Po kilku poszukiwaniach w internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Przeszedłem z Solidworks 2012 SP5 do 2013 SP5. Od tego czasu pojawia się komunikat o błędzie "nie można załadować biblioteki DLL Solidworks: sldshellutils" podczas otwierania niektórych plików lub podczas operacji takich jak "kompozycja na wynos".
Znalazłem związek z aktualizacją systemu Windows KB3072630. Usunąłem go jakiś czas temu i sprawdziłem, nie zainstalował się. Próbowałem też ponownie zainstalować Solidworks, ale to nic nie zmienia...
Czy podjąłeś próbę naprawy??? Panel sterowania==>Programy i funkcje==> Solidworks kliknij prawym przyciskiem myszy, zmodyfikuj i napraw instalację, zobacz PJ
Witam, miałem już problem, faktycznie w "regedit" klucze programowe nie są dobre. Jak mówi @AC kobra: " spróbuj naprawić oprogramowanie", ale bez przekonania, że to zadziała. bo wydaje mi się, że mój komputer musiał być sformatowany, ponieważ miałem kilka problemów...
W jaki sposób przeprowadziliście migrację: instalację nowej wersji (zachowując starą) czy aktualizację wersji? (Nie mam już na myśli dokładnych terminów)
Tylko uwaga na temat KB3072630, trzeba go zainstalować. Po prostu musisz go wyłączyć przed operacjami instalacji, a następnie ponownie aktywować. Na stronie SW znajdują się 2 pliki do uruchomienia (patrz PJ)
Pytanie, które przychodzi na myśl, czy wyłączyłeś program antywirusowy, aby przeprowadzić aktualizację? Ponieważ może się zdarzyć, że w przeciwnym razie zostanie zablokowane niektóre pliki, które uważa za "potencjalnie niebezpieczne"!
I usunąłem wszystkie pliki programowe... Pokaż wyszukiwanie w eksploruj w języku C i jeśli nadal je masz; usuń je i tam znowu Ccleaner, a następnie zainstaluj go ponownie.