Przepraszam za twoją niedzielę, nie powinieneś był poświęcać czasu na problem, niedziela jest święta.
Próbowałem przerobić moduł wieloobiektowy w arkuszu blachy, ale nadal nie mam takich opcji. Szukałem wszędzie w opcjach, w internecie, w pomocy SW, ale nie mogłem znaleźć nic rozstrzygającego.
Zajrzę do tego ponownie w ciągu dnia, będę Cię informować
Miłego dnia
PS: Jest to zamknięta konfiguracja prowadnicy łańcucha, w module z blachy
Twój problem jest po prostu rozwiązany, ponieważ SW 2013 lub 2014 już nie wiem. Bart musi być w jednej z tych wersji, więc ma pole wyboru, aby zapisać właściwości wielu obiektów, ale nie Ciebie, ponieważ musisz być w starszej wersji.
@+
PS: Nie przeczytałem 5 stron odpowiedzi, więc mogę powielać inną odpowiedź
Rozumiem więc, że jesteś w 2014 roku, ale nie masz podopcji w opcji "kopiuj niestandardowe właściwości do nowych części" podczas zapisywania części do części.
Ponownie
Z moich testów wynika, że jeśli w pliku jest blacha, to już nie działa. Podopcja jest dostępna tylko wtedy, gdy mam tylko elementy części spawanych.
Rozwiązaniem jest więc zrobienie wszystkiego bez pojęcia o blasze, prostej objętości, zarejestrowanie swoich ciał, a następnie przekształcenie ich w blachy.
@+
Odp, Według moich testów, jeśli w pliku jest blacha to już nie działa. Podopcja jest dostępna tylko wtedy, gdy mam tylko elementy części spawanych. Rozwiązaniem jest więc zrobienie wszystkiego bez pojęcia o blasze, prostej objętości, zarejestrowanie swoich ciał, a następnie przekształcenie ich w blachy. @+
Dziękuję @ kojot
Dlatego zdecydowałem, że wszystko będzie spawane mechanicznie za pomocą profili
Zobacz listę linków i samouczek powyżej
ten typ utworu ma pogląd, który mam na niego, ponieważ nie mogę mieć pliku będącego w 2012 roku, który można bardzo dobrze wykonać za pomocą profili
Jeśli dobrze rozumiem, mogę znaleźć właściwości każdej części w multibryle, kiedy projektuję tę wielobryłę jako bryłę objętościową, następnie zapisuję bryły, a następnie przekształcam je w arkusz blachy,... Co za praca.
Tak, musisz aktywować konstrukcję spawaną (niekoniecznie tworzyć elementy spawane mechanicznie), a następnie utworzyć swoje obiekty x bez blachy.
W każdym razie w domu to jedyny sposób, aby to zadziałało, więc po przechowywaniu zwłok w pojedynczych kawałkach idę do blacharni. Więc tak, to dużo pracy.
Teraz powinniśmy zrozumieć pkoi, @bart dostać się tam z blachy, a nie my, jestem też w sw2014 sp4.
Oznacza to, że nie należy już zlecać ciał na zewnątrz, ale korzystać bezpośrednio ze swojej części i wybierać pożądane bryły, aby nadać szczegóły każdego przepływu.
W każdym razie może to być ulepszenie oprogramowania w przyszłości, ponieważ jeśli musisz wykonać projekt w objętościowym korpusie, a następnie wziąć go od nowa, aby przerobić go na blachę, nie widzę zbyt dużej oszczędności czasu