Skalowanie do druku 3D

Witam młodych i starych.

Posiadam (duży) trailer, który chciałbym wykonać w skali makiety i wydruk 3D, aby móc pokazać klientowi jak to może wyglądać w rzeczywistości i/lub podarować mu podczas sprzedaży. Jak bezużyteczny gadżet, ale który wciąż ma niewielki efekt.

Krótko mówiąc, nie wiem, czy mam na to odpowiednią metodę i w pewnym momencie utknę. Ma około 7 m długości x 2 m szerokości x 2 m wysokości i chciałbym to zmniejszyć do 200 mm długości x 57 mm szerokości i 57 mm wysokości

Zapisuję go więc jako część, a następnie chciałbym go zmniejszyć poprzez skalowanie (wstawianie => Formy => Skala) I tu właśnie boli dno: Potrzebowałbym tylko jednej funkcji/treści lub mam jedną na część zespołu

Czy masz pomysł, jak obejść problem lub go uprościć?

Dla twojej informacji, korzystam z Solidworks 2011. Możliwe, że w 2015 roku nie mam niektórych z Waszych funkcji ;)

2 polubienia

Witam

Czy próbowałeś nagrywać w pokojach (starannie dobierając wszystkie ciała), łączyć ciała, a następnie wykonywać funkcję skali?

3 polubienia

Cześć coin37coin! 

Miałem ostatnio taką pracę do wykonania:

1. Zapisałem zespół w .part (czyli część z zestawem brył)

2. Zrobiłem funkcję drabiny 

3. Udało się

:)

4 polubienia

Powiem to samo:

W swoim drzewie, na liście "Objętości ciała", zaznaczasz wszystko, a następnie klikasz prawym przyciskiem myszy, "Połącz", wybierasz "dodaj" i OK => powinieneś otrzymać pojedynczą bryłę

2 polubienia

Cześć @ coin37coin

Zapisz swój zespół  częściowo i postępuj zgodnie z poniższym opisem

Związek w 2011 roku 

http://help.solidworks.com/2011/French/SolidWorks/sldworks/AllContent/SolidWorks/Core/Features/t_Scaling_a_Part.htm

@+ ;-)

1 polubienie

Wydaje mi się, że mój obecny model to "wszystkie ciała". Ale nie chce ich łączyć

Postaram się więc zacząć od początku, czyli od stworzenia nowej części ze złożenia... co może trwać długo -_-"

Edit: Zanim odpowiem na .PL, wszyscy już przybyliście. To świetnie! Będę więc informował was na bieżąco o prędkości mojego konia wyścigowego

3 polubienia

wykonujesz kopię swojego modelu pod inną nazwą (miniaturowy zwiastun)

I to właśnie na tym egzemplarzu będziesz się bawił skalą raz w nią umieszczoną jest moim zdaniem jedyny dobry solucja

@+

1 polubienie

Witam

Nie masz takiej możliwości w programie dostarczonym z drukarką 3D?

Bo po swojej stronie mam drukarkę kupioną w Pearl, a wszystko co mam do zrobienia tak naprawdę na solidworks,
to przekonwertowanie pliku solidworks do formatu STL, a następnie mam możliwość skalowania w dół w programie
W zestawie z drukarką...

Ja tylko zadaję pytanie :), bo nie wiem jaką drukarkę posiadacie :)

2 polubienia

@Centor: Nie mam drukarki 3D. Później muszę się połączyć z zewnętrznym głośnikiem... Więc wykonuję całą pracę z wyprzedzeniem

A więc wtedy.

Rzeczywiście, potwierdzam, mam wiele funkcji (?), które są wprowadzane, gdy częściowo zapisuję mój zestaw.

Kontynuuj, bez kliknięcia prawym przyciskiem myszy =>połącz=>dodaj

Jeśli przejdę przez insert=>function=>combine, mogę wybrać tylko żywe obiekty w 3D. Więc jestem prawie pewien, że o niektórych zapomnę. Brak możliwości zaznaczenia całego BOM, a następnie połączenia

clic_droit.png
1 polubienie

Uh... Biorąc pod uwagę twój obraz, czy spojrzałeś na to, jak duże będą twoje rurki??? Może być mały. Patrz kruchy.

"Kombajn" jest dostępny na poziomie listy woluminów, a nie na poziomie funkcji

2 polubienia

Tak dla delikatnej strony. Muszę potem ponownie przerobić całość, aby była w odpowiednich grubościach

Haaa, ale mała zamknięta lista na górze pod adnotacją. Nigdy o tym nie myślę. Myślę, że właśnie rozjaśniłeś moje day@Benoit

1 polubienie

Nie rozumiem, dlaczego musisz kombinować

Jeśli zapiszesz częściowo, to połączysz w trybie automatycznym

więc

Wszystkie części jego montażu będą obecne

nawet te bardzo małe (może wyeliminuj kilka,,, zaciski itp.........)

to, co widziałem z załączonego obrazu, może być bardzo w porządku, jak powiedział @ Benoit

Zwłaszcza według skali wybranej od 1/35

Zatem średnica rury 40 mm = 1,142857 mm

jeśli się nie mylę 

@+ ;-)

2 polubienia

@gt, nie, kiedy nagrywasz w SLDPRT, masz tyle ciał, ile miałeś części.

1 polubienie

Nie ma GT22. Zapisywanie w pliku .sldprt tworzy treść dla każdego elementu podzbiorów.

1 polubienie

Właśnie zrobiłem test linii montażowej, więc nie ma podzespołu

ze wszystkimi ogniwami wolnymi od ruchu

i nagrałem to w części 

Kończę z ciałami powierzchniowymi?

zgodnie z SW 2012

@+ ;-)

chaine_maillons_soudes_dia_6_l24_l_11.sldasm

plik z nagraniem w części

chaine_maillons_soudes_dia_6_l24_l_11part.sldprt

I tak i @gt22?

Jeśli masz obiekty powierzchniowe, to dlatego, że albo nie wybrałeś opcji podczas zapisywania sldasm w sldprt, albo wybrałeś pierwszą opcję "Ściany zewnętrzne".

Aby uzyskać bryły objętościowe, należy wybrać "Wszystkie komponenty" lub w konkretnym przypadku "Komponenty zewnętrzne". W przypadku @coin37coin najbardziej odpowiednia jest ostatnia opcja "Wszystkie komponenty".

@coin37coin, mam wrażenie, że włożyłeś palec w bieg, który połknie Ci rękę! Jeszcze nie skończyłeś, mój biedaczek! :-)

1 polubienie

@Benoit tak, skończyłem. Moja maszyna nie jest w stanie połączyć korpusów woluminowych... Nie może znieść szoku. Nie można więc iść dalej

Więc na razie zostawię to na boku. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mam na biurku nową stację, która na pewno poradzi sobie z zadaniem... ale nie mogę go zainstalować. I zbiera kurz od 2 miesięcy (maksymalna frustracja!)

Po prostu pozwoliłem, aby pytanie trochę przebiegło, aby zobaczyć odpowiedzi wszystkich i czy pojawiło się obejście.

Krótko mówiąc, nie jestem Johnem Connorem: maszyny wygrały tę wojnę! Ale dziękuję wszystkim, będę pamiętać o tej procedurze na później

2 polubienia

Jeśli możesz wysłać swoją część w formacie .sldprt, możemy scalić dla Ciebie treści.

2 polubienia