Witam
Mając wszystkie informacje potrzebne do złożenia komputera stacjonarnego (komputer w toku), chciałbym wiedzieć, jakie są zalecane notebooki dla Solidworks 2016-2017 premium pod względem konfiguracji?
John.
Witam
Mając wszystkie informacje potrzebne do złożenia komputera stacjonarnego (komputer w toku), chciałbym wiedzieć, jakie są zalecane notebooki dla Solidworks 2016-2017 premium pod względem konfiguracji?
John.
Jest to komputer stacjonarny lub laptop
Znajdź więc taki, który nadaje się do picia, który ma konfigurację komputera stacjonarnego
HP, Dell, IBM, MSI, Toshiba itp......
Zobacz Laptopy dla stacji roboczych
@+ ;-)
Dziękuję za informacje GT22.
Zamierzam przyjrzeć się Dellowi, co oferuje.
John.
Witam
Czy ktoś ma jakieś uwagi na temat korzystania z solidworks na Macu?
John.
SOLIDWORKS współpracuje wyłącznie z Windaube
co nie ma miejsca w przypadku komputera Mac
kto + ma znaleźć Maca o częstotliwości mini 3,4 GHz .................... Witam
@+ ;-)
Powinniśmy bardziej korzystać z laptopa lub nawet przenośnej stacji.
Obawiam się, że notebooki są ograniczone, zarówno pod względem grafiki, jak i pamięci RAM itp.
W HP na stacji jest Zbook 17 i bardziej przystępny cenowo Elitbook.
W innych nie wiem...
Cześć GT22,
Tak, rzeczywiście tylko z oknami (windaube). Mam już macbooka air z solidworks przez system windows, ale ponieważ planowałem kupić Mac book pro do mojej pracy, chciałem mieć możliwe opinie użytkowników.
John.
i tak dac tak
nie masz certyfikowanej karty
ani proc, który do niego pasuje
W końcu każdy robi to, na co ma ochotę
Nie musisz mi wierzyć, ale został wykonany właśnie tutaj, na stronie i innych dedykowanych stronach solidworks
Porównanie projektów części z certyfikowanymi stacjami roboczymi
Zobacz na tym linku m.in . http://www.lynkoa.com/forum/3d/nid-d-abeille
Niektóre przechodzą bez problemu, inne działają lub popełniają błędy w zależności od procedury, kombinacji komponentów, kart itp....
do SW potrzebujesz komputera z szybkim proc + cache w pamięci
cóż, nie wiem dlaczego ciągle tłumaczę, skoro nie słuchasz
I nie jest to nic nowego
@+
WG22,
Dobrze zrozumiałem i zawsze postępowałem zgodnie z twoją radą i radą witryny. Nie jestem uparty ani ograniczony, ale biorąc pod uwagę, że zamierzam mieć Macbooka Pro najnowszej generacji w mojej działalności zawodowej, chcę mieć możliwe wyczucie potencjalnych użytkowników solidworks na Macu. Mam jednak świadomość, że nie nadaje się do , ale jeśli do małych projektów mogę go używać zamiast mieć plecak pełen macbooka pro, laptopa.... To by mi pomogło.
John.
Witam
Mac do użytku okazjonalnego i przy małych projektach może załatwić sprawę z DualBoot.
Mam kilku klientów, którzy pracują w ten sposób, ale w większości są to projektanci, którzy prawie nie wykonują montażu lub maksymalnie 30 sztuk.
@+
Tak, rzeczywiście, będzie to rozwiązanie do małych projektów podczas moich podróży, nie wymagające ogromnych ograniczeń w montażu...
Dzięki GT22, który zawsze jest zwięzły w swoich odpowiedziach i dla ciebie kojot. Zainstaluję na nim Solidworks i zobaczę...
John.
Będąc użytkownikiem Maca i grając przez pewien czas moim macbookiem pro, aby narysować jedną lub dwie części na miejscu, pozostaję nieprzychylny jego głównemu zastosowaniu w systemie Windows, ponieważ powoduje to zakłócenia sprzętowe, Mac pod windaub nagrzewa się i jest źle zarządzany
W rezultacie miałem szczęście, że miałem dostęp do Inventor Light dla komputerów Mac (za darmo !! ). Dzięki temu mogę nagrywać utwory w kroku, a następnie konwertować je w mojej stacji.
Najnowsze MacPro są w czołówce gamy , ale te startowe (gdzie zaczynasz od 2000 i masz)
oprócz 15-calowego i7, który sam może osiągnąć do 3,6 GHz, sprawia, że płacisz niewielką sumę 3199 €
@GT22 i za tę cenę masz niezłą stację roboczą, prawda?
w najgorszym przypadku zainstaluj SW 2014, aby narysować części, które będą mniej zasobożerne, ale zapomnij o 30 częściach w montażu, ponieważ po 5 częściach i prawdziwych ograniczeniach wentylator wariuje.
