Chciałbym odtworzyć właściwości masowe niektórych ciał na części wielobryłowej z różnym materiałem (masa, powierzchnia, objętość) w celu umieszczenia ich na mojej płaszczyźnie.
W tym celu wybieram obiekty, o których mowa. Mam więc masę, objętość i powierzchnię. Ale nie mogę odzyskać tych nieruchomości zgodnie z moim planem.
Mam masę całkowitą, ale to nie jest to, czego chcę.
Przechodząc przez smartproperties, możesz to zrobić, ale to pokój po pokoju.
To, czego chcę, to masa zestawu wielobryłowych elementów. Wybieram dane ciała we właściwości masy, mam masę, objętość i powierzchnię. Jak na razie nie ma obaw. Następnie, jeśli chodzi o mój rysunek, muszę ręcznie opisać właściwości wszystkich obiektów, o których mowa. Nie mogę skopiować/wkleić.
Jest to plik 3D w formacie .sldprt. Dużo rysuję w multi-body. Na przykład brama, ze stalową ościeżnicą i drewnianym wypełnieniem. Do malowania DDP dotyczącego ramy potrzebuję ciężaru i powierzchni do pomalowania danych ciał. Za każdym razem wypełniam te elementy ręcznie.
Najlepszą praktyką dla tego typu konstrukcji byłby montaż z częścią wielobryłową dla złomu i jedną lub kilkoma częściami dla wkładów drewnianych,, uchwytów itp. To znacznie upraszcza rysunek, plan fabryki kotłów, plan montażu (niekoniecznie ta sama osoba) A szczególnie dla Twoich wag możliwość narysowania całkowitego ciężaru części kotłowej i powierzchni.
jesli to dane z 1 planu sa w powystepszym pose bo mysle ze robisz kilka zakładek; Jeśli tak, kliknij jedną z zakładek, następnie właściwości, a następnie odznacz pole identyczne z konkretną warstwą... zobacz obrazek i tam powinno działać