... Lub zobacz w 3D, zobacz zrzut ekranu...
2020-04-27_074405.jpg
Im więcej tego widoku i tym bardziej normalnie jest to wykonywane przez wstawienie tego widoku do rysunku...
@+.
AR
Witam
Dodam tylko, że jeśli nie jesteś w planie, nie możesz wstawić wymiarów, oto @+.
AR.
Witaj A.R,
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, które rzeczywiście wydają się być właściwym rozwiązaniem.
Potwierdzam również, że przechylając model (Insert / Functions / Move & Copy, a następnie obróć) pod dokładnym kątem stożka, mogę następnie zwymiarować nachylony otwór w MEP. Ma to jednak wpływ na wszystkie widoki, ponieważ nachylenie jest stosowane do całego modelu.
Tak więc moim ostatnim problemem jest możliwość stworzenia widoku pod kątem dokładnie pod kątem mojego stożka, czego nie mogę zrobić. (Tak, przepraszam, zaczynam od Solidworks :-)
Gdybyś mógł mnie poprowadzić przez tę ostatnią operację, byłoby bardzo miło!
Dziękuję.
Nie, wcale nie, jeśli utworzysz nowy, nazywając go na przykład "1" , to właśnie robię...
Idź @+.
AR.
Witaj Franck,
Jeśli na przykład utworzysz widok, nadając mu nazwę "1", nie zakłóci to innych standardowych widoków, to właśnie robię w moich posłach ...
Idź @+.
AR
Chyba robię to źle. Jak utworzyć ten nowy widok pod dokładnym kątem stożka?
Witam
Musisz utworzyć widok pomocniczy.
http://help.solidworks.com/2016/french/SolidWorks/sldworks/c_auxiliary_view.htm
Cdlt powiedział:
Witam
Nie, klikasz na żądaną twarz i zapisujesz nowy widok bez zakłócania innych standardowych widoków.
Jeśli nie jest to widok pachowy i jest to jeszcze prostsze, zobacz
http://help.solidworks.com/2016/french/SolidWorks/sldworks/c_auxiliary_v...
Na przykład yannick.petit.
@+.
AR
Witaj Yannick,
W rzucie pomocniczym używana jest krawędź odniesienia. Czego używać w przypadku mojego stożka?
Dziękuję
-Franck.
Nie mogę kliknąć na twarz, którą chcę, otwór jest wywiercony w stożku, więc to nie jest twarz, to cały mój problem.
Dziękuję za pomoc.
Witam
Dziwaczny!
W takim przypadku możesz utworzyć nowy plan
Pozdrowienia
Jeśli klikniesz w powierzchnię otworu, a zobaczysz, to zarejestrujesz swój widok.
Ale najlepszym sposobem, aby nie dać się złapać w głowie, jest przyjęcie pomocniczego spojrzenia i to wszystko. @+
PC: Szkic tego, co robię, aby to naprawić
Tak więc w widoku 3D kliknij na powierzchnię otworu, a następnie na "Normalna do", co wydaje się być możliwe dla mojej części prostopadłej do mojego otworu.
Na tej podstawie tworzę nowy widok, który importuję do MEP.
No cóż, nadal mam ten sam problem, nie da się ocenić :-(
Jeśli chodzi o widok pomocniczy, używa on krawędzi odniesienia. Czego używać w przypadku mojego stożka?
Tak, to dziwne, więc musisz stworzyć plan lub skorzystać z planu, który pozwolił ci zrobić tę dziurę, oto @+ powodzenia.
AR
Cóż, jeśli nie, wyślij mi swój kawałek, zrobię to dla ciebie ponownie lol.
@+.
AR.
W przeciwnym razie przechodzisz przez usuwanie na obrót, umieszczając wszystkie niezbędne wymiary i to wszystko, ponieważ myślę, że przez asystenta wiercenia nie dodałeś wymiaru...
@+.
Właśnie wypróbowałem to za pomocą kreatora wiercenia, działa tak długo, jak dodasz ocenę ...
@+.
AR
SW 2018 SP4
Próbowałem więc dodać plan i zrobić dziurę przez usunięcie, nie lepiej, niemożliwe jest zwymiarowanie otworu na stożku. Nie ma problemu z innymi kursami.
Oto przykład części, która odpowiada mojemu problemowi. Jeśli masz pomysł, jestem zainteresowany :-)
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.