a jeśli na przykład utworzysz pokój, który jest większy niż utworzony przez Ciebie pokój
A dzięki funkcji łączenia i odejmowania będziesz mieć formę tej wspomnianej części, będziesz musiał tylko stworzyć powierzchnie na tej wspomnianej formie, pogrubić je i wyjść z tej wspomnianej formy
Twoja końcówka musi być rzeczywiście denerwująca, aby nadać jej grubość (na przykład próbowałeś z narzędziami do skorupy o grubości 0,1 mm. Lub z powłoką skierowaną na zewnątrz, wybierając dwie boczne powierzchnie, aby ich nie "skorupować"?)
To powiedziawszy, powinieneś być w stanie obejść problem podczas wytłaczania, wykonując funkcję smukłości. Można wtedy wybrać grubość i powinno to zrobić :)
Jednak dopiero w momencie tworzenia funkcji ekstruzji można to zrobić. Nie można tego już zrobić, jeśli wyciągnięcie zostało już utworzone
- Chciałem wypróbować funkcję cienkiego, ale nie pojawia się ona w mojej funkcji ekstruzji...
- Problem polega na tym, że do stworzenia tego elementu użyłem chmury punktów z splajnem za pomocą danych z arkusza kalkulacyjnego i nie wiem, jak stworzyć ten sam kształt ani większy, ani mniejszy (bo trzeba by zmienić dane każdego punktu, a ja mam sto...
- Pracuję w ramach SLW 2012,
- I nie mogę utworzyć powłoki na zewnątrz, ponieważ utworzony profil jest moim profilem zewnętrznym, absolutnie muszę to zrobić do wewnątrz .
- Zamierzam spróbować symetrii z powłoką (ale myślę, że mój profil nie jest symetryczny...)
Jestem poniżej 2015 roku, ale w najgorszym przypadku dla mnie lub innych wyślemy go do Ciebie w STEP, a Ty będziesz mógł użyć FeatureWorks, aby znaleźć funkcje...
Nowy na stronie, szybko przechodzę, aby sprawdzić, czy mogę odpowiedzieć...
Mam rozwiązanie, ale korzystam z oprogramowania 2015, więc zamierzam wysłać drugą wiadomość z wyjaśnieniem mojego rozwiązania i tym samym plikiem w parasolid...