Jakiego rodzaju wzoru używasz, aby przedstawić blachę perforowaną (R10 T15)?
Zapewnij mnie, że nie robisz enlement materii + powtórzenie w obszarze?
Jakiego rodzaju wzoru używasz, aby przedstawić blachę perforowaną (R10 T15)?
Zapewnij mnie, że nie robisz enlement materii + powtórzenie w obszarze?
Witam
Najbardziej zoptymalizowane jest użycie tekstury :)
W przeciwnym razie, jeśli konieczne jest uzyskanie prawdziwego renderingu, wyciągnięcia i powtórzenia w obszarze powierzchni, a nie funkcji
Witam
Dlaczego nie miałbyś chcieć usunąć materii?
Dimitri
Heeeeeeeee, tak prawie!!
Wykonuję powtórzenia w obszarze, ale z predefiniowanym cięciem
Robię to, gdy muszę zobaczyć za sobą lub znać wagę danego prześcieradła
To powiedziawszy, często popełnia błędy, powtarzanie jest wykonywane dobrze, ale po zweryfikowaniu funkcji nie działa. Myślę, że to zależy od liczby otworów...
jest bardzo ciężki w czasie rekonstrukcji, ale nie mogłem znaleźć lepszego, ponieważ wygląd realview nie jest widoczny na MEP
Interesuje mnie inna opcja, jeśli taka istnieje
Pozdrowienia
Hubert
Witam
To zależy od pomieszczenia. To jest to, co wziąłem jako przykład w sieci i zmodyfikowałem go zgodnie z potrzebami
Witam
Wszystko zależy od celu. Jeśli jest to tylko renderowanie wizualne, zrób to @MAD, ponieważ mniej gourlingu dla karty graficznej.
Jeśli chodzi o plan z wymiarami, to 3 rozwiązania
1-Odejmowanie z powtórzeniem w szkicu
2-Odejmowanie , a następnie powtarzanie funkcji
3- Najlepsze odejmowanie , a następnie powtarzanie twarzy , mniej gourling w rachunku różniczkowym.
Niech Moc będzie z wami.
Witam
Zgadzam się z MaD, preferowana tekstura, jeśli nie usunięcie materiału i powtórzenie, jeśli powierzchnia nie jest zbyt duża... A dla posła do PE, jeśli jest to tekstura w pokoju, osobiście udaję: dodaję zakreskowany obszar sześciokątów... Jest blisko, ale nie wygląda to tak źle i pomaga zrozumieć plan.
Pozdrowienia.
Dziękuję za informacje... Oto, co przetestowałem, daj mi znać, co myślisz:
Stworzyłem (dość mały) obszar za pomocą funkcji "linia separacji"
Zduplikowałem go (symetria funkcyjna lub szkicowa) w 4 rogach.
W tych 4 strefach zastosowałem powtórzenie strefy opisane przez @Hubert
Do wagi przypisałem konkretny materiał do korpusu (o odpowiedniej gęstości blachy perforowanej ep2 R10t15): więc muszę być nie taki zły!!!
Efekt:
Twój utwór nie wygląda na wielki, myślisz, że gdybyś zrobił całą próbę, to naprawdę byłby z tym problem?
W każdym razie 2000x1500.
Jeśli wykonam pełną funkcję: 10 minut obliczeń!!
Zobacz ten link, który mówi na ten temat
http://www.lynkoa.com/forum/3d/nid-d-abeille?page=2
@+
Jeśli umieścisz pasek blokujący na miejscu, nie powinien się już odbudować.
Widząc Twoje przykłady, myślę, że inaczej możesz spróbować stworzyć model z blachy perforowanej 1500*2000, który zapiszesz jako krok, a następnie wstawisz go jako bryłę do swojego pokoju :)
Postaram się podać przykład pod SW2016
Edit: cóż, po próbach i rekonstrukcjach trwających ponad 400 sekund myślę, że najprostsza jest albo tekstura, albo częściowa perforacja
Okej, może to nie jest zbyt mądre, aby robić to wszystko!
Witam
@flegendre Podoba mi się twoje rozwiązanie!
@flegendre:
Dokładnie tak robię w przypadku blach z wzorami lub szczególnymi perforacjami, aby mieć pewność, że jestem na tej samej stronie z dostawcami.
Próbowałem zagłębić się w proces wykluwania się europosła, ale nigdy nie doszło do skutku.
Witaj Flegendre,
Jeśli może Ci pomóc, w:
Różne wyglądy > > wyglądy RealView > reprezentacja powtarzania wiercenia
Masz bardzo niechlujną, ale czasami przydatną funkcję! Jest to rzeczywiście funkcja, ale pozostaje czysto graficzna. Do wyboru są otwory "okrągłe, kwadratowe, diamentowe, o strukturze plastra miodu", a także ich wymiary i rozmieszczenie.
Czasami jest to bardzo praktyczne i nie zużywa nic w czasie odbudowy.
Witam
Zrobiłem niestandardowy plik w występach, w którym mam kolczyki i inne moti (ziarna ryżu,..)
@ Szalony, jeśli spojrzysz na link, który zamieściłem
Zobacz ten link, który mówi na ten temat
http://www.lynkoa.com/forum/3d/nid-d-abeille?page=2
@+
Zobaczysz, że bardzo dobrze to wynika
i możesz nawet widzieć przez otwory
@+ ;-)