Solidwork 2017 SP 3.0 stał się bardzo powolny

Witam, od jakiegoś czasu SW działa bardzo wolno. Zastanawiam się, czy to nie po czyszczeniu za pomocą CCleaner.

Cokolwiek robię, wszystkie pociągnięcia i płaszczyzny zmieniają kolor" (jak odświeżenie), gdy mysz przechodzi. Sprawia to wrażenie, że oprogramowanie jest zawsze odświeżające

Jest to więc bardzo skomplikowane w pracy.

Ktoś ma pomysł.

Przywróciłem komputer, zaktualizowałem kartę graficzną

Witam

Spróbuj uaktualnić dodatek SP4 lub SP5, jeśli trwa konserwacja techniczna.

Niestety, nie. Ale miałem już ten problem z permanentnym odświeżaniem, ale nie pamiętam co sprawdzać czy nie

Sprawdź, czy to może ci pomóc. Dlaczego nie zaktualizujesz do SP4, nadal naprawia błędy z poprzednich wersji...

Poprosiłem mojego dostawcę o przesłanie mi linku do SP 5.

Powiedział mi, że jest najbardziej niezawodny.

Z drugiej strony opowiedział mi o rozgrzaniu komputera i prawdą jest, że zmieniłem biuro. 

Otworzyłem więc komputer, żeby przewietrzyć.

Ale byłby bardziej skłonny do problemu z kartą graficzną niż problemu z oprogramowaniem

1 polubienie

Dlaczego nie przywrócić systemu do daty, w której działał poprawnie?

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Ilu masz użytkowników systemu Windows i czy w momencie pojawienia się problemu były jakieś aktualizacje?

Czy przetestowałeś następujące różne punkty: http://help.solidworks.com/2017/french/SolidWorks/sldworks/c_Display_Issues.htm?id=8358ff2cded44ca2a0f430715d733582#Pg0&ProductType=&ProductName=

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam, po tym, jak mój sprzedawca solidwork i zaktualizował mój solidwork do SP 5.0, wygląda na to, że to karta graficzna jest HS.

Mój komputer jest całkiem nowy (model Grosbill) pod systemem Windows 10

Moja karta graficzna to intel HD Graphic 530

Mój procesor Intel Core I5 6400 2,7 GHz.

Nie znam się na tym zbyt wiele, ale Twoim zdaniem, która karta byłaby najszybsza i najbardziej elastyczna na moim komputerze

Dziękuję

Aby upewnić się, że działa dobrze z oprogramowaniem, możesz zapoznać się z zaleceniami oprogramowania.

Zawsze miałem Nvidię i od przedwczoraj mam Quadro pro P2000 5 GB. Masz  taki, który jest w pobliżu i który również pozwala na VR. Może to być pomocne w zależności od tego, co robisz.

Zawsze wykonuję kawałki o objętości mniejszej niż 1 m3, więc VR mi się nie przydaje :-)

1 polubienie

Witam

Bądź ostrożny, nie powinieneś szukać prędkości, ponieważ SW prawie nie wykorzystuje karty graficznej (wszystko przechodzi przez procesor, nawet do renderowania).

Z drugiej strony musisz użyć karty certyfikowanej przez SW.

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

[ - Zapoznaj się z wymaganiami systemowymi, aby upewnić się, że zawsze pracujesz z systemem, który jest obsługiwany i zoptymalizowany pod kątem SOLIDWORKS, niezależnie od tego, czy chodzi o stacje robocze, systemy operacyjne czy produkty firmy Microsoft.
- Sterowniki karty graficznej SOLIDWORKS są certyfikowane z ustawieniami profilu specyficznymi dla SOLIDWORKS lub z ustawieniami domyślnymi dostarczonymi przez dostawcę karty graficznej. Korzystanie z innych ustawień może mieć wpływ na stabilność, wydajność i jakość wyświetlacza.
- Certyfikowane karty graficzne i systemy są dokładniej testowane i są dostarczane z pomocą techniczną od dostawców. SOLIDWORKS zaleca korzystanie z certyfikowanych kart graficznych i systemów.
]

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję, ale kilka pytań.

Aplikacja SW oznacza mi szablony kart, których nie mogę znaleźć przy zakupie

Karta graficzna Intel HD P 4600

Znajduję to tylko w konfiguracjach komputerowych.

Nie ma listy kart, która dobrze współpracuje z oprogramowaniem.

