Cze wszystkim
Chcę stemplować na podstawie stanu bieżącej wersji.
Wpisz "BPC" po zweryfikowaniu i "BPE" po zweryfikowaniu.
A jeśli zmieni się indeks wersji, bufor musi podążać za nim.
(Jestem przy wersji z 2015 roku)
Z góry dziękuję za pomoc
Cze wszystkim
Chcę stemplować na podstawie stanu bieżącej wersji.
Wpisz "BPC" po zweryfikowaniu i "BPE" po zweryfikowaniu.
A jeśli zmieni się indeks wersji, bufor musi podążać za nim.
(Jestem przy wersji z 2015 roku)
Z góry dziękuję za pomoc
Cześć Nicolas,
Domyślam się, że mówisz o solidworks.
Używam bloczków, zrobiłem je na czerwono, dobrze widoczne z dobrą grubością linii.
Cyrille
Witaj Cyrille,
Korzystam z Solidworks Electrical. Działa inaczej niż Solidworks meca
Mikołaj
Tak samo, jestem SW
Używam bloków, idę do biblioteki, aby mieć dobrze zdefiniowaną strukturę.
Dzięki temu mogę je łatwo wyjąć
Jerome
Mam duże wątpliwości co do pańskiego wniosku, co do tego, że pieczęć powinna być zgodna z korektą. Co przez to rozumiesz?
Postaram się wyjaśnić moją prośbę na przykładzie.
Tworzę swoją pierwszą wersję, która nazywa się "Aa". Chcę, aby na pieczątce widniał napis "Tymczasowy".
Po zweryfikowaniu tej wersji chcę, aby na pieczęci widniał napis "BPC".
Po sprawdzeniu wersji chcę, aby na pieczątce widniał napis "BPE".
Kiedy to wszystko jest już zrobione, jeśli chcę wprowadzić zmiany, muszę utworzyć nową wersję. Przełączam się na "Ab". Chcę, aby moja pieczęć była zgodna i zawierała "Tymczasowa", ponieważ wersja nie jest ani zatwierdzona, ani zweryfikowana. I tak dalej.
W tej chwili buforuję danymi użytkowników. Nie mogę tego zrobić z poprawkami.
Mam nadzieję, że jest to jaśniejsze.
Naprawdę nie rozumiem, jak definiujesz, czy twój plan jest "zatwierdzony", "zweryfikowany" czy "zastrzeżony"... Ale to, o co pytasz, wydaje mi się bardziej skomplikowane do skonfigurowania niż mówienie rysownikowi, aby wkleił predefiniowany znaczek ze swojej biblioteki.
Może w tym celu powinieneś lepiej zorientować się w zarządzaniu ERP? Są to raczej praktyczne rozwiązania "pod klucz"
Witam
coin37coin ma rację, myślę, że byłoby lepiej, gdyby sprawozdawca komisji opiniodawczej użył niestandardowych właściwości MEP do szybkiej zmiany wartości z listy rozwijanej. Po prostu powiąż blok adnotacji z
Witam
Rewizja jest podzielona na 3 części.
Pierwszym z nich jest tworzenie. Drugi to walidacja, a trzeci to weryfikacja. Tak to działa w Electrical. W zależności od tego, na jakim etapie rewizji się znajdujemy, chcę, aby bufor podążał za nim (patrz mój ostatni komentarz).
Rozumiem fakt umieszczania klocków, ale nie wiem, jak sprawić, by ewoluowały zgodnie ze stanem mojej wersji. Instalacja elektryczna działa inaczej niż Solidworks 3D. Nie zawiera tabeli danych, do której można by wszystko zrobić.
Jeśli chodzi o oprogramowanie do zarządzania, mamy EPDM, które zarządza indeksami planów, ale nie jest wystarczająco rozwinięte dla wersji elektrycznej. Nie wiem, czy już testowałeś, ale aby zarządzać projektem elektrycznym w EPDM, musisz go najpierw zarchiwizować. A jeśli chcesz, aby projekt ewoluował, jesteś zmuszony do cofnięcia archiwizacji projektu (co powoduje utworzenie kolejnego).
Prawdą jest, że to, co chcę zrobić, jest nieco skomplikowane w odniesieniu do funkcji oprogramowania.
Czekając, aby zobaczyć, czy ewoluuje w kolejnych wersjach, zamierzam zrobić swój bufor z danymi użytkownika.
Zarządzam nim ręcznie, ale na razie działa dobrze.
W międzyczasie dziękuję za przyjrzenie się mojemu problemowi
Witam
Mogę mieć rozwiązanie... Polega na pracy z 3 rodzajami MEP z każdym Ind i towarzyszącym mu buforem. Podczas każdej ewolucji ind będziesz musiał po prostu kliknąć prawym przyciskiem myszy na MEP, a następnie zmienić, a aby ułatwić sobie życie, możesz nawet zapisać makro dla każdej ewolucji. Będziesz musiał tylko uruchomić makro, aby zmienić ind....
Nalegam na niestandardowe właściwości, wystarczy wybrać żądaną adnotację z listy rozwijanej i możesz umieścić tyle, ile chcesz, w 2 sekundy gotowe.
DSL dla jakości obrazu
W przeciwnym razie są warstwy, osobiście używam ich do znaków wodnych
Właśnie zobaczyłem twoje zdjęcie i zdaję sobie sprawę, że nie mówimy o tym samym oprogramowaniu. Korzystam z SolidWorks Electrical 2D, a nie z Solidworks 3D. Funkcji, o których mówisz, nie ma w moim oprogramowaniu. W związku z tym nie mogę skorzystać z Twoich odpowiedzi, które wydają mi się bardzo dobre, ale dla wersji 3D.
Z drugiej strony, jeśli wiesz, jak zrobić to samo w Electrical 2D, jestem za.
Z drugiej strony, kilkoro z państwa mówi o "eurodeputowanym". Czy możesz mi powiedzieć, co to jest?
Witam
To jest Mise En Plan.
Tak, wiem. Są to rysunki wersji 3D. W Solidworks Electric nie ma rysunku, ponieważ jest on już w 2D.
Ok, ale nadal musisz mieć mapy tła, nawet jeśli 2D. Dla A4 lub A3 itp.
Tłem są wkłady
Witam
Nie mam SolidWorks Electrical 2D, ale po prawej stronie ekranu nie ma okienka z ikonami, z których jedną są właściwości niestandardowe?
A w menu Start nie masz tej aplikacji?
W przeciwnym razie uważam, że rozwiązanie polegające na wykonaniu 3 modeli planu zaproponowane przez ac cobra 427 jest dobrą opcją.
Edytor nie działa z tym narzędziem
Tak, absolutnie, tło to całość. Krawędź, format arkusza i kaseta.