Plaster

Witam

Szukam talerza o strukturze plastra miodu. Zrobiłem reprezentatywną siatkę, ale jest to dalekie od prawdy. Seria łuków z powtórzeniami 

Jeśli go masz, zobacz obrazek do przyklejenia, ponieważ jest to istniejąca część i jest to głównie ze względu na przestrzeń, która jest niezbędna

capture_nid_d_abeille.jpg

Cześć Gerald, dlaczego nie zrobisz tego samego z sześciokątami, aby stworzyć swój plaster miodu?

Plastry miodu to sześciokąty, prawda?

@+ ;-))

3 polubienia

Cześć Joss

Istniejąca jest zaokrąglona, tak jakbyśmy wycięli paski blachy falistej i skleili je ze sobą.

@ gt22 tak w pszczołach to sześciokąty, na grawerze laserowym jest zaokrąglony lol 

1 polubienie

Jeśli masz pod ręką istniejącą część: zrób jej zdjęcie i użyj tego zdjęcia jako tekstury.

Z drugiej strony, amha, lepiej unikać modelowania go na twardo, nie śmiem myśleć o zasobach, które musi pochłonąć.

Haaa ^^ się z tym zgadzam, ponieważ w mojej branży, kiedy mówimy o filtrach o strukturze plastra miodu, to tak naprawdę są to sześciokąty.

@joss, w optyce również do dyfuzorów jest sześciokątny, ale tam .... Powiedziałbym nawet, że to pierwszy raz, kiedy widzę taki taki. Są w nim rurki i jest bardzo cienki 

@stefbeno jeśli chodzi o zasoby, to w porządku, to tylko zespół leja 600/900, a mój komputer nie taranuje, ponieważ najczęściej używałem powtarzania 

Dlaczego nie wziąć pod uwagę pozorów wznowienia powtarzania persage?

@+ ;-))

1 polubienie

@gt22 dostępne tylko w RealView

Ale jeśli twoja reprezentacja jest daleka od prawdy, to jak jest z prawdą? (Czy to gdzie indziej ;) Wiem). W przeciwnym razie po prostu popraw swój szkic, aby uzyskać dokładniejsze renderowanie.
2 polubienia

Na przykład 

Weź pod uwagę okrągłą siatkę o wyglądzie plastiku

Sprawdź rozmiar otworu w wykończeniu powierzchni i baw się niebieskim i purpurowym kwadratem na elemencie

@+ ;-))

piece2_apparenece_de_tole_trouee_2500_x1200.sldprt
1 polubienie

Po badaniach nad różnymi plastrami miodu... Ten na maszynie i najgorszy!

co wyjaśniałoby, dlaczego odkształca się zgodnie z punktami podparcia.

Zamierzam więc przerysować szkic zgodnie z sugestią .pl

nid_d_abeille_destructure.gif

A ten?

essai.jpg
1 polubienie

@aurelien widzisz to tylko na zdjęciach? Brak dostępnego szkicu? bo to wszystko

Właśnie zrobiłem to w programie Inventor, więc mogę wysłać Ci go w formacie STEP lub wcześniej umieścić obok Ciebie.

Zrobiłem ten szkic, a następnie linearne powtórzenia w kilku kierunkach z symetriami

3 polubienia

@aurelien ogniwa mają średnicę bliską 6 mm (zbyt elastyczną, aby można ją było precyzyjnie zmierzyć), a siatka ma grubość 0,3 mm

600/900mm całkowita grubość siatki 10 mm

Jeśli część jest wycinana laserowo, najlepiej jest narysować jeden z otworów, a następnie: Wstaw -> Powtórzenie/symetria -> Powtórz w obszarze

Lub powtarzanie zgodnie z wzorem kołowym lub liniowym, jeśli znamy rodzaj wzoru użytego do cięcia

@froussel nie jest to kawałek do cięcia, ale to, co służy jako podpora dla desek lub płyt, które są cięte lub grawerowane

Mój komputer obliczał powtórzenia przez 10 minut z ładnym komunikatem "Nie odpowiadam".

Opublikuję wynik, gdy tylko wróci do życia.

1 polubienie