Złe jednostki

Witam

Stworzyłem pracę, nie zauważając, że jest ona w metrach, a nie w milimetrach.
Zmodyfikowałem więc jednostki, ale to nie wystarczy, z 65 m kończę na 65000 mm.

Czy możliwa jest zmiana wszystkich wartości w tym samym czasie bez konieczności korygowania każdej strony?

Dziękuję.

Odrębność

Witam, możemy to zrobić za pomocą funkcji SCALE, jeśli nie chcemy ponawiać pracy...

image

Witaj Diiity,
Musielibyśmy również dostosować i sprawdzić opcje jednostki, jeśli była niesprawna.

Powodzenia
@+.
AR.

Istnieje makro udostępnione przez Lenny'ego Kikstrę, za pomocą którego można skalować wymiary do żądanych jednostek.

Makro ModelRescaler można pobrać z tego linku Zasoby Lenny'ego SolidWorks

2 polubienia

Dziękuję wam za interwencję.
Jednostki są dobrze skonfigurowane, z pewnością jest to błąd w obsłudze z mojej strony.
Skala jest za mała, 0,001, mam w tym przypadku problemy z zoomem.
Ponowne wykonanie tego jest z pewnością opcją, ponieważ z makrem mam problem z awarią mojego oprogramowania (błąd krytyczny) za każdym razem, gdy proszę o pobranie makra, jestem pod SW2017

Dobry wieczór @diiity ,

Poniższa dyskusja dotyczyła tego samego problemu zmiany skali pomieszczenia.

W odpowiedzi 6 zaproponowałem makro, które pozwala na zmianę skalowania. Działa na części pod SW 2022, najstarszą wersją, jaką w tej chwili posiadam.
Do przetestowania w SW 2017...

Bądź ostrożny: konieczne jest, aby część była w całości zdefiniowana przez wiązania i wymiary, zwłaszcza w szkicach. Każda istota, która pozostanie wolna, zachowa swój pierwotny wymiar.

1 polubienie

Witam
Po kilku próbach użycia makra, jak wspomniano powyżej, za każdym razem, gdy klikam przycisk, mam kompletny crash SW.
Wróciłem więc całkowicie do rysowania i wszystko wróciło do normy.
Dziękuję wam wszystkim.
Odrębność

1 polubienie

Musisz wprowadzić żądany współczynnik skali.