Nawrócić co?
Ale części są już częściami blaszanymi.
Nawrócić co?
Ale części są już częściami blaszanymi.
Kliknij prawym przyciskiem myszy listy części spawanych, a następnie sprawdź, czy masz mały znacznik wyboru przed Utwórz listę części spawanych i aktualizuj automatycznie. Zobacz PJ
Z której wersji korzystasz???
Mój model jest już domyślnie ustawiony w ten sposób.
Używam wersji z 2017 roku.
Czy możesz dać mi sitodruk swojego drzewa stworzenia?
Za pomocą narzędzi mycad istnieje również możliwość pobrania właściwości blachy za pomocą smartproperties (w ten sposób uzyskuję maksymalną długość i maksymalną szerokość boku blachy)
Ponieważ masz dostęp do tych narzędzi innych firm, od Ciebie zależy, czy znajdziesz najłatwiejsze rozwiązanie dla siebie.
Czy po kliknięciu prawym przyciskiem myszy artykułu 1 na listę części spawanych pojawi się podsumowanie listy, jak w załączniku???
Nie rozumiem informacji też z Twojej nomenklatury, musi być różnica w modelu części lub złożenia.
Z twoim szablonem BOM otrzymuję taki sam wynik, jak w twoim samouczku, tworząc BOM na części. Ale podobnie jak ty, mój wynik jest dwukierunkowy.
Podczas wykonywania zestawienia komponentów na zespole nie mam żadnych wartości zwracanych dla parametru "Powierzchnia ściany bocznej surowej blachy".
Nie wiem, czy możliwe jest wyświetlenie właściwości bryły części w zestawieniu komponentów zespołu.
Myślę, że najprostszym rozwiązaniem byłoby zrobienie notatki, jak pokazano na początku postu i powiązanie tej notatki z niestandardową właściwością, którą możesz pobrać w swojej nomenklaturze.
Dlatego początkowo starałem się znaleźć tę właściwość we właściwościach mojej części bez konieczności tworzenia nomenklatury.
Czy chcesz powierzchnię całego pomieszczenia, czy tylko z jednej strony? Ponieważ w nieruchomościach jest całkowita powierzchnia pomieszczenia ze wszystkimi otworami. Sprawdziłem ręcznie.
Potrzebuję płaskiej powierzchni blachy, aby określić moje zużycie surowców.
Aby pobrać tę wartość bez przechodzenia przez tabelę, istnieją 2 rozwiązania:
- pierwszym jest przejście przez oprogramowanie innej firmy smartproperties (jak wspomniano powyżej), a smartproperties musi zostać uruchomiony i pobiera wartość od Ciebie po uruchomieniu i tworzy właściwość, którą możesz następnie pobrać w MEP lub nomenklaturze...
Zobacz załączony obraz
- Drugi to przejście przez makra i rozwój, ale do tego nie mogłem ci pomóc.
Jeśli masz smartproperties, musisz zrobić jak @ sbadenis lub utworzyć notatkę w pokoju i ręcznie przenieść wynik do niestandardowej właściwości, którą możesz znaleźć w swoich zestawieniach materiałów. To wielka szkoda, że nie można połączyć niestandardowej właściwości z oceną, gdy możliwe jest coś przeciwnego!!
Dzięki oprogramowaniu Smart Properties wartość będzie obliczana za każdym razem, gdy oprogramowanie zostanie uruchomione lub połączenie zostanie wykonane raz, a wartość zostanie automatycznie zaktualizowana?