Wybór części w zespole = podświetlenie w widoku drzewa

Cze wszystkim

Właśnie zrobiłem aktualizację SW 2023 SP3.0 i jeśli się nie mylę, w poprzednich wersjach, gdy kliknąłem część w zespole, była ona podświetlona w drzewie, czego już nie mogę zrobić. :sob: To było bardzo wygodne.

Czy jest to sceneria, która wysadziła się w powietrze, czy zniknęła?
Czy ktoś z Was wie o czym mówię i wie jak rozwiązać ten problem?

Z góry dziękuję. :slight_smile:

Spójrz na narzędzie opcji systemu, a następnie na wyświetlaczu powinna pojawić się opcja taka jak Dynamiczne podświetlanie obszaru graficznego, wydaje mi się, że to jest to, o co pytasz.

2 polubienia

Witam

Ta opcja jest już zaznaczona (a przy okazji usuwając ją, nie widzę żadnej różnicy)

W każdym razie dziękuję za odpowiedź.

Wybierasz swoją część w menedżerze funkcji i chcesz wyróżnić ją w obszarze graficznym. Czy słusznie?
Sprawdź, czy opcja (nowa, jest wsunięta do tego samego menu, ale w folderze mangagera funkcji

1 polubienie

Nie, jest na odwrót, zaznaczam go w obszarze graficznym (na przykład na dowolnej powierzchni) i powinien być podświetlony w drzewie (poprzez rozwinięcie zespołów i podzespołów, jeśli jest to konieczne). Rzeczywiście, wydają się one pasować.

image

Ale to nie działa, jeśli jest to podzespół. Na przykład w tym przypadku po wybraniu podświetlonej części, która znajduje się w podzespole zakreślonym, nic się nie dzieje. Ani zespół, ani część nie są wyróżnione.

Ale jeśli wybiorę część, to jest OK.

Rzeczywiście jest to opcja "Przewiń w dół wybrany obiekt w widoku w menu featureManager.
Zachowanie w SW2020 jest funkcjonalne, takie samo zachowanie jak Ty, jeśli nie jest zaznaczone i jeśli zaznaczysz, drzewo rozwija się do wybranej części.
Wszystko, co musisz zrobić, to zgłosić ten błąd w celu ulepszenia w SP5 (chyba że SP4 już) naprawił ten błąd)

3 polubienia

OK, bardzo dziękuję za pomoc!