Witam @pheitz
Minimalny poziom dla początkujących menedżerów to F11. Tak więc wszyscy nowi inżynierowie, którzy kończą studia, powinni być zatrudnieni co najmniej w F11.
Witam @geoffrey1
Otóż nie:
I definicja poziomu 7 (poprzez Definicję - Krajowe Ramy Kwalifikacji Zawodowych | INSEE):
Tak więc normalnie żadna firma metalurgiczna nie powinna mieć bac+5 poniżej poziomu F11.
Tak więc inżynier z konieczności będzie miał status menedżera, nawet jeśli nikogo nie nadzoruje.
Kolejna zwariowana i dwuznaczna rzecz: "Kiedy w ogłoszeniu o pracy jest mowa o wymogu", czy to znaczy, że jeśli Twoja oferta go nie narzuca, to Ty nie musisz?
@geoffrey1
Podobnie jak poziom BTS, DUT lub Engineer, a ponieważ nie ma wymogu mini inżyniera, hop it goes cream → poziomu D7😁
Redagować:
I oczywiście wszystkie CV poniżej inżynierii = śmieci!
To jest dokładnie to , co @geoffrey. Znaczenie słów^^
W ten sposób znajdujemy "pożądany", a nie "imperatywny" poziom inżynierski^^
Wszystko jest negocjowane w momencie zatrudniania, więc ranking / opis stanowiska również. To od każdej osoby zależy, czy doceni swoje dyplomy i doświadczenia.
W praktyce ranking rzadko ma znaczenie, ponieważ ludzie są na ogół wynagradzani znacznie powyżej minimum sieci (w mojej 20-letniej karierze znam tylko jednego inżyniera, który co roku otrzymywał podwyżki dzięki rewaloryzacji konwencjonalnej sieci). Niekoniecznie jest to prawdą w przypadku zawodów wymagających niższych kwalifikacji, w przypadku których z pewnością należy przestrzegać układu zbiorowego.
W zasadzie nie jest głupio prosić o klasyfikację, której wynagrodzenie jest nieco niższe niż wynegocjowane wynagrodzenie (nadal musisz zachować konsekwencję co do żądanego poziomu).
Aby potwierdzić dyskusję, poszedłem również do E9, moja pierwsza ocena była na D8, ale po negocjacjach z moim kierownikiem i HR zostaliśmy przeniesieni do E9, na wszelki wypadek jesteśmy 4 technikami.
To samo dotyczy tego. 1pkt od zaliczenia E10 ... To tylko pokazuje, że lepiej jest się przeliczyć !
@coin37coin i @RICO_BZH bardzo się cieszę z Twojego powodu, niedługo mam umówione spotkanie z HR i moim szefem, aby to omówić, trzymam kciuki...
Ze swojej strony zostałem sklasyfikowany jako E9 w rankingu, który odpowiada zasymilowanej kadrze kierowniczej.
Jeśli nie byłeś dyrektorem wykonawczym lub równorzędnym, czy poproszono Cię o zmianę ubezpieczenia wzajemnego i funduszu zapomogowego, aby stać się dyrektorem?
@Loïc.R: Tak... A potem od tamtej pory nie ma żadnych wiadomości!
@DoubleL dobrze przygotuj tabelę punktów, mając przed sobą to, co rozumiesz. Tutaj łatwo odzyskaliśmy 4 punkty i 1 po dyskusji.
W każdym razie, jak oceniają stanowisko, a nie osobę... O wiele łatwiej jest o tym dyskutować, ponieważ jest to oparte na faktach
Jednak to ze względu na późniejsze ewolucje będzie to skomplikowane! Dlatego musisz od razu wyjechać.
Trzymamy za Was kciuki
Witajcie przyjaciele,
Mój właśnie upadł. Jestem E10. Co wydaje mi się całkiem niezłe
Tak, nie jest źle.
W naszym BE jesteśmy E9 i wróciliśmy do naszego HR, aby powiedzieć, że się nie zgadzamy i że powinniśmy być E10 (z uzasadnieniami) i od tego czasu cisza radiowa.
@ac_cobra_427 , będą mieli czas... Prawie 6 miesięcy opóźnienia! Ale hej, przynajmniej ocena jest dość spójna
@Pierre_Sauvée szkoda z ich strony, mają udzielić Ci odpowiedzi na Twoje pytania. To wiele mówi o ich rozważaniach na temat " zasobów ludzkich ".
Nie wiem, czy masz związki zawodowe w swojej okolicy, ale może możesz zgłosić im problem?
@coin37coin Związek zawodowy zajmuje się tą sprawą, ale na razie jest w gotowości. Czuję, że to się nie uda.
Mam wrażenie, że masz dobre odczucia^^
Po wielu negocjacjach wygrałem... 1 punkt na kryterium autonomii, które nic nie zmienia i pozostaję na maksimum mojego FDE, D8