Chcę udostępnić wiele dokumentów (złożeń, części, rysunków), a więc wiele katalogów i podkatalogów solidworks. Chcę, aby to udostępnianie miało charakter wyłącznie doradczy, to znaczy, że osoby, którym upoważniam udostępnianie, nie będą mogły kopiować ani wykorzystywać moich dokumentów, a jedynie konsultacje.
Gdyby ktoś mógł wskazać mi jedno lub więcej rozwiązań, byłbym bardzo wdzięczny.
Mały błąd z mojej strony, jestem na Solidworks, widzę, że jest napisane " 3Dexperience "... [Uwaga moderatora: Jest to poprawione bezpośrednio na etykiecie tytułu]
Kiedy mówisz o udostępnianiu, o czym mówisz? Sieć wewnętrzna (serwer?) Użytkownik / użytkownik? (Na tym samym komputerze) Za pośrednictwem platformy (Internetu?)
Nie rozumiem, jak byłoby możliwe udostępnianie natywnych planów oprogramowania (MEP, części i złożenia) bez możliwości kopiowania (tylko konsultacje). Jedynym rozwiązaniem jest przejście przez inny format. Tym formatem dla mnie jest edrawing. Z drugiej strony, w zależności od potrzeb, należy wyeksportować część zespołu i instalację lub tylko zespół główny i instalację. Wydaje mi się, że edrawing jest jedynym sposobem na zagwarantowanie poufności (a nawet wtedy możliwe jest przerysowanie, jeśli jest to dozwolone). W natywnym oprogramowaniu wszystko pozostaje do skopiowania i nie ma rozwiązania zabezpieczającego przed kopiowaniem, chyba że jest nowe lub w inny sposób zalecane!
OneDrive i pamięci USB to zerowy poziom zabezpieczeń komputera... Radzę ci " przynajmniej " wybrać zlokalizowany FTP (styl Filezilla).
Informatyk Twojej firmy powinien znać tego rodzaju oprogramowanie, znajduję twoją prośbę ... dziwny... Czy jesteś osobą fizyczną? (W sensie samozatrudnienia, a nie w sensie ... (oczywiście żartuję)...) ?
Jestem trenerem technicznym w branży przemysłowej. Tak naprawdę nie chcę, aby moja praca była wykorzystywana przez innych. Chcę, aby moja praca była dostępna do przeglądania (zrzut ekranu).
Rozwiązanie 1: Edrawing (pliki mogą być nadal kopiowane, udostępniane, ale nie nadają się do użytku jako takie, ponieważ nie można ich modyfikować) Rozwiązanie 2: 3Dexperience wydaje się również odpowiednie do wspólnego udostępniania (w różnych formatach) i bez testowania go z mojej strony Rozwiązanie 3: W razie potrzeby plik PDF z datą ważności:
Witam Skłaniałbym się ku udostępnianiu w trybie tylko do odczytu i publikowaniu w formacie eDrawing. W przeciwnym razie (jeśli zostawisz pliki programowe), jeśli użytkownik ma oprogramowanie, może je zapisać na swoim komputerze.
Bądź ostrożny, UPDF jest płatny i w subskrypcji, z wyjątkiem firm kupujących na całe życie, ale dość drogich. Nie możesz ograniczyć dostępu do plików PDF bez aplikacji, która wie, jak poradzić sobie z tego rodzaju potrzebami. Wskazówka: miej dobre zabezpieczenia przed włamaniami i inne bzdury
Dziękuję za pomoc... Edrawing jest dla mnie w porządku. Zapisałem zespół w Edrawing i jest ok. Kiedy mówisz " udostępnianie w trybie tylko do odczytu i publikowanie w formacie eDrawing ", jak to robisz?
Folder udostępniony można skonfigurować w taki sposób, aby użytkownik nie mógł go edytować. Na przykład w OneDrive: kliknij folder prawym przyciskiem myszy, a następnie " Zarządzaj dostępem ".