąpić zdanie "Lepiej jest uruchomić Solidworks przed uruchomieniem tego programu." na " Konieczne jest uruchomienie Solidworks przed uruchomieniem tego programu". Pozdrowienia
Bez względu na to, jak często ponawiam testy, nie mogę odtworzyć tego typu awarii, jedynym momentem, w którym przetwarzanie nie jest wykonywane, jest usunięcie wyświetlania rozszerzeń plików w systemie Windows, ale nie ma awarii dla tego wszystkiego. Pozdrowienia
Rzeczywiście, moje testy są wykonywane z widocznymi rozszerzeniami plików, gdy je ukrywam, program normalnie kończy się z komunikatem (przetwarzanie zakończone), ale nie jest generowany żaden plik dxf. Wydaje mi się, że nie znalazł części, ponieważ i w przeciwieństwie do pierwszego testu (uruchom program bez aktywnej instancji oprogramowania) nie zauważyłem otwartych okien solidworks, (w każdym razie dziękuję za opinię @d.Roger, to musi być problem z moją maszyną)
Witam @d. Zrozumiał Pracuję na SolidWorks 2023 Uruchamiam aplikację, wybieram folder źródłowy i docelowy, pokazuje mi się okno z informacją o przetwarzaniu w toku i pracy wykonanej, ale nie mam plików DXF ani DWG? Jakiś pomysł, aby mi pomóc? Dziękuję
Witam Nie mam SW2023 do przetestowania, ale wygląda to tak, jak napisałem powyżej: "jedynym momentem, w którym przetwarzanie nie jest wykonywane, jest usunięcie wyświetlania rozszerzeń plików w systemie Windows", więc czy rozszerzenia plików są wyświetlane w Twoim Windowsie? Pozdrowienia