Jeśli chodzi o ciągłość mojej pracy, stanąłem przed kolejnym problemem, dla którego nie byłem w stanie znaleźć rozwiązania. Moim celem jest zawsze sprawienie, aby płyty z brązu pojawiały się w cieniowanym renderingu z krawędziami i aby podzespół, w którym są zamontowane, wyglądał w sylwetce. (Zobacz wynik mojego poprzedniego pytania)
Postępuję w ten sposób: ustawiam ogólne renderowanie na "Niestandardowe" Następnie wybieram swój podzbiór i umieszczam wszystkie elementy w sylwetce. Następnie wybieram moje brązowe płyty i renderuję je cieniowane krawędziami.
Problem, z którym się spotykam, polega na tym, że niektóre elementy są przezroczyste, bo nie wiem, z jakiego powodu, łącznie z tym, który muszę podkreślić. Próbowałem zmienić ich tryb wyświetlania, pobawić się kryciem, ale nic nie pomaga...
Witam, czy karta graficzna jest aktualna?
W przeciwnym razie nie jest to co najwyżej problem sylwetki, który powinien być stosowany na każdym komponencie lub każdym podzespole?
.PL: Tak, moja karta graficzna jest aktualna. Nie rozumiem reszty twojej odpowiedzi. Próbowałem zastosować moje renderowanie do części i/lub podzbioru, z którego pochodzi, ale wynik pozostaje taki sam.
Coyote: Tak, wszyscy są na pełnym gazie, załączam zrzut ekranu.
Szybkie pytanie, czy problem może pochodzić z modelu 3D SolidWorks? Ten podzbiór został narysowany na SolidWorks, może rozwiązaniem byłoby poszukanie tego?
Nic po stronie SolidWorks, części są doskonale widoczne w taki sam sposób jak inne.
Dziękuję za odpowiedź GT22, ale jak zaznacza Coyote, nie chcę renderingu fotograficznego, ale po prostu widoku technicznego, który podkreśla płyty z brązu, w montażu. Więc:
Nie, wydaje mi się, że nie mógłbym renderować bez tych elementów, które byłyby przezroczyste. Niezależnie od tego, czy w "Trybie" renderowanym ogólnie, czy poprzez wybranie żądanego podzbioru.