Stworzyłem pracę, nie zauważając, że jest ona w metrach, a nie w milimetrach. Zmodyfikowałem więc jednostki, ale to nie wystarczy, z 65 m kończę na 65000 mm.
Czy możliwa jest zmiana wszystkich wartości w tym samym czasie bez konieczności korygowania każdej strony?
Dziękuję wam za interwencję. Jednostki są dobrze skonfigurowane, z pewnością jest to błąd w obsłudze z mojej strony. Skala jest za mała, 0,001, mam w tym przypadku problemy z zoomem. Ponowne wykonanie tego jest z pewnością opcją, ponieważ z makrem mam problem z awarią mojego oprogramowania (błąd krytyczny) za każdym razem, gdy proszę o pobranie makra, jestem pod SW2017
Poniższa dyskusja dotyczyła tego samego problemu zmiany skali pomieszczenia.
W odpowiedzi 6 zaproponowałem makro, które pozwala na zmianę skalowania. Działa na części pod SW 2022, najstarszą wersją, jaką w tej chwili posiadam. Do przetestowania w SW 2017...
Bądź ostrożny: konieczne jest, aby część była w całości zdefiniowana przez wiązania i wymiary, zwłaszcza w szkicach. Każda istota, która pozostanie wolna, zachowa swój pierwotny wymiar.
Witam Po kilku próbach użycia makra, jak wspomniano powyżej, za każdym razem, gdy klikam przycisk, mam kompletny crash SW. Wróciłem więc całkowicie do rysowania i wszystko wróciło do normy. Dziękuję wam wszystkim. Odrębność