Blacha wygięta w kształt śmigła

Witam

Jak stworzyć giętą blachę w kształcie śmigła? Korzystanie z funkcji arkusza blachy

Dziękuję

helice_tole_pliee.jpg

Witam

Wykonujesz szkic trójwymiarowy (3D) i wybierasz krawędź wewnętrzną części, a następnie wychodzisz ze szkicu. Tworzy się szkic na powierzchni, na której znajduje się kształt, i przekształca się część wewnętrzną profilu, a następnie ponownie zamyka się szkic. Następnie należy użyć funkcji przeciągniętej giętej konstrukcji blachowej. Następnie klikniesz wspomnianą listę spawanych części i usuniesz / zachowasz korpus, a usuniesz drugą część i voila.

Witam

Chcesz coś o spiralnym kształcie ? A może skręcone ostrze jak śruba napędowa łodzi?

Wszystko to, jeśli masz już tę część. 

Witaj ac cobra 42, musisz mieć włączony sprawdzanie pisowni wieczorem --> kawałek 

1 polubienie

Po prostu zastąp przekształconą krawędź części krzywą helikoidalną lub splajnem 3D albo wykonaj przeciągnięcie skrętne

Dzięki a.Leblanc, zmodyfikowałem go ;-)

1 polubienie

Ale jak to zrobiłeś ac cobra 427?

Aby edytować??? Musisz mieć klasę!! Żartuję, na dole Twojego postu jest czas, a obok niego jest edycja. Klikasz na nią i możesz poprawić swoje błędy...

1 polubienie

Klasa, nie widziałem tego!

1 polubienie

tutaj jest załączona część, którą próbuję stworzyć w blasze

spire_tole_pliee. Krok

Stworzyłem profil i piekielną trajektorię, ale kiedy robię giętą blachę zamiataną --> BŁĄD

Nie mogę pobrać twojej części, czy poczekałeś na zakończenie ładowania przed wyjściem?

To był krok

Włożyłem sldpart

spire_tole_pliee.sldprt

Witam

@a.leblanc kliknij prawym przyciskiem myszy zapisz link jako do pobrania krok przez Lynkoa, w przeciwnym razie domyślnie próbuje go otworzyć, a tym samym otwiera edytor tekstu html.

@+

1 polubienie

Czy udało Ci się otworzyć pokój?

Witam

Nie sądzę, aby było to wykonalne, ponieważ jak zrobić tę część w składaniu w rzeczywistości?

@+

1 polubienie

Tak, właśnie spojrzałem na twój kawałek i rzeczywiścieF brigard ma rację, ten kawałek musi składać się z dwóch zespawanych ze sobą ciał.

OK

Ale jak zrobić oba elementy z menu z blachy?

1 polubienie

Po kilku próbach nie udało mi się, ale udało mi się to zrobić płasko bez odcinka 150. Jedynym rozwiązaniem, jakie widzę, jest zrobienie narzędzia do stemplowania. Po tym twój kawałek się rozwinie...

1 polubienie