Przezroczystość ściany po wierceniu (Solidworks 2016 SP5)

Muszę zmodyfikować część, którą dostałem w formie .step (została stworzona na topsolid i nie znam oprogramowania do wprowadzania modyfikacji bezpośrednio na oryginalnej części).

Z drugiej strony mam problem (wyświetlacz?), po wykonaniu wiertła twarz staje się przezroczysta (patrz załączony plik ze stanem przed funkcją a potem po). Czy kiedykolwiek miałeś ten problem? Czy wiesz, skąd to może pochodzić?

Próbowałem już zmienić moją funkcję, ale nic nie mogę na to poradzić...

Dziękuję.

transparence.zip

Witam

Aby zrobić dziurę, jeśli przejdziesz przez wytłaczanie, może to rozwiązać twój problem.

vspemens > Próbowałem ekstruzji, ale nadal mam ten sam problem...

Witam

Zaimportowany krok może być niestabilny, to znaczy, że musi mieć wadliwe powierzchnie.

Aby sprawdzić, czy tak jest, kliknij prawym przyciskiem myszy import i wybierz "importuj diagnostykę", jeśli są wadliwe twarze, kliknij spróbuj naprawić wszystko.

Jeśli masz szczęście pojawi się zielony baner, możesz popracować nad problemem.

Twoje funkcje przejdą sens, sprawią, że znikną z przodu.

Informuj nas na bieżąco, jeśli to rozwiąże Twój problem.

1 polubienie

Czy jesteś w realnej energii?

Na slajdach widać, że jest to zamknięta bryła.

Rozpoznawanie funkcji w celu odtworzenia drzewa Crea

i pracuj w formacie SW i już nie importuj

@+

h.gagea > Problem polega na tym, że mój były kolega, który podjął ten krok (przed przejściem na emeryturę), usunął plik, gdy zapisałem część w formacie solidworks... A dzięki wprowadzonym funkcjom nie mam już dostępu do diagnostyki importu.

gt22 > Nie, jestem w objętości. Czyli stracę całą pracę, którą już wykonałem nad tą rolą?

Możliwe, że dołączysz do nas plik natywny, abyśmy mogli przejrzeć Twoje drzewo i znaleźć problem ? 

W przeciwnym razie utwórz kopię pliku, usuń wszystkie funkcje, a funkcja diagnostyczna będzie ponownie dostępna.

1 polubienie

Twoja nie przechodzi na osi symetrii Hassarda?

Witam

Oto, co AC.COBRA dała mi jako odpowiedź na jedno z moich pytań, może to pomóc.

insert==>featureworks==>opcje==>wymiary/relacje 

h.gagea> Niestety, nie mogę załączyć pliku (jest to produkt poufny).

Z drugiej strony zrobiłem tak, jak powiedziałeś, robiąc kopię. A po diagnozie importu mam tę samą twarz, która staje się przezroczysta... Mam wrażenie, że bierze się to z otworów Ø2mm, które są zbyt blisko ściany i dlatego tworzy konflikt dla Solidworks (który nie powinien mieć na topsolid).

gt22 > Nie, to nie jest oś symetrii.

a.leblanc> Postaram się i będę cię informować na bieżąco.

Cóż, to dziwne, ale działa.

Można zapisać kopię części bez elementów (lub je usunąć), a następnie uruchomić  FeatureWorks i wyświetlić części obok siebie, a następnie przeciągnąć wykonane elementy do okna kopiowania części.

Niestety, i tak będziesz musiał ponownie ograniczyć wszystkie swoje szkice.

W przeciwnym razie nie jest to świetne, ale zawsze możesz zapisać go jako krok, a następnie uruchomić FeatureWorks.

1 polubienie

i ekran z powiększeniem twojego problemu nie jest możliwy

Twój piercing, jeśli nim przesuniesz, co robi?

Jak wykonujesz piercing

Jeśli twoje wiercenie wykracza poza twój pokój

Stwórz kawałek pokoju, który później ukryjesz

W każdym razie, czy mały Ctrl + Q nie załatwi sprawy?

Sprawdź również, czy widok perspektywiczny nie jest aktywowany.

a.leblanc> Nie mogę rozpoznać funkcji, wyświetla mi się następujący komunikat o błędzie: "Wprowadzanie treści jest nieprawidłowe. Proszę sprawdzić część za pomocą polecenia SolidWorks Sprawdź element."

gt22 > W moim pierwszym poście załączyłem screeny mojego problemu w spakowanym pliku.

Do wiercenia nic lepszego, próbowałem dołożyć materiał do innej części części (ale nadal na tej powierzchni) i po zdjęciu wiercenia staje się ona znowu przezroczysta.

Czy w momencie stawiania diagnozy miałaś jakieś wady twarzy? 

Czy jesteś pewien, że masz tylko objętość?

Aby sprawdzić treść: Narzędzia --> Evaluate --> Check