Kopułowe fałdy obok innego zagięcia

Witam

Tytuł mojego pytania może nie być jednoznaczny... Nie wiem jak zrobić wybrzuszone zagięcie jak na zdjęciu.

Dziękuję

Zapomniałeś zdjęcia?

1 polubienie

Przepraszam, byłam pewna, że odeszła.

capture.png

Nie rozumiesz, czego chcesz?

Czy chcesz zrobić ten sam utwór?

Jeśli to wszystko za pomocą szkicu zagięcia w arkuszu blachy

@+

2 polubienia

Witam

Skorzystaj z funkcji "Blacha gięta na krawędzi". Podałem Wam mały przykład (SW2016).

Pozdrowienia

tole1.sldprt
2 polubienia

Nie, nie chcę robić tego samego kawałka, to ten, który zrobiłem, ale chciałbym, aby fałdy były zakrzywione do wewnątrz

Wybrzuszone zagięcie? Straszysz mnie... Czy możesz wyrazić się jaśniej, w jaki sposób planujesz to osiągnąć i dlaczego?

Czy możliwe jest zmodyfikowanie 3 widoków prawej twarzy na nim, ponieważ na razie nie jest to zbyt jasne...

1 polubienie

Wtedy też nie wszystko rozumiałem...

1 polubienie

Witam. Może drugie zagięcie o znacznie większym promieniu? Podobnie jak moi koledzy i koleżanki, nie wszystko rozumiem.

Witam

Myślę, że on chce złożyć w dół i złożyć w górę.

Aby to zrobić, musisz wykonać dwie fałdy na krawędziach, a nie naszkicowaną fałdę, w przeciwnym razie w warsztacie to tak, jakby kawałek został złożony raz i złożony przeciwbieżnie jedną z nóg...

Po uzyskaniu większej ilości informacji z pewnością będziemy w stanie jasno odpowiedzieć na Twoją prośbę.

Pozdrowienia

Witam

Przepraszam, nie potrafię tego lepiej wytłumaczyć, daję Wam obraz z nadzieją, że będzie on bardziej znaczący.

capture_1.png

cześć @ Mathieu ANGER 

Celowo przesadziłem z formą, ale to dla przykładu

Powiedz mi, czy to wszystko

jeśli to jest coś, co chcesz zrobić

Będziesz musiał przejść przez wygładzanie

Zobacz załączony plik SW 2017

@+ ;-)

piece_mathieu_anger.sldprt
4 polubienia

i spłaszczanie za pomocą odpowiedniego narzędzia w powierzchni

zobacz obrazek

@+ ;-)

piece_mathieu_anger.sldprt
2 polubienia

Tak, zgadza się, ale nie mogę pobrać tego utworu.

w której wersji oprogramowania jesteś?

2019

Kiedy na nią klikam, pokazuje mi wiele akronimów na innej stronie, a jeśli zapiszę cel, zapisuje mi się strona HTML...

Zobacz załączony obraz, jeśli Twój SW jest inf do 2017 roku

Następnie tworzymy 1 szkic (21 i przekształcamy elementy)

Na tym szkicu planu dokonujesz przesunięcia płaszczyzny o pożądany wymiar, tam umieszczam 20

Tworzysz szkic na tym przesunięciu płaszczyzny swojego półcylindra

Wszystko, co musisz zrobić, to wyprostować się

To wszystko zrobione 

@+ ;-)

4 polubienia

Spójrz na załączone zdjęcia, powinno być dobrze

Kiedy załadujesz moją część, musisz ją zapisać

a potem otwierasz

@+ ;-)

Witam

Czy pachnie jak Microsoft Edge!!

Klikasz prawym przyciskiem myszy link do pliku, a następnie otwierasz nową kartę z dużą ilością bełkotu, wracasz do początkowej zakładki, a następnie ponownie klikasz prawym przyciskiem myszy link do pliku i zapisujesz cel, ponieważ przy odrobinie szczęścia zaoferuje ci zapisanie go w sldprt.

Pozdrowienia

2 polubienia