Udostępnianie

Witam

Chcę udostępnić wiele dokumentów (złożeń, części, rysunków), a więc wiele katalogów i podkatalogów solidworks.
Chcę, aby to udostępnianie miało charakter wyłącznie doradczy, to znaczy, że osoby, którym upoważniam udostępnianie, nie będą mogły kopiować ani wykorzystywać moich dokumentów, a jedynie konsultacje.

Gdyby ktoś mógł wskazać mi jedno lub więcej rozwiązań, byłbym bardzo wdzięczny.

A tymczasem życzę Wam miłego dnia.

JeanArtemis

Mały błąd z mojej strony, jestem na Solidworks, widzę, że jest napisane " 3Dexperience "...
[Uwaga moderatora: Jest to poprawione bezpośrednio na etykiecie tytułu]

Kiedy mówisz o udostępnianiu, o czym mówisz?
Sieć wewnętrzna (serwer?)
Użytkownik / użytkownik? (Na tym samym komputerze)
Za pośrednictwem platformy (Internetu?)

1 polubienie

Nie rozumiem, jak byłoby możliwe udostępnianie natywnych planów oprogramowania (MEP, części i złożenia) bez możliwości kopiowania (tylko konsultacje).
Jedynym rozwiązaniem jest przejście przez inny format.
Tym formatem dla mnie jest edrawing.
Z drugiej strony, w zależności od potrzeb, należy wyeksportować część zespołu i instalację lub tylko zespół główny i instalację.
Wydaje mi się, że edrawing jest jedynym sposobem na zagwarantowanie poufności (a nawet wtedy możliwe jest przerysowanie, jeśli jest to dozwolone).
W natywnym oprogramowaniu wszystko pozostaje do skopiowania i nie ma rozwiązania zabezpieczającego przed kopiowaniem, chyba że jest nowe lub w inny sposób zalecane!

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedź.
Mamy onedrive do komunikacji, ale może to być po prostu kopia folderów i plików na kluczu USB lub przez Internet...

Z kim się skontaktowałeś?
Klient?
Podwykonawca?
W jakim celu? (walidacja, sugestia, produkcja...)

OneDrive i pamięci USB to zerowy poziom zabezpieczeń komputera...
Radzę ci "  przynajmniej " wybrać zlokalizowany FTP (styl Filezilla).

Informatyk Twojej firmy powinien znać tego rodzaju oprogramowanie, znajduję twoją prośbę ... dziwny... Czy jesteś osobą fizyczną? (W sensie samozatrudnienia, a nie w sensie :crazy_face:... (oczywiście żartuję)...) ?

1 polubienie

Witaj Maclane,

Jestem trenerem technicznym w branży przemysłowej.
Tak naprawdę nie chcę, aby moja praca była wykorzystywana przez innych.
Chcę, aby moja praca była dostępna do przeglądania (zrzut ekranu).

To komunikowanie się ze współpracownikami.
Nie chcę, aby moja praca była bezpośrednio wykorzystywana do celów innych niż doradcze.

Dlaczego w tym przypadku nie skorzystać z eksportu Edrawing, aby pokazać swoje 3D i MEP?

3 polubienia

Rozwiązanie 1:
Edrawing (pliki mogą być nadal kopiowane, udostępniane, ale nie nadają się do użytku jako takie, ponieważ nie można ich modyfikować)
Rozwiązanie 2:
3Dexperience wydaje się również odpowiednie do wspólnego udostępniania (w różnych formatach) i bez testowania go z mojej strony
Rozwiązanie 3:
W razie potrzeby plik PDF z datą ważności:

4 polubienia

Rozwiązanie 3 bis: Pliki PDF 3D

1 polubienie

Jeśli chodzi o pliki PDF 3D, jest całkiem nieźle, ale kolory nie zawsze są obecne.
Co do innych rozwiązań, naprawdę nie wiem, bo nigdy nie używałem.

W każdym razie dziękuję za różne rozwiązania, którym przyjrzę się bliżej

Zobaczę, co możemy zrobić z przeglądarką Edrawing...

Nie wiadomo jeszcze, czy mogę udostępnić moje dokumenty tylko w Edrawing, czy zobaczyć, jak zapisać wszystkie moje dokumenty naraz w formacie Edrawing

Witam
Skłaniałbym się ku udostępnianiu w trybie tylko do odczytu i publikowaniu w formacie eDrawing.
W przeciwnym razie (jeśli zostawisz pliki programowe), jeśli użytkownik ma oprogramowanie, może je zapisać na swoim komputerze.

1 polubienie

Bądź ostrożny, UPDF jest płatny i w subskrypcji, z wyjątkiem firm kupujących na całe życie, ale dość drogich.