Waga MEP

Witam

Pracuję nad złożonym złożeniem i kiedy tworzę MEP tego zespołu z dwoma widokami: widokiem z boku i widokiem przekroju, około trzydziestu wymiarami i tyluż adnotacjami, mój MEP potrzebuje około 5 minut na zapisanie się, 5 minut na otwarcie, 5 minut na utworzenie warstwy i waży ponad 100 MB. Podczas gdy sam mój Assemblage waży tylko 60 MB, a jego otwarcie / rejestracja zajmuje 2 minuty mniej???

I peeeeeee a caaaableeeeeee... Czuję, że spędzam więcej czasu na czekaniu niż na pracy!!!!!!!!!!!

Naprawdę chce mi się krzyczeć, szkoda, że jestem na otwartej przestrzeni...

Pierwszego, któremu udaje się sprawić, że mniej czasu spędzam na czekaniu niż na pracy, wywieszam w swoim pokoju plakat ;p

1 polubienie

EDIT: nie wspominając o czasach, kiedy ładowanie trwa tak długo, że aplikacja się zawiesza, tak jak to się stało ze mną 10 sekund temu... HAAAAA

2 polubienia

Witam

Czy próbowałeś jednego zarejestrowanego pod  inną nazwą?

Ten sam problem?

3 polubienia

Tak, dowolne imię... Nawet jeśli utworzę kolejnego posła, zrobi to samo, gdy wstawię dwa widoki... Muszę zrobić około 7-8 MEP z widokami przekrojowymi...

1 polubienie

Więc przede wszystkim, jeśli masz cieniowane widoki obrazów, nie umieszczaj ich w wysokiej jakości (w lewym okienku)

Następnie w opcjach, właściwość dokumentu na karcie jakości obrazu ustaw nieco niżej,  jeśli możesz.

Na koniec możesz przejść do opcji systemowych, wydajności i obniżyć niektóre wartości.

qualite.png
2 polubienia

Założę się, że jesteś w 2014 roku?

Mam te same problemy z powolnością podczas otwierania dużych plików....

Zobacz wersję 2015, jeśli są ulepszenia na tym poziomie =)

2 polubienia

Krzyk na otwartej przestrzeni niekoniecznie jest problemem, wszystko zależy od relacji, jakie masz ze swoimi współpracownikami... :) Metoda sprawdzona w przeszłości i wirusowo :D

Cóż, poważnie.

Wydaje się, że wspomniałem już z tobą o konfiguracjach Speedpak (nie wiem szczegółowo, dla jakiego problemu, przepraszam ;( ), ale może to być rozwiązanie, o ile wiesz, które powierzchnie i części zachować dla swoich wymiarów.

Rysowanie powinno być szybsze, podobnie jak edycja.

Co myślisz?

3 polubienia

Czy nie miałbyś też kilku stanów wyświetlania?

Ponieważ kiedyś, po przełączeniu na MEP, plik był ogromny w porównaniu z montażem. A to wynikało ze stanu wyświetlania.

2 polubienia

Dobry wieczór

Kolejna wskazówka: nie ma plików z importu (step, iges, parasolid,...)?

@+

1 polubienie

Cześć @ Joss

Twój problem u podstawy, myślę, że i już ci o tym mówiłem na znacznie starszych stanowiskach

Wydaje mi się, że to wasz import budynków znajduje się na powierzchni

i wszystkie twoje problemy moim zdaniem stamtąd się biorą

zarówno twoje problemy z budowaniem sekcji,

Twoje pokoje, które chcesz zobaczyć na górze, pod swoimi strukturami i tak dalej................... itd................

Powinieneś być w stanie przekazać całość w objętości i w części oraz montaż

aby ułatwić Ci życie

Cóż, to jest mój pomysł, jest tym, co jest

@+ ;-))

3 polubienia

Więc, @Bart, tak, jestem na sw2014:( Słyszałem też sporo, że rok 2014 zmagał się z dużymi plikami...

@opiep, tak, mam stany wyświetlania (w sumie 5 :s) myślisz, że to wszystko?

@Coyote, tak, cały mój budynek pochodzi z importu SAT i STEP :(

@gt22, tak, myślę podobnie jak ty, ten budynek naprawdę spieprza gówno :( A potem jest wiele małych dodatkowych rzeczy, które gromadzą się w miarę upływu czasu, PB polega na tym, że nie mogę przejść wszystkiego na powierzchni, a potem w kawałkach, ponieważ wciąż muszę nad tym popracować, termin zbliża się wielkimi krokami, a ja w ogóle nie opanowuję powierzchni, może mi to zająć czas, którego naprawdę nie mam :-(

@Benoit, tak, rozmawialiśmy już razem o konfiguracjach speedpacków, ale wtedy mi to nie odpowiadało... Dziś by mi odpowiadało, gdybym nie musiał oceniać swoich kolekcjonerów w odniesieniu do budynku, który jak wspomniałem jest importem z oczyszczalni ścieków i który jest chyba powodem moich zmartwień... W zasadzie mogę korzystać ze speedpacka, ale niewiele to zmieni, bo jedyne elementy, które mam do odstawienia, to te, które wrzucają stado do mojego montażu :-/

Potem, na razie, zmniejszyłem wydajność SW tak bardzo, jak to możliwe, mam diamenty zamiast moich rund, ale już porusza się trochę szybciej... Zobaczę, co będzie dalej...

