Pozwólcie, że wyjaśnię, że będzie to bardzo proste. Zmieniłem komputer w pracy na bardziej wydajny, zrobiłem kopię zapasową wszystkich moich plików oprócz... Widać, że nadchodzą kłopoty... Nie utworzyłem kopii moich plików SolidWorks... Wszystkie profile, na których tworzeniu spędziłem wiele godzin, zniknęły w czeluściach pomieszczeń IT.
Pamiętam ścieżkę do nich: " C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\weldment profiles ".
Chciałbym wiedzieć, czy ktoś byłby na tyle uprzejmy, aby wysłać mi swój plik ze wszystkimi profilami.
Zazwyczaj jest to rodzaj wiadomości, którą mogę otrzymać, gdy chcę wprowadzić zmiany w 3D, które utworzyłem na starym komputerze.
FYI, ostatnie @Maclane linku jest doskonale funkcjonalne, a także ze skonfigurowanymi profilami (patrz @flegendre linki lub @OBI_WAN ). Dla pozostałych 2 linków nie testowano.
Hej, używasz Solidworks w Z'anglais?.. Typografia korzeni plików jest absolutnie nieistotna dla Solidworks (spójrz na pliki części i/lub złożeń, aby przekonać się sam). Ale jeśli to zadziała, tym lepiej.
Solidworks zapisuje w pamięci wielkie litery, a ekspoorator Solidworks małymi literami (lub odwrotnie), ale oba działają w ten sam sposób. Skłaniam się bardziej ku wersji SW...