Problem z wyświetlaniem

Witam

Zmienił mi się wyświetlacz mimo że o nic nie prosiłem, tylko w montażu, jeśli otworzę części to nie mam tego problemu.

Na tym wyświetlaczu widzę kilka kropkowanych krawędzi, w tym duże równoległe linie na dole arkusza.

Ponadto ikona systemu Windows jest pusta.

Czy to format wyświetlania, czy błąd?

Załączam kilka zrzutów ekranu

Delikatność

capture.jpg

Drugie przechwycenie

capture0.jpg

Trzecie schwytanie

capture1.jpg

Czwarte przechwycenie

sans_titre_1.jpg

Witam

Jeśli działało to wcześniej, to nie jest błąd.

Czy robi to tylko na tym ASM, czy również na wszystkich innych ASM.

Główne cechy bardziej przypominają kartę graficzną

Jeśli znajduje się tylko w tej usłudze ASM, możliwe, że plik jest uszkodzony. Opowiedz nam trochę więcej.  Proszę

Pozdrowienia

EDIT: błąd diagnostyczny usuwania na ekranie

3 polubienia

Witam

Robi to tylko na tym montażu.

Jestem na win 7 home na bieżąco, mam 8GB pamięci, SSD w C:

Moja karta graficzna to quadro 600 z tym sterownikiem, który dzisiaj zaktualizowałem.

377.83-quadro-grid-komputer-stacjonarny-notebook-win8-win7-64bit-międzynarodowy-whql

Pracuję z Solidworks 2013.

Delikatność

Dobry wieczór

Jeśli robi to tylko w tym zestawie, wygląda bardziej jak uszkodzony plik i nic więcej.

Wykonaj kopię zapasową wszystkich plików, podzbiorów i zestawów w innym katalogu.
Następnie musiałbyś zapisać go w natywnym formacie parasolid, a następnie  ponownie otworzyć go w katalogu testowym.

Zrób to po wyjściu z SW i po ponownym przebiciu SW. Przede wszystkim nie otwieraj żadnych innych plików.

Jeśli to nie zadziała! No cóż! będziemy musieli poczekać do poniedziałku, kiedy koledzy wrócą z WE  ;-)

Pozdrowienia

Który format wybrać, .s_t parasolid czy parasolid binarny .s_d

Witam

Parasolid .s_t

Pozdrowienia

Otwiera się x_b   i  x_t.

Jeśli mam to nieszczęście kliknąć obok montażu, to idzie nie wiem gdzie ale wraca klikając 2 razy z teleskopu

x_b.jpg

A tam x_t

x_t.jpg

Montaż wydaje się dość prosty, odbudowałbym go z pustego pliku.
To albo zespół, albo element, który się psuje.

To z pewnością zamierzam zrobić, ale jeśli jest to kawałek, który psuje sposób, jak go znaleźć, może być długi, musiałbym wkładać kawałki jeden po drugim i czekać, aby zobaczyć, nie skończyłem...

Czy niedługo wcześniej pojawiła się aktualizacja systemu Windows (patrz w historii aktualizacji / aktualizacji systemu Windows)? Ewentualnie spróbuj powrócić do poprzedniego punktu przywracania (w zasadzie nie tracisz danych).

Czy system Windows jest poprawnie skonfigurowany, aby oprogramowanie mogło korzystać z karty NVidia (patrz w BIOS, w ustawieniach NVidia)?

Dlaczego w biosie ten montaż ma co najmniej 6 miesięcy, a ja nigdy wcześniej nie miałem tego problemu i co sprawdzić w biosie?

Co do aktualizacji, to zobaczę

Ostatnia aktualizacja była 9 października, a problem z 2,3 dniem, nie sądzę, żeby stamtąd pochodził

Jeśli wystąpi problem z częścią, będzie on widoczny natychmiast po włożeniu.

W zależności od konstrukcji komputerów (zwłaszcza laptopów) w systemie BIOS dostępna jest opcja nakazania systemowi korzystania z jednej lub drugiej z obecnych kart graficznych.

Ewentualnie, czy możesz podzielić się swoim asm (poprzez kompozycję na wynos), nie mam już żadnego SW13, ale może to wyeliminuje niektóre leady.

1 polubienie

no cóż, nie ma problemu

dfc.sldasm powiedział:

Wkładasz tylko asm, brakuje wszystkich gotowych plików, musisz zrobić "kompozycję na wynos" (w menu plików).

Nie chce, otrzymuję komunikat o błędzie 

[Tytuł okna]
SolidWorks (SolidWorks)

[Zawartość]
Nie można załadować biblioteki DLL SolidWorks: sldshellutils.

[Dobrze]