EDIT: Jeśli krzyknę z otwartej przestrzeni, to moi autokratyjscy koledzy powiedzą "widzisz, to s**** Solidworks, mówiliśmy ci... "A ja nie chcę tego teraz słyszeć ;p

2 polubienia

Czy możesz nam przekazać plik budowlany?

Czasami problemy z powierzchnią można rozwiązać za pomocą wielu, ale prawdą jest, że musisz wiedzieć/umieć patrzeć, gdzie .

1 polubienie

Cóż, moja rama nawet denerwuje lynkoa... Minęło 1/2 godziny, odkąd utknął na tym...

bugggggg.png
1 polubienie

No to odpowiadasz im "narysuj mi parabolę hiperboliczną i podasz mi jej reprezentację 3d w pdf na przykład :p

Na autocad myślę, że jest to trudniejsze niż na SW^^

1 polubienie

Czy twoje disuqe nie byłoby trochę długie?

Nie ma szczególnych zmartwień poza Solidworks?

1 polubienie

Reaguję na edycję Twojego przedostatniego postu: Rozumiem Cię, jestem w tej samej sprawie, oczekuje się ode mnie, że zostanę oskarżony o śrut, że przyznaję, że SW nie jest idealny (ale nie poddam się, są inne wyjaśnienia do podania), a oni nie są autokradyjczykami...

W Twoim przypadku, biorąc pod uwagę stan zaawansowania Twojej sprawy, nie jestem pewien, czy warto szukać dalej. Jeśli dojdziesz do końca swojej sprawy, cierpij trochę bardziej i idź dalej. Powiedzmy, że uda nam się uzyskać plik w woluminie (aby zobaczyć, po ilu godzinach...) będziesz musiał przerobić swój zespół, ponieważ straci on wszystkie swoje odniesienia!

Z drugiej strony, musisz zrobić "procedurę" (cóż, brzydkie słowo) dla kolejnych przypadków. Zdefiniuj idealny format pliku (STEP, parasolid, IGES) i potrzebne opcje (zwłaszcza głośność). Albo załóżmy, że za każdym razem musisz śledzić swój budynek.

3 polubienia

@Bart, nie, nie ma innych zmartwień :-/ Mam dobry komputer, moja firma zapytała Axemble, co mają najlepsze dla Solidworks, wzięli to...
A jeśli chodzi o parabolę hiperboliczną, jeśli to powiem, facet odpowie mi: "Cóż, nie obchodzi mnie to, tutaj rysujemy osłony, a nie parabole... Zmień pracę, jeśli chcesz pochwalić się swoim oprogramowaniem, które nie działa"... ^^

@Benoit, Tak, myślę, że jeszcze trochę ugryzę palce, a potem przejdę do wszystkiego... Zacząłem robić "Procedurę" na następny raz, to prawda, że zostałem wprowadzony w ten temat, nie wiedząc o tym zbyt wiele na początku, w efekcie popełniłem wiele błędów, które mają wpływ na dzisiejszy dzień, trochę mnie to denerwuje, bo dzisiaj, Nie mam czasu, żeby zaczynać wszystko od nowa, czuję się, jakbym wykonała świńską robotę...

3 polubienia

To wszystko, konkretnie, to właśnie te ramy mnie niepokoją.

Reszta budynku stanowi dla mnie znacznie mniejszy problem...

charpente_batiment_lynkoa.zip
1 polubienie

Niestety, większość z nas zaczynała w ten sposób. Znajdziesz metodę pracy, która działa dobrze w miarę postępów.

1 polubienie

Tak, rozumiem wasze zaniepokojenie i spojrzenia waszych autokaradzkich kolegów, którzy w swoich małych głowach

Od skateboardzisty do rysowania tego ciesz się swoją walką 

dla was biedni dziwacy officonados prawdziwego parametrycznego 3D

Twój plik jest w zasadzie autocradem, musisz go wyczyścić przed eksportem

przyjrzyj się dobrze podwójnym liniom, które zwykle robią bałagan, liniom osi, punktom, które są bezużyteczne w 3D

Spójrz między innymi na ten link

http://forum.solidagora.com/post15695.html?hilit=import%20AutoCAD#P15695 (w języku angielskim)

@+ ;-))

1 polubienie