Witam
Aby móc korzystać z " Integracji " i eksportować kompletne foldery produkcyjne na maszynę za pomocą jednego kliknięcia, muszę pobrać z właściwości mojego rysunku właściwość, która istnieje w mojej części.
Na przykład w moim pokoju mam właściwość niestandardową o nazwie " Typ ", wartość to " D " i dlatego obliczona wartość to " D "
Chcę pobrać tę obliczoną wartość " D " we właściwościach niestandardowych mojego rysunku.
Próbowałem z wartością $PRPSHEET:" Type ", lub $PRPMODEL:" Type ", która działa bardzo dobrze w kartridżu, ale jeśli poproszę o to jako właściwość niestandardową, resetuje mnie do obliczonej wartości: $PRPSHEET:" Type ", lub $PRPMODEL:" Type ", a nie " D "
Jestem w Solidworks 2023 SP5.0, ktoś ma pomysł?
Witam;
Myślę, że Solidworks nie rozumie, co chcesz pobrać, ponieważ " Typ " jest również zmienną Solidworks.
Użycie właściwości (" Type ") o tej samej nazwie co zmienna Solidworks (" Type ") nie wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem:
2 polubienia
Dziękuję za odpowiedź,
Jako przykład wybrałem właściwość " Typ ", ale mam ten sam problem z właściwością " Grubość " lub Spoina". Moim zdaniem nazwa kolumny nie ma nic wspólnego z nazwą nieruchomości.
W jakiej formie chcesz odzyskać wartość nieruchomości:
W nomenklaturze?
W twoim kartridżu? (W takim przypadku, dlaczego nie użyć Smartproperties)
W adnotacji?
Twoje rysunki są niepowtarzalne (jeden pokój = jeden rysunek).
1 polubienie
Zasadniczo chcę, aby na przykład, jeśli poproszę Integrację o wyeksportowanie wszystkich plików, których właściwość niestandardowa jest równa " D ", wyeksportowa część i plan.
Informacje w kartridżu działają bardzo dobrze, pobiera informacje bez problemu,
Ale chcę, aby ta informacja " D " znajdowała się we właściwościach niestandardowych planu, a nie w tabelce rysunkowej lub na arkuszu.
Obecnie we właściwościach niestandardowych planów polecenie zwraca polecenie do mnie w obliczonej wartości, a nie w wartości. Natomiast dobrze sprawdza się we wkładzie kartridżowym. Ale nagle oprogramowanie takie jak Batch Converter lub Integration nie może szukać tej wartości w kartridżu. Dlatego chcę, aby ta wartość znajdowała się we właściwościach niestandardowych.
Jeśli chcesz dodać właściwości 3D do swoich rysunków (w postaci właściwości), polecam skorzystanie z narzędzia " Smartproperties " w celu pobrania żądanych właściwości.
Jest to jednak możliwe do zrobienia za pomocą Edytora właściwości Solidworks.
Możesz to również zrobić bezpośrednio w " Integracja " z warunkami:
Jeśli właściwość części istnieje AND ma wartość równą A...
Tworzymy więc tę samą właściwość o tej samej wartości na rysunku...
1 polubienie
Dziękuję za pomoc!
Zamierzałem uniknąć przechodzenia przez " SmartPorperty ", ale nie sądzę, żebym to przeciął! 
I tak zagłębię się w pytanie, uważam za dziwne, że nie może odzyskać wartości.