Muszę stworzyć swoją bibliotekę do rootowania i chciałbym uzyskać informacje zwrotne na temat metod.
Albo tworzę rurę, która zawiera wszystkie normy (ISO 316L, ISO 304L, ISO Steel, SMS, ASME-BPE itp.), albo tworzę jedną rurkę na normę.
Ale chciałbym mieć możliwość zmiany standardu przyszłego rootowania, które stworzyłem (np. przejście z ISO 316L na SMS) bez konieczności ponownego tworzenia mojego rootowania.
Witam, uważam, że aby móc zmienić standard trzeba stworzyć lampę, która łączy w sobie kilka standardów. Problem występuje również w spawaniu mechanicznym i myślę, że od wersji z 2015 roku można modyfikować jeden profil na inny, ale wcześniej nie było to możliwe. Zobaczmy, czy to ulepszenie zostało również zaimplementowane w routingu.
Zrobiłem test, grupując wszystkie moje chmury (304L, 316L.. itp.) w tym samym pliku. To działa. Może to sprawia, że mój montaż jest cięższy.??
W tej konfiguracji mogę zmieniać odcienie zagięć po utworzeniu trasowania (wybierając konfigurację, która dobrze się sprawdza), ale muszę to robić łokieć po łokciu (żmudne).
Próbowałem zmienić właściwości mojego routingu po utworzeniu, ale to nie działa. Nie uwzględnia zmian we wzorcach routingu. Krótko mówiąc, nie ma aktualizacji.
Tak więc, dzieląc moje części na podfoldery, tak jak mi radzisz (i myślę, że masz rację, tak jest prościej), tracę możliwość (nawet żmudną) zmiany standardu bez konieczności ponownego wyznaczania trasy. I to jest bardzo żenujące!
To powiedziawszy, zmiana właściwości mojego routingu również go nie aktualizuje. BŁĄD, czyli zła obsługa z mojej strony..
Być może uda mi się rozwiązać ten problem, konfigurując model właściwości routingu w menedżerze biblioteki routingu, ale niewiele rozumiem z tego nieintuicyjnego narzędzia.
Zamierzam obejrzeć film, który mi opowiedziałeś, ale w języku angielskim boję się, że przegapię kilka ważnych pojęć.
Otworzyłem zgłoszenie, ale na razie nie ma odpowiedzi!
I nie wewnętrzna i zewnętrzna Ø mogą być identyczne, to gatunki i wykończenia się zmieniają, mogę mieć 316L, 304L, weldtron, weldtronEP, safetron, safetron EP, więc 6 gatunków dla 1 tej samej średnicy.
Różnica jest również fizyczna, ponieważ kolano ISO nie ma części prostej, podczas gdy kolanko Weldtron ma część prostą.
Zajmuję się wstępnym projektem, ale celem jest wykonanie projektu (planu produkcyjnego), więc przewiduję problemy.
Zgadzam się, że przedłużony regał c nie jest super praktyczny, ale na razie nie mogę zmienić standardów mojego wyznaczania tras bez skonfigurowania standardów w moich pokojach.
Po utworzeniu trasy udaje mi się zmienić parametry rury i kolanka mojej trasy, ale trasa nie jest aktualizowana.
Mam wrażenie, że moduł routingu nie jest jeszcze do końca sprawny.