Problem sldshellutils.dll

Witam

Po kilku poszukiwaniach w internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Przeszedłem z Solidworks 2012 SP5 do 2013 SP5. Od tego czasu pojawia się komunikat o błędzie "nie można załadować biblioteki DLL Solidworks: sldshellutils" podczas otwierania niektórych plików lub podczas operacji takich jak "kompozycja na wynos".

Znalazłem związek z aktualizacją systemu Windows KB 3072630. Usunąłem go jakiś czas temu i sprawdziłem, nie zainstalował się.
Próbowałem też ponownie zainstalować Solidworks, ale to nic nie zmienia...

Czy ktoś ma pomysł?
Dziękuję za pomoc.

Laurent

Witam

Spróbuj zresetować ustawienia SolidWorks:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

Dziękuję za odpowiedź.

Właśnie próbowałem, ale bez zmian...

Czy są inne pozycje, w których występuje ten sam problem?

Jesteśmy małą firmą i posiadamy tylko licencję, a więc tylko mój komputer, na którym jest zainstalowany...

Witam

Czy podjąłeś próbę naprawy???   Panel sterowania==>Programy i funkcje==> Solidworks kliknij prawym przyciskiem myszy, zmodyfikuj i napraw instalację, zobacz PJ

reparation_sw.docx

Witam, miałem już problem, faktycznie w "regedit" klucze programowe nie są dobre. Jak mówi @AC kobra: " spróbuj naprawić oprogramowanie", ale bez przekonania, że to zadziała. bo wydaje mi się, że mój komputer musiał być sformatowany, ponieważ miałem kilka problemów...

Pozdrowienia 

W jaki sposób przeprowadziliście migrację: instalację nowej wersji (zachowując starą) czy aktualizację wersji? (Nie mam już na myśli dokładnych terminów)

Tylko uwaga na temat KB3072630, trzeba go zainstalować.
Po prostu musisz go wyłączyć przed operacjami instalacji, a następnie ponownie aktywować. Na stronie SW znajdują się 2 pliki do uruchomienia (patrz PJ)

kb3072630_workaround.zip

Właśnie zrobiłem naprawę instalacji i nie zadziałało... Daje mi błąd, że nie musi naprawiać Solidworks.

Zamierzam sformatować komputer, ponieważ jest to jedyne rozwiązanie, które znalazłem, które wydaje się działać.

Będę Cię informować na bieżąco.

1 polubienie

"stefbeno", całkowicie odinstalowałem Solidworks 2012 przed ponowną instalacją 2013.

Czy wykonałeś już całkowitą deinstalację oprogramowania z dobrym strzałem CCleaner, a następnie czyszczeniem dysku...

"ac cobra 427", tak przed moją instalacją Solidworks 2013 i próbowałem ponownie już raz.

"AC Cobra 427", tak już dwa razy...

Pytanie, które przychodzi na myśl, czy wyłączyłeś program antywirusowy, aby przeprowadzić aktualizację? Ponieważ może się zdarzyć, że w przeciwnym razie zostanie  zablokowane niektóre pliki, które uważa za "potencjalnie niebezpieczne"!

Pozdrowienia

I  usunąłem wszystkie pliki programowe... Pokaż wyszukiwanie w eksploruj w języku C i jeśli nadal je masz; usuń je i tam znowu Ccleaner, a następnie zainstaluj go ponownie.

"G.", dobrze widział hit antywirusowy. Koniec z błędami podczas naprawy Solidworks.
Ale nie ma rozwiązania mojego problemu...

"AC Cobra 427", to jest to, co zrobiłem drugi raz, ale bez zmian...

Cóż, jeśli ponowna instalacja nie zadziała, obawiam się, że formatowanie jest nieuniknione...

I tak miłego dnia

"G." tak, przygotowuję się do tego...

W każdym razie dziękuję wszystkim za rady i będę Was informować

1 polubienie

Cóż, po sformatowaniu dysku twardego, zainstalowaniu systemu Windows 10 (do wypróbowania) i ponownej instalacji Solidworks 2013.

Solidworks działa bez problemu, ale nadal ten pieprzony problem z DLL...

SW 2013 po prostu nie jest kompatybilny z windaube 10

więc zawsze będziesz mieć problemy

@+

1 polubienie