Wyszukaj bibliotekę profili zgodnych z normami ISO (rura kwadratowa, rura, kątownik / równy, ...)

Cze wszystkim

Pozwólcie, że wyjaśnię, że będzie to bardzo proste. Zmieniłem komputer w pracy na bardziej wydajny, zrobiłem kopię zapasową wszystkich moich plików oprócz... Widać, że nadchodzą kłopoty... Nie utworzyłem kopii moich plików SolidWorks... Wszystkie profile, na których tworzeniu spędziłem wiele godzin, zniknęły w czeluściach pomieszczeń IT.

Pamiętam ścieżkę do nich: " C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\weldment profiles ".

Chciałbym wiedzieć, czy ktoś byłby na tyle uprzejmy, aby wysłać mi swój plik ze wszystkimi profilami.

Zazwyczaj jest to rodzaj wiadomości, którą mogę otrzymać, gdy chcę wprowadzić zmiany w 3D, które utworzyłem na starym komputerze.

Z góry dziękuję za pomoc.

Witam;

Zawsze możesz wypróbować biblioteki Visiativ:
https://mycad.visiativ.com/centre-de-ressource/produits?categories[0]=14241&kategorie[1]=14304&kategorie[2]=14302&kategorie[3]=14300&kategorie[4]=14309&kategorie[5]=14322&kategorie[6]=14279&kategorie[7]=14280&kategorie[8]=14298&kategorie[9]=14299&kategorie[10]=14311&kategorie[11]=14294&kategorie[12]=14242&kategorie[13]=14306&kategorie[14]=14308&biblio=&pages_search=2

Ale tym razem pamiętaj, aby zapisać je w nowej lokalizacji...
(i aby dostosować opcje Solidworks)
image

1 polubienie

Niestety nie mam abonamentu.
Nie mogę pobrać biblioteki

1 polubienie

Oto niektóre z nich (do przerobienia, zwłaszcza pod względem właściwości)...
=> Solidworks 2022 z dodatkiem SP4.

Zawartość pliku *.ZIP:

Mécanosoudé-2024.zip (25,0 MB)

Inne profile zostały udostępnione tutaj:

I tu też:

5 polubień

Niestety mogłem go pobrać i nie przeczytać, pojawia się komunikat o błędzie.

Umieściłem pliki w ten sposób.

Otrzymuję ten komunikat o błędzie.

image

Nie popełnij tego samego błędu, umieszczając je z powrotem w tym samym katalogu!.
Ponadto ilość repertuaru dla profili jest ograniczona:
https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/c_Profiles_and_Cut_Lists.htm

https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/t_Weldments_Creating_a_Custom_Profile.htm

2 polubienia

Muszę mieć problem, próbuję pobrać linki w rozmowach ale niemożliwe, nic nie chce pobrać... Nie rozumiem.

Niektóre rozmowy są prawdopodobnie zbyt stare, a treść prawdopodobnie nie jest już dostępna...

2 polubienia

Nawet tworząc drugi plik o nazwie " ISO V2 ".

Znajduję go w sekcji " Standardowe ", ale kiedy wybieram typ, zawsze otrzymuję ten komunikat.

Nie rozumiem...

Brak katalogu " Type "
=> Standardowy/Typ/plik.sldlfp
Z którą wersją Solidworks pracujesz?

2 polubienia

Jestem na wersji 2021.

Nie rozumiem, dlaczego to nie działa, próbowałem umieścić je w nowym pliku, lokalizując katalog w narzędziach, ale znowu to nie działa.

Czy naprawdę mówimy o " Profile spawane " w celu uzyskania profili?

image

Jedna wskazówka, może nie być właściwą wersją SW:
image

2 polubienia

FYI, ostatnie @Maclane linku jest doskonale funkcjonalne, a także ze skonfigurowanymi profilami (patrz @flegendre linki lub @OBI_WAN ). Dla pozostałych 2 linków nie testowano.

2 polubienia

Musiałem zmienić przeglądarki, aby móc pobrać plik, który faktycznie działa.

Ale myślę, że wiem, skąd bierze się problem.

Plik jest zapisywany jako " sldlfp " napisany małymi literami.

image

A pliki, które pobrałem w ZIP @Maclane, są takie same, ale napisane wielkimi literami.

image

I jest to dość logiczne, gdy widzisz, że wszystkie oryginalne pliki w solidWorks są napisane małymi literami.

image

Hej, używasz Solidworks w Z'anglais?..
Typografia korzeni plików jest absolutnie nieistotna dla Solidworks (spójrz na pliki części i/lub złożeń, aby przekonać się sam).
Ale jeśli to zadziała, tym lepiej.

1 polubienie

To w tej chwili jedyna różnica, jaką zauważyłem między plikami, które działają, a tymi, które nie działają...

Solidworks zapisuje w pamięci wielkie litery, a ekspoorator Solidworks małymi literami (lub odwrotnie), ale oba działają w ten sam sposób.
Skłaniam się bardziej ku wersji SW...

1 polubienie

Pliki Solidworks 2022 nie są kompatybilne z poprzednimi wersjami.

… FYI;
W Solidworks 2022 podstawowe profile Solidworks są rozmieszczone w:

C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\data\profile konstrukcji spawanej

(Nie ma pojęcia o językach, jak sugerują twoje zrzuty ekranu @naehu.beaubois ...)

2 polubienia