Mam ostatnio problem, używam metody szkieletu normalnie jako odniesienie zewnętrzne w montażu, niestety jeden z moich podwykonawców z którym współpracuję, zdecydował się na wyprowadzenie szkieletu w każdej części. A w niektórych pomieszczeniach szkielet nie wychodzi na światło dzienne.
Problem, gdy modyfikuję mój szkielet, kilkaset części jest oznaczonych znakiem " ?" na części pochodnej. Wiem, że istnieje opcja w solidworks i musi być włączona, aby aktualizacja działała, ale która? Pokazano mi to, ale ponieważ jest bardzo wyraźne, nie jest łatwo go znaleźć. Jakiś pomysł?
Wyłączyłem tę funkcję, ponieważ otwierała ona zestawy połączone zewnętrznymi odniesieniami. Nadal aktywowałem na żądanie, tak jak mi powiedziałeś. Chciałbym jednak znaleźć tę opcję, która wydaje mi się inna niż rozwiązanie, które proponujesz. To była naprawdę opcja przeczytania go, która nie miała z tym nic wspólnego, ale rozwiązała aktualizację części pochodnej
Cóż, właśnie zrozumiałem mój problem w tym samym czasie, w którym ci odpowiadam. Szkielet jest zbiorem szkiców 2D, podczas wstawiania, jeśli bryła, pudełko lub inny element nie istnieje w szkielecie, nie zawiera .
W ciągu najbliższych kilku dni potwierdzę, że jest to Twoje lub inne rozwiązanie. Dziękuję za odpowiedź
Wyraziłem się źle. Zaznaczone pola to Objętość / Powierzchnia / 2D i Wchłonięte. Ale w moim szkielecie jest tylko 2D, jeśli sprawdza się objętość i powierzchnię, miecha i umieszcza " ?", ponieważ nie rozumie, dlaczego nie ma 3D. Krótko mówiąc, dziękuję
Witam Państwa, Ten temat mnie interesuje, ponieważ mam też problem z projektowaniem za pomocą szkieletu. Stworzyłem szkielet, który reprezentuje całą architekturę mojej maszyny, gdzie mam tylko szkice i plany. Do każdego projektowanego przeze mnie elementu integruję ten szkielet, tak aby moje części oczywiście od niego zależały. Tak więc, wstawiając część do pokoju, wybrałem moje pochłonięte i niewchłonięte szkice, płaszczyzny i osie. I w każdym z moich zestawów integruję ten szkielet również w głowie. Na tej maszynie pracuje nas 2 osób, we współpracy (bez PDM), używamy wersji 2020 z SP5, ale tylko ja sam napotykam awarie, i to nie małe, to znaczy, że w dowolnym momencie Solid ulega awarii, całkowicie się zamyka i gnije moje pliki. Stają się bezużyteczne!! Skorumpowany! Kiedy je otwieram, kiedy je odbudowuję, od razu się zawiesza. Jestem zmuszony zaczynać swoje utwory od zera. Spotkałem się z tym problemem na dobrych piętnastu sztukach... A teraz mam już dość, więc zastanawiam się, czy moja metodologia jest właściwa. Ale widzę, że przy tym wszystkim używasz tej metody i że a priori działa ona dla Ciebie? różnica, którą zauważyłem, polega na tym, że w opcjach systemu, Odwołania zewnętrzne, aby " załadować dokumenty referencyjne " mam " Brak ". Jakie parametry polecacie? Także inna kwestia, jestem na Windows 11, a mój kolega na Windows 10, uważamy, że być może wystąpiłyby niespójności w rejestracji między 2... Jakie jest Twoje zdanie? Z góry dziękuję
A FRED78, jestem taki jak ty, mam >? Ale gdy tylko publikuję to w kontekście, otwiera się szkielet, a co z moim dziełem, >? znika i zostaje zastąpiony przez Szkielet...
Witam; Oświadczenie firmy Solidworks dotyczące obsługi systemu Windows 11 to:
"Oficjalne wsparcie dla systemu Windows 11 będzie dostępne w dodatku Service Pack SOLIDWORKS 2022"
Fragment z:
=> To prawdopodobnie spora część problemu.
Jeśli chodzi o " ->?" to dzieje się tak, gdy Solidworks walczy z zewnętrznym odniesieniem, ponieważ albo nie może go znaleźć, albo nie może go odbudować. W przypadku utraty w wyniku rekonstrukcji możliwych jest kilka przyczyn:
_ Cykliczne równania odniesienia. _ Podstawowy szkic jest zbyt " odległy " pod względem podzespołów. _ Szkielet jest szkicem 3D (Solidworks nadal ma problemy z ich rekonstrukcją bez ich otwierania)...
Witam Metoda szkieletowa działa u mnie dobrze i nie zawiesza się. Ale uważaj na swoje krawaty. Jeśli solidworks czegoś szuka i tego nie znajduje, to działa ale po kilku razach się zawiesza (dlaczego dokładnie nie wiem), ale uważaj, żeby nie tworzyć pętli, nie wiem jak używasz swojego szkieletu. Osobiście narzuciłem szkielet w zespole na podstawie doświadczenia i przechodzę przez rzuty w odnośniku zewnętrznym bezpośrednio zaczerpnięte ze zgromadzenia.
Oznacza to, że część zawsze składa się ze zespołu + części + szkieletu. Unikam multibody dla łatwiejszego zarządzania zestawieniami materiałów. W przypadku wieloobiektowych musisz wypełnić właściwości w bryłach i jest to kłopotliwe.
