Witam, posiadamy komputer z licencją SOLIDWORKS 2017.
Ten komputer jest podłączony do wewnętrznej sieci firmowej.
Nasze montaże realizujemy na tej sieci, aby ułatwić ich dostęp innym stacji.
Po utworzeniu moich części w folderze w tej sieci, utworzyłem z nich zespół w tym samym folderze.
Zapisuję mój montaż... Otwieram go ponownie 10 sekund później i tam "nie można znaleźć pliku dla komponentu, aby zakończyć operację".
Ścieżki do wszystkich moich utworów zaginęły... Cofnąłem usunięcie każdego elementu, oprogramowanie znajduje je bezpośrednio w danym folderze.
Muszę tylko kliknąć "otwórz", aby ponownie pojawiły się w zestawie.
Zapisuję zespół ze znalezionymi ścieżkami. Zamykam ją, otwieram ponownie, a potem... Dzieje się to samo. Wszystkie ścieżki są tracone.
Próbowaliśmy otworzyć ten sam zespół na innym komputerze z inną licencją SOLIDWORKS 2017. I tam, nie ma problemu, części są znalezione. Montaż jest poprawny
Próbowałem zrobić paczkę i przejść do innego folderu w tej samej sieci.
To samo, gubią się ścieżki elementów.
Odbudowałem ten sam zestaw lokalnie na moim dysku twardym "C".
Zespół zachowuje się poprawnie, moje części są znajdowane podczas otwierania mojego zespołu.
Próbowałem utworzyć inne części w sieci i utworzyć zespół na moim pulpicie: nie znaleziono plików.
Próbowałem stworzyć zespół w sieci i utworzyć części na pulpicie: zespół zachowuje się dobrze.
PS: wymieniliśmy ten komputer podczas tej awarii, myśląc, że pochodzi od niego, ale to samo. Problem nadal występuje.
Próbowaliśmy również zamienić licencje SOLIDWORKS między komputerem z problematycznym komputerem a komputerem bez problemu, ale usterka nadal występuje na komputerze z problemami.
Myślę, że nie zapomniałem niczego w opisie mojego problemu i moich różnych prób jego rozwiązania.
Jeśli ktoś kiedykolwiek spotkał się z tego rodzaju rzeczą i wie, jak ją rozwiązać, z przyjemnością poznam rozwiązanie.