Chcę rozwiązać problem projektowy za pomocą Solidworks i mam nadzieję, że możesz mi pomóc... Obecnie mam wyciągniętą część bryłową (ze szkicu za pomocą chmur punktów połączonych splajnem), ale wolałbym, aby była to pusta część (a więc z grubością), jednak wypróbowałem kilka funkcji: odsunięcie elementu, odsunięcie powierzchni, powłoka itp. Nic nie działa... Jest to kawałek o skomplikowanym kształcie (patrz poniżej), co moim zdaniem jest problematyczne, ponieważ jest końcówka ...
Myślisz, że możesz mi pomóc?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, których możesz mi udzielić.
Jeśli jest symetryczny, przytnij go. Przerób kadłub, a następnie symetrię.
Możesz mieć mniejsze ciśnienie tętnicze.
Edycja: A jeśli nie jest symetryczny, ale po prostu wyciągnięty, przeszkicuj, przekształcając zewnętrzny splajn, odsuń, aby uzyskać grubość, a następnie wyciągnij.
a jeśli na przykład utworzysz pokój, który jest większy niż utworzony przez Ciebie pokój
A dzięki funkcji łączenia i odejmowania będziesz mieć formę tej wspomnianej części, będziesz musiał tylko stworzyć powierzchnie na tej wspomnianej formie, pogrubić je i wyjść z tej wspomnianej formy
Twoja końcówka musi być rzeczywiście denerwująca, aby nadać jej grubość (na przykład próbowałeś z narzędziami do skorupy o grubości 0,1 mm. Lub z powłoką skierowaną na zewnątrz, wybierając dwie boczne powierzchnie, aby ich nie "skorupować"?)
To powiedziawszy, powinieneś być w stanie obejść problem podczas wytłaczania, wykonując funkcję smukłości. Można wtedy wybrać grubość i powinno to zrobić :)
Jednak dopiero w momencie tworzenia funkcji ekstruzji można to zrobić. Nie można tego już zrobić, jeśli wyciągnięcie zostało już utworzone
- Chciałem wypróbować funkcję cienkiego, ale nie pojawia się ona w mojej funkcji ekstruzji...
- Problem polega na tym, że do stworzenia tego elementu użyłem chmury punktów z splajnem za pomocą danych z arkusza kalkulacyjnego i nie wiem, jak stworzyć ten sam kształt ani większy, ani mniejszy (bo trzeba by zmienić dane każdego punktu, a ja mam sto...
- Pracuję w ramach SLW 2012,
- I nie mogę utworzyć powłoki na zewnątrz, ponieważ utworzony profil jest moim profilem zewnętrznym, absolutnie muszę to zrobić do wewnątrz .
- Zamierzam spróbować symetrii z powłoką (ale myślę, że mój profil nie jest symetryczny...)
Jestem poniżej 2015 roku, ale w najgorszym przypadku dla mnie lub innych wyślemy go do Ciebie w STEP, a Ty będziesz mógł użyć FeatureWorks, aby znaleźć funkcje...