Muszę usunąć materiał z cylindra zgodnie z precyzyjnym wzorem. Wprowadziłem szkic prowadzący dzięki uzwojeniu, mój profil szkicu styka się z tą trajektorią, ale nie można zastosować tej funkcji. Za każdym razem pojawia się komunikat "Operacja skanowania nie została zakończona"
Normalnie, jeśli z pojęciem wtłaczania. W przeciwnym razie, biorąc problem w drugą stronę, przekształć swój cylinder w blachę, a na jego płaskim (rozłożonym) przeprowadź usuwanie materiału z rysunku w " normalnym do ".
W ten sam sposób można również pracować w trybie powierzchniowym, a następnie dodać grubości później.
Jest to obwód, który należy przejść od okablowania grzewczego, w którym punkt początkowy i końcowy znajdują się obok siebie, a nie kształt, który można po prostu wykopać w rzeczywistości. Tłoczenie nie działa w tej konfiguracji. Dlatego pomyślałem, że usunięcie zamiatanego materiału jest najbardziej odpowiednie, ale nie chce ^^
Tyle tylko, że jak wspomniałem wcześniej, to nie o ten efekt mi chodzi, ale o ścieżkę, która podąża za szkicem, a nie o usunięcie materiału z kształtu .
Witam Spotkałem się już z podobnym problemem. W moim przypadku problem polegał na tym, że średnica mojego profilu (profilu kołowego) była większa niż dwukrotność jednego promienia trajektorii. Kąt utworzony przez promień znajdował się pod kątem 90°, nie można było utworzyć przeciągnięcia. Na twojej linii pierwszy zakręt wydaje się mieć dość wąski promień, problem może pochodzić stamtąd... Pozdrowienia
Czy próbowałeś zmienić Ø swojego profilu? Podczas usuwania materiału, który wędruje dookoła, musi istnieć styczność (Solidworks nie lubi usuwać materiału przy 0)
nowy test (przedstawienie usuwania materiału nie jest łatwe, ponieważ w pomieszczeniach...) Opiera się na tej samej zasadzie, co w poprzednim teście, ale cylinder jest wykonany w dwóch etapach (przed i po uzwojeniu)
To dobry pomysł. Przede wszystkim pozwala zobaczyć, jak wygląda skan.
Bardzo głupią rzeczą w jego zamiataniu jest to, że się obraca. Musisz więc umieścić opcje, które pozwolą narzędziu zawsze wskazywać środek wzdłuż swojej ścieżki. Jeśli narzędzie ma ustalony kierunek, ulegnie awarii. Przynieś też wystarczająco długie narzędzie (nie musisz być prawy styczny, ale wystawać do wnętrza cylindra)
Maclane, dziękuję za zabranie głowy w piątkowy ^^ więc za ostatnie renderowanie, tak, ale nie , kiedy mówię, że jest wewnątrz cylindra, oznacza to to samo, co zrobiłeś po zewnętrznej stronie, ale w środku, a nie w cylindrze , ale doceniam wysiłek ^^