Informuję, że od najbliższego czwartku 12 grudnia do godz. 18 przez około 2 godziny będzie prowadzona konserwacja platformy. Prace konserwacyjne będą wymagały wylogowania wszystkich użytkowników w tym okresie. Wieczorem forum będzie ponownie w pełni operacyjne.
Witaj @Sylk , Ta techniczna operacja przygotowuje do przyszłorocznej zmiany między nowym portalem myCAD (zaprezentowanym podczas dni myCAD) a forum. Jesteśmy na czymś " przezroczystym " dla użytkowników, nic na razie nie widać.
To powiedziawszy, nie widziałem prezentacji portalu, która ma nadejść, ale wciąż jest nadzieja; Rewizja loginu raczej szłaby w parze ze zmianą portalu. To byłaby idealna okazja.
Lubię, gdy rozłącza się, nie pytając o nic, gdy rano wysyła wiadomość. Wszystko po to, aby poprosić mnie o nazwę użytkownika, gdy już bez problemu napisałem 2-3 wiadomości tuż przedtem. Osobiście nie widzę, co chcesz poprawić...
W przeciwnym razie to nie jest śmieszne! Osobiście czasami nie mam ochoty publikować ponownie posta, który właśnie napisałem, ze szkodą dla wszystkich, ale mniejsza z tym.
Zdajemy sobie sprawę, że uwierzytelnianie dwuskładnikowe jest ograniczeniem dla wygody użytkownika. Niemniej jednak jest to gwarancja bezpieczeństwa Twoich danych i stabilności platformy. Niestety, nie wszyscy użytkownicy Internetu są tak życzliwi jak Ty, a niektórzy szukają luk
Plusem jest to, że Twoja sesja na forum wygaśnie wyraźniej podczas przeglądania. Nie będziesz już musiał się martwić, że rozpoczniesz post i zostaniesz wylogowany po jego opublikowaniu, ponieważ zostaniesz rozłączony przed forum, jeśli kiedykolwiek było to konieczne.
Jednym ze sposobów, aby uczynić go znacznie mniej restrykcyjnym, bez zwiększania jego podatności, byłoby skorzystanie z innej drogi niż [wysyłanie kodu do odbierania-konsultowania-kopiowania wiadomości e-mail]: Captcha, osobiste pytanie (dlaczego nie losowe), a nawet jedno i drugie jednocześnie, jest nie mniej bezpieczne, znacznie szybsze i znacznie mniej żmudne niż obecnie.
Jest to najbardziej problematyczny ruch w przeglądaniu wiadomości e-mail z tym uwierzytelnianiem dwuskładnikowym.