Nowe uwierzytelnienie: Czy udało Ci się zalogować?

Chwila, do której nie doszedłem, ale co za nuda do łączenia... Warto było mieć konto, aby przez to przejść; Jestem pewien, że utworzenie nowego konta byłoby mniej czasochłonne i mniej bolesne...

Mimo wszystko witam wszystkich.

1 polubienie

Byłem trochę zbyt przestraszony, kiedy wykonywałem procedurę ponownego połączenia.
Najwyraźniej na razie idzie dobrze) w Firefoksie hasło jest zapamiętywane i nie trzeba ponownie przechodzić przez uwierzytelnianie dwuskładnikowe.

Ta złożoność nie pomoże w pozyskiwaniu nowych członków na forum.
Być może udałoby się wprowadzić uwierzytelnianie dwuskładnikowe tylko dla kont użytkowników z dostępem do poufnych informacji?

4 polubienia

Osobiście nadal nie jestem rozłączony, jestem zbyt przerażony, biorąc pod uwagę opinie

1 polubienie

Wszystko poszło mi bardzo dobrze :slight_smile:
System uwierzytelniania dwuskładnikowego, który można dziś znaleźć na wielu stronach internetowych :slight_smile:

2 polubienia

O wiele lepiej jest tylko teraz rozłączyć / ponownie połączyć dziennie i szybko połączyć ponownie.

3 polubienia

Możesz iść.
Pierwsze ponowne połączenie nie jest trochę uciążliwe, ale potem jest dobrze (może zobaczyć w zależności od przeglądarki)

1 polubienie

Witam;

Wczoraj (wtorek, 17 października) od godziny 17 (około) nie można było połączyć się z Mycadem...
Log i hasło request => OK
Strona weryfikacyjna=>OK
i tam znajduję się na stronie głównej Visiativ bez bycia zalogowanym, "nieważne" mówię sobie, klikam link, aby uzyskać dostęp do forum Mycad... no cóż znowu ... Czy to nie może być cykliczna redundancja w żargonie komputerowym?
Zamknięcie przeglądarki nie rozwiązało tego problemu.
To powiedziawszy, ponieważ możesz mnie przeczytać, moje połączenie dziś rano działa normalnie...

Ale być może byłem jedyną osobą, na którą wpłynęło to "imponderabilia"...

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witaj drużynie

Czy nie mógłbyś uruchomić tego głupiego monitu, który prosi nas o kliknięcie, aby kontynuować, kiedy mówi, że wszystko jest w porządku...? Ponieważ wszystko jest w porządku, naładuj recepcję bezpośrednio!!

Proszę, dziękuję

8 polubień

Witaj @Coralie , czy to normalne, że musisz ponownie wprowadzić swoje dane uwierzytelniające, gdy chcesz zobaczyć/utworzyć prośbę o bilet?

Witaj Dominique,
Może w międzyczasie zostałeś rozłączony? Jeśli nie, to ze względów bezpieczeństwa prosi Cię o dane logowania...

Tak i wbrew moim obawom poszło dobrze.

Niech moc będzie z wami.

2 polubienia

Ciągle jestem rozłączany, muszę regularnie wprowadzać swoje logi i klucz bezpieczeństwa. Po pewnym czasie staje się ciężki

Witam @ac_cobra_427
Przykro mi to słyszeć, czy możesz mi powiedzieć, ile razy jesteś zmuszony do ponownego połączenia?
Przyjrzymy się Twojemu kontu!

Z mojej strony to każdego dnia :tired_face:

1 polubienie

Witaj @Coralie ,

Nie wiem dokładnie, ale między moim telefonem, dostępem do pracy i tym z domu, myślę, że za każdym razem, gdy łączę się na jednym, muszę ponownie połączyć się na innych, ale po to, aby potwierdzić, ponieważ tak naprawdę nie zwróciłem uwagi.

1 polubienie

Witam @ac_cobra_427
A priori nasze konto na forum nie jest rodzajem licencji z 1 postem na raz; Jeśli połączę się z telefonem, sesja mojego komputera pozostanie otwarta.

2 polubienia

Dla mnie wygląda to bardziej jak jedno rozłączenie dziennie.
Z drugiej strony, forum i strona Mycad proszą o połączenie każdego dnia w przybliżeniu.
Aby zobaczyć, czy to możliwe, aby poprawić, dodatkowo 2-3 okna za każdym razem w celu weryfikacji uwierzytelnienia, co czasami jest nieco bolesne.
Inną rzeczą, którą często widzimy w witrynie tak, jakbyśmy byli połączeni, gdy chcemy kliknąć wiadomość, jesteśmy rozłączeni i ponownie połączeni, to jest denerwujące.
Edit: tylko moje poranne rozłączenie.
1. okno:

Następnie musisz nacisnąć przycisk połączenia.
Następnie 2. okno:

I wreszcie 3 i ostatnie:
image

Całość jest trochę długa...
Może bezpośrednio zaproponuj okno na ponowne połączenie zamiast pierwszego, które ostrzega, że zostaniesz rozłączony?
Oczywiście pod warunkiem, że jest to wykonalne za pomocą interfejsu.

2 polubienia

Połączenie bez szczególnego problemu, nawet jeśli jest bardziej złożone.
Mam wrażenie, że to forum jest lepiej zabezpieczone niż mój bank!!!!
Ładne i nowocześniejsze to nowe forum.

1 polubienie

Uwaga dotycząca limitu HS: jak to możliwe, że użytkownicy mają pseudonimy takie jak " user65378bc2098c6 "
Mam wrażenie, że tak jest od czasu wdrożenia nowej wersji forum.
image

2 polubienia

Cześć @stefbeno

Intuicyjnie powiedziałbym, że mogły to być tylko konta testowe stworzone przez twórców w celu sprawdzenia zachowania strony podczas tworzenia nowych kont. :thinking:

2 polubienia