Witam
Jak stworzyć giętą blachę w kształcie śmigła? Korzystanie z funkcji arkusza blachy
Dziękuję
helice_tole_pliee.jpg
Witam
Jak stworzyć giętą blachę w kształcie śmigła? Korzystanie z funkcji arkusza blachy
Dziękuję
Witam
Wykonujesz szkic trójwymiarowy (3D) i wybierasz krawędź wewnętrzną części, a następnie wychodzisz ze szkicu. Tworzy się szkic na powierzchni, na której znajduje się kształt, i przekształca się część wewnętrzną profilu, a następnie ponownie zamyka się szkic. Następnie należy użyć funkcji przeciągniętej giętej konstrukcji blachowej. Następnie klikniesz wspomnianą listę spawanych części i usuniesz / zachowasz korpus, a usuniesz drugą część i voila.
Witam
Chcesz coś o spiralnym kształcie ? A może skręcone ostrze jak śruba napędowa łodzi?
Wszystko to, jeśli masz już tę część.
Po prostu zastąp przekształconą krawędź części krzywą helikoidalną lub splajnem 3D albo wykonaj przeciągnięcie skrętne
Dzięki a.Leblanc, zmodyfikowałem go ;-)
Aby edytować??? Musisz mieć klasę!! Żartuję, na dole Twojego postu jest czas, a obok niego jest edycja. Klikasz na nią i możesz poprawić swoje błędy...
Klasa, nie widziałem tego!
Stworzyłem profil i piekielną trajektorię, ale kiedy robię giętą blachę zamiataną --> BŁĄD
Nie mogę pobrać twojej części, czy poczekałeś na zakończenie ładowania przed wyjściem?
Witam
@a.leblanc kliknij prawym przyciskiem myszy zapisz link jako do pobrania krok przez Lynkoa, w przeciwnym razie domyślnie próbuje go otworzyć, a tym samym otwiera edytor tekstu html.
@+
Czy udało Ci się otworzyć pokój?
Witam
Nie sądzę, aby było to wykonalne, ponieważ jak zrobić tę część w składaniu w rzeczywistości?
@+
Tak, właśnie spojrzałem na twój kawałek i rzeczywiścieF brigard ma rację, ten kawałek musi składać się z dwóch zespawanych ze sobą ciał.
OK
Ale jak zrobić oba elementy z menu z blachy?
Po kilku próbach nie udało mi się, ale udało mi się to zrobić płasko bez odcinka 150. Jedynym rozwiązaniem, jakie widzę, jest zrobienie narzędzia do stemplowania. Po tym twój kawałek się rozwinie...