Bo zastanawiam się czy przy procesorze intel karta powinna być intel

Nie ma wcale karty graficznej do sw 

To karta Pro

n'videa quadro

Ogień Pro

Do takiej karty są zintegrowane karty w procesie

Dla SW ważna jest częstotliwość procesu, najlepiej powyżej 3 GHz

Mogliśmy tutaj zobaczyć, że procedura Xeon była bardziej wydajna niż i7 

Większość użytkowników korzysta z kart graficznych quadro lub fire pro

@+

Witaj Paulik

Musisz zacząć od tego, co znajdziesz w różnych propozycjach monterów lub producentów i zajrzeć do linku, który Ci podałem, czy Twoja płyta jest kompatybilna, czy nie. W przeciwnym razie spędzisz tam dużo czasu za niewiele.

SW mówi tylko "chcesz kupić kartę lub już ją kupiłeś!" 
"Następnie spójrz na listę, aby sprawdzić, czy jest zgodny".

Jak powiedziałby ObiOne, niech moc będzie z tobą :-)

Witam, stopniowo się do przodu w moim problemie z powolnością.

Nie mogę zmienić karty graficznej, ponieważ jest ona przylutowana do płyty głównej. Taki duży problem.

Z drugiej strony, gdy uruchamiam SW w RX z opcją niekorzystania z dodatkowych opcji, oprogramowanie działa świetnie. Co to oznacza? że moje opcje są źle dostosowane.

Nadal mam wątpliwości co do dokładnego podziału.

Próbowałem zresetować opcje, ale jest jeszcze gorzej.

Zawsze powolność z każdą linią każdego utworu, który jest wybierany bardzo powoli.

Zastanawiam się w końcu, czy w opcjach nie mam zaznaczonego czegoś, co w końcu spowalnia moje SW.

Dziękuję za pomoc

Czy to wieża czy laptop? W wieży możesz dodać dowolną kartę.

Jeśli chodzi o opcje, spójrz na te, które zakreśliłem na załączonym zrzucie ekranu (nie jest to wersja z 2017 roku, ale nadal powinieneś je znaleźć)

options_graphiques.png

Witam

Aby sprawdzić, czy po prostu w opcjach / właściwości dokumentu / jakości obrazu, jeśli wszystko nie działa na pełnych obrotach i w tym przypadku zmniejsz paski regulacji.

Dla karty graficznej dziwne że jest wlutowana, zdjęcie?

Nie musisz przechodzić przez kartę pro, tylko niektóre opcje, takie jak RealView, są wyłączone

Nvidia gtx770 będzie działać bardzo dobrze, w przeciwnym razie możesz znaleźć quadro K420 za 150 € nowy, w przeciwnym razie używany jest często spotykany w zależności od budżetu.

Jeśli masz środki, jak wspomniano w poprzednim poście, możesz bez problemu znaleźć używane komputery pro z kartą graficzną xeon + pro za 600-700 € (komputery, które mają ogólnie 5 lat)

Witam i dziękuję za Twoją opinię. To miłe.

Mój komputer to duży zespół

Dla karty graficznej powiedziałem, że przylutowana, ale raczej chciałem powiedzieć, że wygląda na to, że tworzy pojedynczą kartę z płytą główną.

Naprawdę nie wiem, czy możemy go dodać?

Jeśli chodzi o ustawienia, moje oprogramowanie było dobrze skonfigurowane w stosunku do załącznika.

W opcji wydajności wszystkie suwaki są na minimum

Zastanawia mnie to, że w RX bez SW opcja działa dobrze. Muszę iść i zabrać moje modele, ale poza tym jest w porządku.

Co to oznacza? że karta działa dobrze. Nie chciałbym zmieniać karty lub komputera i mieć tego samego problemu z ^mną. Co myślisz?

img-0175_1.jpg

Tak, możesz bez problemu dodać kartę.

Karty Quadro nie są zbyt grube na poziomie podstawowym , więc masz tyle miejsca, ile potrzebujesz.

W przeciwnym razie weźmiesz kartę konsumencką / dla graczy, prawdopodobnie będziesz musiał przesunąć małą kartę pci o jeden stopień w dół lub nawet całkowicie ją usunąć.

img-0175_1.jpg
1 polubienie

Z drugiej strony, coś oprócz tego, co nie zaszkodzi Twojej turze, to odkurzacz lub pistolet do przedmuchiwania. Należy pamiętać, że w szafach elektrycznych pył jest uważany za łatwopalny. Chociaż nigdy nie widziałem, aby wieża komputerowa się zapaliła.

Rzeczywiście, "karta graficzna" Intel HD Graphic 530 jest przylutowana do płyty głównej, ale tak jest w przypadku wszystkich maszyn "wieżowych". Kartę graficzną umieściłem w cudzysłowie, ponieważ tak naprawdę jest to chip (mówimy o chipsecie).
Po podłączeniu prawdziwej karty graficznej jest ona wykrywana i automatycznie przejmuje kontrolę (czasami nadal trzeba trochę skręcić w BiOS, aby sobie z tym poradzić).

1 polubienie