Problem z tworzeniem grubości na części

a jeśli na przykład utworzysz  pokój, który jest większy niż utworzony przez Ciebie pokój

A dzięki funkcji łączenia i odejmowania będziesz mieć formę tej wspomnianej części, będziesz musiał tylko stworzyć powierzchnie na tej wspomnianej formie, pogrubić je i wyjść z tej wspomnianej formy

@+ ;-)

Na jakiej wersji oprogramowania jesteś?

Funkcja kadłuba działa dobrze normalnie.

2016-02-09__coque.jpg
2 polubienia

Twoja końcówka musi być rzeczywiście denerwująca, aby nadać jej grubość (na przykład próbowałeś z narzędziami do skorupy o grubości 0,1 mm. Lub z powłoką skierowaną na zewnątrz, wybierając dwie boczne powierzchnie, aby ich nie "skorupować"?)

To powiedziawszy, powinieneś być w stanie obejść problem podczas wytłaczania,  wykonując funkcję smukłości. Można wtedy wybrać grubość i powinno to zrobić :)

Jednak dopiero w momencie tworzenia funkcji ekstruzji można to zrobić. Nie można tego już zrobić, jeśli wyciągnięcie zostało już utworzone

sans_titre.png

Problem w tym, że musi on mieć kształt skrzydła samolotu 

Widok przekrojowy jest dobry, ale widok ISO jest + znaczący

jaką masz wersję SW

lub opublikuj swój plik w neutralnym formacie, abyśmy wszyscy mogli nad nim pracować

@+

Cześć wszystkim 

Dziękuję za wszystkie te odpowiedzi i reakcję.

- Chciałem wypróbować funkcję cienkiego, ale nie pojawia się ona w mojej funkcji ekstruzji...

- Problem polega na tym, że do stworzenia tego elementu użyłem chmury punktów z splajnem za pomocą danych z arkusza kalkulacyjnego i nie wiem, jak stworzyć ten sam kształt ani większy, ani mniejszy (bo trzeba by zmienić dane każdego punktu, a ja mam sto...

- Pracuję w ramach SLW 2012,

- I nie mogę utworzyć powłoki na zewnątrz, ponieważ utworzony profil jest moim profilem zewnętrznym, absolutnie muszę to zrobić do wewnątrz .

- Zamierzam spróbować symetrii z powłoką (ale myślę, że mój profil nie jest symetryczny...)

Aurelia.

opublikuj swój plik jestem pod 2012 też ;-)

Jestem poniżej 2015 roku, ale w najgorszym przypadku dla mnie lub innych wyślemy go do Ciebie w STEP, a Ty będziesz mógł użyć FeatureWorks, aby znaleźć funkcje...

Witaj GT22,

Oto mój kawałek, dziękuję za pomoc.

A!ruélie

ag.sldprt

Jaka wysokość i grubość pomieszczenia??? Chcesz mieć tło w swoim pokoju?

Oto twój kawałek

Nie zrozumiałem problemu

Tworzenie szkicu Konwertuj odsunięcie elementu Otóż to

załączony plik SW 2012

@+ ;-)

agd865.sldprt powiedział:
1 polubienie

Potrzebowałbym grubości 7 mm, jak zrobiłeś GT22?

Zaznaczam, że staram się przesunąć grubość WEWNĄTRZ, a nie NA ZEWNĄTRZ...

Rzeczywiście, w przeciwnym razie funkcja "przesuń jednostki" działa na zewnątrz...

7 mm nie będzie możliwe, ponieważ obcas ma długość 3.001 mm

ale od razu znajduję solucję

1 polubienie

Czubek elementu ma tylko 3 mm długości, powinien mieć co najmniej 14,5 mm. Niemożliwe być o grubości 7mm...

1 polubienie

Jak wygląda Twój proces tworzenia lub produkcji tego dzieła???

Rozwiązanie:

Możesz przesunąć prostą jednostkę, aby uzyskać linię prostą o długości około 14 mm:

Następnie tworzysz linię podziału i przechodzisz przez skorupę przez dłuższy bok i oto ona:

ag.sldprt
4 polubienia

Witam

Nowy na stronie, szybko przechodzę, aby sprawdzić, czy mogę odpowiedzieć...

Mam rozwiązanie, ale korzystam z oprogramowania 2015, więc zamierzam wysłać drugą wiadomość z wyjaśnieniem mojego rozwiązania i tym samym plikiem w parasolid...

Aby sprawdzić, czy Ci odpowiada?

ag.sldprt

Tutaj jest o grubości 7 mm

załącznik SW 2012

agd865_avec_7mm_depaisseur.sldprt

Więc moim rozwiązaniem jest zrobienie powierzchni (tak, wiem, bryły i powierzchni...)

1 - Skopiuj powierzchnię, którą chcesz odsunąć (funkcja powierzchni/przesunięcia z odsunięciem 0)

2 - Skopiuj tę powierzchnię po raz drugi...

3 - ogranicz te dwie powierzchnie za pomocą górnej płaszczyzny (zachowujemy górną część, a następnie dolną część) Funkcja powierzchni/ograniczenia

4 - Przesuń te powierzchnie o 7 mm w pomieszczeniu

5 - zwęź dwie powierzchnie razem (tworzy to pojedynczą powierzchnię)

6 - Przedłuż końce tej powierzchni i użyj jej do rozszczepienia ciała wyjściowego...

Jadę szybko, ale zatrzymaj mnie, jeśli mnie nie zrozumiałeś...

Czy to jest odpowiednie dla Ciebie?

ag.x_t

Dziękuję Mick Cordero,

Rozwiązanie mojego problemu zostało znalezione! 

Powodzenia

Aurelia.

1 polubienie