W przypadku, gdy zarządzasz szkieletem, dryfując częścią w pomieszczeniu, znacznie większy problem. Zarządzanie jest kłopotliwe dla solidworks, a w przypadku kopiowania części konieczne jest ponowne punktowanie kawałek po kawałku pochodnego szkieletu w części. Aktualizacje szkiców pojawiają się we wszystkich pomieszczeniach i nie można już wyświetlać szkiców, co dotyczy również planów i osi.
Pamiętaj, aby zaktualizować swoją kartę graficzną, wersję zalecaną przez Solidworks. A w przypadku uszkodzonych części, jeśli jesteś sprytnym facetem, nie baw się dobrze z zastępowaniem swojej części plikiem notatki, zmieniając format na .sldrp Jeśli nie, sprawdź kody błędów w Internecie, aby zrozumieć. Oto moja opinia Powodzenia
Fakt pracy z dwiema osobami nad identycznymi częściami lub zespołami w tym samym czasie sprawia również, że zarządzanie wieloma użytkownikami bez PDM regularnie ulega awarii bez PDM. (I to nawet bez szkieletu!) Od ponad 15 lat zaobserwowałem, że gdy pracuję z kolegą nad tym samym projektem, gdy tylko jeden lub drugi ma części wspólne, a nie tylko do odczytu w oknach, mnożymy przez 5 do 10 liczbę dziennych awarii. I oczywiście nie jest to dla nich priorytetem, ponieważ pozwala im sprzedawać PDM lub 3Dexperience, nową gęś, która znosi złote jaja!
Wykorzystanie sieci i mikro cięć hipotetyczny problem zgłaszany przy awariach. Po PDM osobiście mi się podoba i jest bardzo skuteczny. Korzystanie z narzędzia do przeładowywania, aby objąć prowadzenie. Jeśli to możliwe, włącz doświadczenie 3D i pracuj ze stałą licencją, a nie pływającą, ponieważ wiele błędów pochodzi z mikrocięć. Radzę skopiować własny szkielet na komputer i komunikować się z kolegą oraz wymieniać się plikami podczas edycji. Prosta praca jest źródłem niezawodności. Moja skromna opinia
Z jakiegoś powodu nieznanego w naszej firmie pod SW2020 SP5.0 ustawienia, które są tutaj przechowywane:
SYSTEMATYCZNE POMIJANIE DLA UŻYTKOWNIKÓW (o dziwo, nasz bot do drukowania plików PDF uniknął tego problemu).
Tak więc, gdy tylko pracujemy z importowanymi ciałami (na przykład zgrubna odlewnia w obrabianej części), mamy duże ryzyko, że nie użyjemy właściwej wersji w naszym obrobionym 3D... Niech żyje SW
Zgłosiliśmy błąd. Wygląda na to, że te parametry są obsługiwane przez wiele wierszy w rejestrze (i zakłócają inne). Brak rozwiązania ze strony Visiativ/Solidworks.
Ponieważ te ustawienia są połączone z innymi w rejestrze, podejrzewam, że przyczyną problemu jest ręczna zmiana ustawienia "dowolne " przez naszych użytkowników (w tym mnie). Ale w końcu niemożliwe jest, abyśmy na dłuższą metę trzymali w tym pudełku cokolwiek innego niż żadne (w ^praktyce jest to kilka dni/tygodni maksymalnej żywotności dla ' zmodyfikowanych ' lub ' wszystkich ' w tym miejscu.
… Dlaczego nie tworzyć kopii zapasowych dla każdego użytkownika? → " Koło zębate " w Solidworks, a następnie Zapisz/Przywróć ustawienia... W ten sposób każdy będzie odpowiedzialny za swoje własne ustawienia. Pozwala to również uniknąć możliwych konfliktów między różnymi rozwiązaniami programowymi i sprzętowymi (Windows/Solidworks/Karty graficzne/RAM/CPU...). A przede wszystkim pozwala w każdej chwili przywrócić swoje preferencje (w przypadku awarii często zdarza się, że niektóre ustawienia przeskakują).
Pytanie pomocnicze: W tej chwili, w przypadku utraty pewnych parametrów, przywracasz je ręcznie (ryzykując, że zapomnisz o niektórych z nich), czy też idziesz szukać ich w czymś, co wydaje się być twoją wspólną kopią zapasową... I czy jest aktualny?
Zarządzaj również ustawieniami podczas generowania pakietu instalacyjnego, blokując niektóre opcje, jeśli to konieczne, i wybierając te, które są ponownie stosowane za każdym razem, gdy oprogramowanie jest otwierane. Hasło umożliwia zmianę zablokowanego ustawienia w bieżącej sesji bez wpływu na rejestr. W domu robimy to od co najmniej 2020 roku z pamięci i nie przeszkadzają nam już różne ustawienia w zależności od stacji roboczych i użytkowników (wiedząc, że większość z nich nie wie, co robi, gdy zmienia ustawienie).
Witam. Każdy z nas ma swoje własne ustawienia, ponieważ nie mamy tych samych komputerów i tych samych konfiguracji. Każdy z nich ma zapisany plik kopii zapasowych ustawień, aby odzyskać ustawienia w przypadku problemów. Rzeczywiście, wcześniej używaliśmy tego samego parametru do konfiguracji wszystkich komputerów, z wyjątkiem tego, że zdaliśmy sobie sprawę, że na niektórych komputerach były błędy, które były z tym związane. Od tego czasu każdy zaczął od zera, aby stworzyć własną konfigurację.
Arg!!! Dzieci...., przepraszam, mam na myśli holala! Nie jest miło gadać bzdury, ludzie z wizją. Kiedy nie wiesz, po prostu mówisz do klienta (który wydaje fortunę): "Przepraszam, nie jestem pewien, czy mogę odpowiedzieć na Twoje zapytanie, dowiem się..."
2018 ! To już istniało! (Mówię o możliwym blokowaniu opcji przez admina.)