Solidworks VS Solidworks, który jest najmniej niestabilny?

Tak, wiem, prawdopodobnie najbardziej drażliwe pytanie w historii.

Jaka jest najmniej awaryjna wersja wydana po 2020 roku, której używałeś?

Dziękuję.

Cześć Sylk,
Powiedziałbym, że 2020, ale poprzednie wersje były lepsze.
Teraz wszystkie poprawki wprowadzone bardzo dawno temu wracają.
Jesteśmy w SW 2022 SP4...
Ciąg dalszy nastąpi, @+.
AR.

Cześć Sylk
Z mojej strony jesteśmy w SW2023SP5 i wydaje mi się, że zawiesza się mniej niż w 2022 i 2021 roku.
Więc oczywiście musisz często nagrywać (podstawowa instrukcja), a sadzonki często zdarzają się podczas rysowania.

2 polubienia

Cze wszystkim
Ze swojej strony jestem na SP3.1 2024.
Główne zastosowanie w blachach i spawanych mechanicznie, kilka dużych zespołów, raczej wiele korpusów.
Względnie stabilny, dołączam do @Le_Bidule . Zawiesza się głównie na rysunkach.
Czasami po prostu otwierając bez żadnych aktualizacji planu lub po prostu robiąc (a priori) nic!
Powodzenia...

3 polubienia

Dla mnie nie ma dobrej ani złej wersji, zwłaszcza w ostatnich 3-4 (Co?).
Zależy to od zbyt wielu parametrów: maszyny (konfiguracja maszyny), użytkowania, sposobu instalacji oprogramowania (sieciowego lub lokalnego, pliku konfiguracyjnego i pliku konfiguracyjnego zaimportowanego ze starej wersji lub nie...) Zapomniałem też o sposobie pracy (pozostawianie nierozwiązanych wiązań, części nie naprawionych) robienie wielu podzespołów lub nie, dużo konfiguracji lub nie, części w kontekście lub nie...
A wszystkie te parametry dodane do siebie mogą sprawić, że będzie to wersja mniej stabilna, a nawet regularnie mniej lub bardziej niestabilna! :cold_face:
Z mojej strony SW2023 SP5 poprzednio SW2020 SP05
Powiedziałbym, że trochę więcej awarii w SW2023 na dużej maszynie, ale bardzo ograniczonej (karta graficzna ze sterownikami nierozpoznana w SW2023, podczas gdy uznana w SW2020).
Z drugiej strony szybsze otwarcie w 2023 roku. I oczywiście tym bardziej w SW2024 (nie testowanym, bo nie w SP4 czy 5).
EDIT: Jeśli chodzi o mnie, bardzo mało awarii (ogólnie mniej niż 5 tygodniowo) przy umiarkowanie ciężkim montażu w przeciwieństwie do niektórych kolegów.
Z drugiej strony, nigdy nie ma części o pewnym stopniu swobody i absolutnego rygoru w projektowaniu konfiguracji oprogramowania i części modelu, przerabianych z każdą wersją...

2 polubienia

Bjr,
Obecnie pod 2323 SP5 i jest to prawdziwa katastrofa za 10000 €.
Najbardziej stabilny, jaki miałem, to 2015, który był czystą ucztą i od tego czasu jest zerowy.

2 polubienia

Wow!!! OBI_Wan,
Już w 2323 sp5 podróżowałeś do przyszłości!! Wow!!!
Dość żartów, żartuję, lol.
Miłego dnia @+.
AR

3 polubienia

Tak, wracam z przyszłości Marty i jak widać nadal nie będzie poprawy :wink:

4 polubienia

Och, byłem pewien twojej odpowiedzi!! :joy_cat: :joy_cat: :joy_cat:

1 polubienie

Ach? Zmyliłem fakt, że od dawna żyjesz w odległej galaktyce...

4 polubienia

=> Powrót do 2015 roku<= alors ?

2 polubienia

Pomysł jest uwodzicielski, ale paradoksalny z kompatybilnością z Retro :thinking:

1 polubienie

Zamierzamy już przejść do 2024 roku, gdy tylko sp5 zostanie wydany. No cóż, trzymam kciuki.
Zmieniliśmy dostawcę na SW. Nie jesteśmy już w Visiativ, ale w Avenao.
Muszą przyjechać wkrótce, aby przeprowadzić audyt, nie mogę się doczekać, aby mieć kolejną opinię.

Zawsze ciekawe, choć moim zdaniem problem (problemy) pochodzą przede wszystkim od Dassault Systèmes i niestety tylko oni mogą coś poprawić.

Tak, na pewno, ale myślę, że dobrze jest zobaczyć, jak inaczej podchodzi do tematu. Może mają inny sposób pojmowania rzeczy, zobaczymy.

Witaj OBI_WAN,
Wolę Visiativ, avenao, NO!.
Informuj nas na bieżąco, może się zmienili, ŚMIEJ SIĘ!.
@+.
AR.

2 polubienia

@OBI_WAN dla nas przeprowadziliśmy 2 audyty z Visitiv.
1. ze specjalistą od sieci z Visiativ, który pomógł nam lepiej skonfigurować serwer, zrobiliśmy x 6 do 8 w czasie otwarcia...
I oczywiście lepsza sieć = mniej awarii.
Drugi audyt wskazał nam obszary do poprawy w przypadku dużych montaży.
I nadal muszę przetestować oprogramowanie DELMIA Plant Layout Designer (3Dexperience), aby zorientować się w tym oprogramowaniu dla dużych wdrożeń.
Implementacja oprogramowania 3D lub maszyny krokowej catia chmury punktów i planu 2D (widok z góry do realizacji 3D w razie potrzeby). Na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo ładny (szybki i płynny! vs SW), ale proszę o test.

Życzę Panu/Pani, aby w ramach kontroli znalazł Pan kilka punktów wymagających poprawy, które również są przekonujące. Biorąc pod uwagę to, co czasami otwierasz i liczbę awarii, z pewnością jest problem. (zobacz inne posty)

3 polubienia

Witam koleżanki i koledzy,

Dawno tu :weary::weary::weary: nie byłem. Z mojej strony i to nie czyni mnie młodszym, to był 2011 rok, uważam, że naprawdę fajnie jest móc zintegrować spawy jako część w zespole, było to bardziej znaczące i mieliśmy wagę wszystkiego i naprawdę bez awarii i wydaje mi się, że była to jedyna wersja, w której nie miałem żadnych błędów...

2 polubienia

Witaj OBI_WAN,
tylko trochę informacji o " Avenao " =>Witam wszystkich - #3 przez Aliende
@+.
AR.

1 polubienie

Cześć O mistrzu @OBI_WAN ,
Co było dla Ciebie interesujące w zmianie sprzedawcy?
Przyprowadziłem Avenao do dyskusji i w tamtym czasie nie było żadnego zainteresowania finansowego (wszystkie są ograniczone stawkami SW)

2 polubienia