A jednak jestem maniakiem komputerów Mac ze wszystkimi pakietami graficznymi i dźwiękowymi na komputerze Mac
@ Gérald dziękuję za Twoją opinię jako poinformowany użytkownik Maca ;-) i odpowiedniego użytkownika
Potwierdzam za 3200 € mamy fajną bestię do pracy pod SW
Maci są idealne dla grafików i muzyków, nie ma lepszej części, to referencje w terenie
Jak to możliwe, podaj wyjaśnienie dotyczące tworzenia blachy o strukturze plastra miodu, jeśli nie masz nic przeciwko
lub Twój komputer pozostawał w tyle pomimo dobrej konfiguracji
Żeby trochę podkręcić dyskusję, nie jestem pewna, czy test był próbowany przez naszego rozmówcę ;-)
Ja też chciałbym mieć możliwość posiadania iPada PRO, który niby działa na SW, ale na razie nic konkretnego w tej dziedzinie, pomimo kilku komercyjnych demonstracji , które, podobnie jak DAB, w ogóle nie odnoszą się do rzeczywistości
Trzeba dokonać wyboru
Jeśli jest to narzędzie do pracy , więc musi spełniać swoje zadanie. Bar
a do oprogramowania potrzebna jest stacja robocza z maksymalną prędkością proc, certyfikowana karta graficzna, pamięć RAM, dysk SSD do obsługi i logu oraz drugi do przechowywania
dziękuję @+ ;-)
Witam i dziękuję wszystkim.
Zamierzam postępować zgodnie z twoją radą, używając starej wersji niż mój SW 2016-2017 Premium, aby nie panikować fanów tego touchbara macbook pro, którzy właśnie przybyli dziś rano. Rzeczywiście, GT22 i Gérald musisz zapłacić niezłą sumę pieniędzy w Apple, aby mieć wydajność. (3000 euro).
Jeśli chodzi o stację roboczą, to mam już zaplanowany komputer (moja stacja robocza):
http://www.lynkoa.com/forum/import-export-formats-neutres/conseils-pour-assemblage-pc-solidworks-2016-et-ansys
Dobrze przyswoiłem sobie, po przeczytaniu i ponownym przeczytaniu wszystkich informacji, że potrzebuję komputera z szybkością, oraz dedykowanych kart graficznych czy to do Solidworks, ansys itp itp.
Dla porównania, kto używa laptopa i jakiej marki, konfiguracji?
John.
tutaj @ blacknagata oto czego potrzebujesz mniej niż 1 000€ gwarantowane 6 miesięcy ze stacją dokującą
http://www.microkdo.com/103-portables#/page-3
@+ ;-)
a jeśli chcesz komputer trochę + mocny, usuwasz 2 pamięci RAM z 4 giga i wymieniasz je
przez 2 z 8 giga
Czyli 32 giga pamięci RAM
Kupujesz też kolejną baterię o dużej pojemności
Na tym komputerze masz również możliwość dodania kolejnego dysku twardego zamiast wnęki DVD za pomocą koszyka na zakupy
Dzięki temu teoretycznie będziesz mógł działać płynnie bez większych problemów ;-)
@+ ;-)
Witam
Rzeczywiście, szukałem i byłbym bardzo zainteresowany oprócz Macbooka Pro, który otrzymałem kilka dni temu (dla naszego innego używanego oprogramowania).
Widziałem, że karta graficzna jest dobrze dedykowana do SW....
Dziękuję za wszystko GT22
John.
nie sądzisz, że zamierzam polecić sprzęt niekompatybilny z SW
To byłaby ostatnia kropla, która przelała czarę goryczy
na czas, w którym na próżno próbowałem wyjaśnić, dlaczego i jak
Miłego wieczoru przekaż mi wiadomości, gdzie podejmujesz wysiłek, aby go kupić ;-)
i w tej cenie wątpię, że znajdziesz coś lepszego ;-)
@+ ;-)
Gt22, Czy jest to wiarygodna strona microkdo?
Czy już na nim zamówiłeś?
@ Bart nie ma problemu na stronach pc ocasse, które polecam
mikrokdo; Mio; PC4YOU (Biblioteka PC
to wiarygodne strony kilka osób tutaj i na innych forach SW
kupujemy komputery i jesteśmy zachwyceni
nie zapominaj, że stacja robocza PC to narzędzie stworzone do działania 24 godziny na dobę
a posiadanie stanowiska pracy za 1/3 ceny jest nadal znaczące
są + gwarantowane, więc wydaje mi się, że nie ma dużego ryzyka
@+ ;-)