NOWOŚĆ: Twój portal klienta Visiativ ewoluuje!

Cze wszystkim

Miło nam poinformować, że portal klienta Visiativ ewoluuje! :partying_face: Od 12 października 2023 r . będzie można korzystać z nowej platformy wymiany i usług Visiativ.

Na tej platformie znajdziesz:

• Wsparcie techniczne CAD
  • Twoje dokumenty administracyjne
  • nowe treści w trakcie wydań (np. informacje o klientach, umowy itp.)
  • Uproszczona wymiana informacji z kontaktami w Visiativ

Jeśli chodzi o pomoc techniczną, zawsze możesz przejść przez platformę myCAD, aby uzyskać do niej dostęp: kliknij przycisk " moje bilety ", a zostaniesz przekierowany do nowego portalu klienta Visiativ.
Dla informacji : adres e-mail " support@mycadservices.com " nie będzie już dostępny. Będziesz musiał przejść przez portal klienta, aby utworzyć zgłoszenie do pomocy technicznej.

BEZPIECZEŃSTWO

Aby zwiększyć poziom bezpieczeństwa Twojego konta i zagwarantować ochronę Twoich danych osobowych, Visiativ zabezpiecza i aktualizuje dostęp do Twoich narzędzi.

Od 2 października 2023 r. zostanie wykonana nowa metoda połączenia za pośrednictwem myCAD firmy Visiativ , która będzie wyświetlana w następujący sposób:

image

Jeśli korzystałeś z konta myCAD lub myMoovapps, musisz zresetować hasło, klikając "Nie pamiętasz hasła?" na ekranie logowania.

Następnie będziesz musiał zarejestrować drugi składnik uwierzytelniania , o który zostaniesz poproszony podczas logowania.

Przy pierwszym logowaniu będziesz musiał podać rodzaj uwierzytelniania, którego chcesz użyć (aplikacja, SMS lub e-mail). W zależności od przypadku konieczne będzie zatem wcześniej:

• Aplikacja: zainstaluj aplikację uwierzytelniającą, przestrzegając wymagań wstępnych jej wydawcy
  • SMS: miej osobisty numer telefonu komórkowego, pod którym można się z Tobą skontaktować
  • Adres e-mail: adres e-mail musi być dostępny w momencie logowania

W razie jakichkolwiek problemów możesz skontaktować się z naszym działem obsługi klienta pod numerem +33 9 69 322 223 (od poniedziałku do piątku od 8:30 do 12 oraz od 13:30 do 17:00 – bezpłatny telefon).

Co zrobić, jeśli nie jesteś klientem Visiativ? Nie panikuj, wystarczy, że założysz darmowe konto! :slight_smile:

Informacja : Wszystkie osoby, które nie logowały się na platformie przez okres dłuższy niż 2 lata, zostaną automatycznie usunięte. Jeśli chcesz znaleźć swoje informacje, utwórz nowe konto z oryginalnym adresem e-mail, a Twoje dane zostaną automatycznie przesłane.

Więcej informacji: visiativ.com/actualites/actualite/votre-portail-client-evolue/

Jeśli masz jakieś pytania, nie wahaj się dać mi znać!
Dziękujemy i życzę miłego dnia!
Coralie :slight_smile:

1 polubienie

Witaj Coralie,
Dziękuję za informacje i ich wyjaśnienia.
Dzień dobry.

AR.

Witaj @Coralie ;

Baner " kto jest online " znów działa?
image

To dobra wiadomość. :grinning:

1 polubienie

Witaj @Maclane,

Obecnie testujemy go, aby działał tak szybko, jak to możliwe :slight_smile:

1 polubienie

Tak, śmiałem się, kiedy zobaczyłem go w kompletnym oderwaniu.

Musiał być na urlopie macierzyńskim, bo miał dzieci :rofl:

Silniejsza niż wszechobecność, moc bycia kilka razy tą samą osobą w tym samym miejscu i czasie :grin:

Zauważ, że dobrym sposobem na zwiększenie licznika aktywności na forum jest :kissing:

FYI... Wydaje się, że opcja " Rozmycie" w kole zębatym nie działa

1 polubienie

Cze wszystkim

Licznik został ponownie zmodyfikowany i jest funkcjonalny: czasami trzeba odświeżyć stronę, aby się zaktualizowała :slight_smile:
Wspominam o tym, że opcja "rozmycia" nie działa, spójrzmy dlaczego!
Dziękujemy za Twoją opinię!
Miłego dnia :slight_smile:
Coralie

Witam
Zawsze pojawia się problem z żądaniem połączenia każdego dnia

Witaj @ronathan,
Czy możesz powiedzieć mi więcej o tych problemach? Nie możesz się połączyć?
Dziękuję, Coralie.

Witam @Coralie

Wcześniej prawie nie mogłem się połączyć. Musimy jednak trochę nalegać. Po kliknięciu menu "połącz" witryna przekieruje Cię do okna, które wydaje się nie ładować poprawnie.

Udało mi się połączyć dopiero po 4 próbach.

Tak, ale sesja nie chce pozostać w kontakcie i każdego dnia muszę się ponownie łączyć.

Witam;

Ponieważ mówimy o połączeniach i ryzykując, że odbiegnę od tematu, nie mogę już zalogować się za pomocą My3Dplayer/Editor w wersji lokalnej (wczoraj pobrałem aktualizację).
Uwaga: moje ostatnie połączenie miało miejsce dość długo przed zmianą procedur identyfikacji.

Pozdrowienia.

Mam ten sam problem, gdy sprawdza terminal, jest nieskończony.
Czasami musisz zalogować się ponownie lub nacisnąć F5, aby się połączyć. To bardzo różnie!

Nawiasem mówiąc, jest to jedyne forum, które sprawdza terminal (Coralie powiedziała nam dlaczego, ale nie podoba mi się techniczny wybór, aby zrobić to w ten sposób. Istnieją inne sposoby, aby trochę zabezpieczyć części)