🚧 UTRZYMANIE FORUM - czwartek 12.12 od godz. 18

Cze wszystkim

Informuję, że od najbliższego czwartku 12 grudnia do godz. 18 przez około 2 godziny będzie prowadzona konserwacja platformy.
Prace konserwacyjne będą wymagały wylogowania wszystkich użytkowników w tym okresie.
Wieczorem forum będzie ponownie w pełni operacyjne.

Miłego dnia
Kamień

Witam @Pierre_VISIATIV_Admin

Czy można mieć małą zapowiedź zmian lub nowości, jeśli są takie, które nas niepokoją?

Dziękuję

2 polubienia

Witaj @Sylk ,
Ta techniczna operacja przygotowuje do przyszłorocznej zmiany między nowym portalem myCAD (zaprezentowanym podczas dni myCAD) a forum. Jesteśmy na czymś " przezroczystym " dla użytkowników, nic na razie nie widać.

2 polubienia

Witam;
Myślę , że @Sylk (podobnie jak ja) liczyłem na zmianę w procesie " podwójnej identyfikacji "... :grin:

3 polubienia

Tak
:pleading_face:

3 polubienia

Myślę, że kilkoro z nas obserwowało tę ewolucję :face_with_monocle:

2 polubienia

A nawet wtedy prawdopodobnie nie byłeś często na stronie wsparcia Visiativ;
Tam musisz się zidentyfikować 2x2 razy... :upside_down_face:

2 polubienia

To powiedziawszy, nie widziałem prezentacji portalu, która ma nadejść, ale wciąż jest nadzieja; Rewizja loginu raczej szłaby w parze ze zmianą portalu. To byłaby idealna okazja.

Lubię, gdy rozłącza się, nie pytając o nic, gdy rano wysyła wiadomość. Wszystko po to, aby poprosić mnie o nazwę użytkownika, gdy już bez problemu napisałem 2-3 wiadomości tuż przedtem.
Osobiście nie widzę, co chcesz poprawić... :rofl: :rofl: :rofl:

4 polubienia

@Maclane

A nawet wtedy prawdopodobnie nie byłeś często na stronie wsparcia Visiativ;
Tam musisz się zidentyfikować 2x2 razy... :upside_down_face:

Tak, to bardzo bolesne, ale od tego czasu mają mniej biletów! :rofl:

5 polubień

Identyczne. Z dodatkowym bonusem w postaci niewielkiego zwrotu do recepcji zamiast przekierowywania na stronę, na której zostałeś ozdobiony. :ok_hand:

W przeciwnym razie to nie jest śmieszne!
Osobiście czasami nie mam ochoty publikować ponownie posta, który właśnie napisałem, ze szkodą dla wszystkich, ale mniejsza z tym.

1 polubienie

Zdarza mi się to prawie za każdym razem z biletami ich " Hot Line". :disappointed_relieved:

2 polubienia

Tak, to chyba najbardziej szkodliwa część tej historii!

Jest też fakt, że nudą jest ponowne łączenie się przez telefon podczas przerwy związkowej, gdy minutę wcześniej byłeś podłączony do komputera...

Tak, ale to ma pomóc Ci się rozłączyć podczas przerwy. To dla dobra użytkownika!!

5 polubień

Dziękuję wszystkim za udostępnienie.

Zdajemy sobie sprawę, że uwierzytelnianie dwuskładnikowe jest ograniczeniem dla wygody użytkownika. Niemniej jednak jest to gwarancja bezpieczeństwa Twoich danych i stabilności platformy. Niestety, nie wszyscy użytkownicy Internetu są tak życzliwi jak Ty, a niektórzy szukają luk :wink:

Plusem jest to, że Twoja sesja na forum wygaśnie wyraźniej podczas przeglądania. Nie będziesz już musiał się martwić, że rozpoczniesz post i zostaniesz wylogowany po jego opublikowaniu, ponieważ zostaniesz rozłączony przed forum, jeśli kiedykolwiek było to konieczne.

3 polubienia

Prekognicja? Wróżby?

Tylko :crystal_ball: ważność tokena, który wygasa i zmusza Cię do ponownego nawiązania połączenia :wink:

2 polubienia

Jednym ze sposobów, aby uczynić go znacznie mniej restrykcyjnym, bez zwiększania jego podatności, byłoby skorzystanie z innej drogi niż [wysyłanie kodu do odbierania-konsultowania-kopiowania wiadomości e-mail]:
Captcha, osobiste pytanie (dlaczego nie losowe), a nawet jedno i drugie jednocześnie, jest nie mniej bezpieczne, znacznie szybsze i znacznie mniej żmudne niż obecnie.

Jest to najbardziej problematyczny ruch w przeglądaniu wiadomości e-mail z tym uwierzytelnianiem dwuskładnikowym.

2 polubienia