Cze wszystkim
Chcę wymodelować ten rysunek i chciałbym poznać Twoje techniki, ponieważ dość mocno wysuszam...
Kontynuuję z pochyłymi płaszczyznami, ale myślę, że musi być kilka rzeczy prostszych i szybszych, prawda?
Cze wszystkim
Chcę wymodelować ten rysunek i chciałbym poznać Twoje techniki, ponieważ dość mocno wysuszam...
Kontynuuję z pochyłymi płaszczyznami, ale myślę, że musi być kilka rzeczy prostszych i szybszych, prawda?
Witam
Z której wersji korzystasz?
Tak, przepraszam, jestem na SW 2020
Witam;
Czy możesz przesłać swoją pracę w Solidworks (*.sldprt), abyśmy mogli ocenić Twoją metodę,
A to pozwoliłoby nam mieć pewne wymiary...
Czy część jest symetryczna? Składany? Obrabiane? Pusta objętość (skorupa)? (brakuje kawałka kubka AA).
Pozdrowienia
Dobry wieczór
Mogę dać Ci 2 możliwości, albo pracować z profilem spawanym mechanicznie (w przypadku, gdy często używasz ponownie tego samego profilu, albo zastosować wypływy i usuwanie materiału):
Rozwiązanie 1:
Rozwiązanie 2:
Daje to w 2 przypadkach:
Więc albo jest dobrze, albo jestem zmęczony i pora iść spać
(Nie mogłem umieścić + obrazu, ponieważ witryna, która traktuje mnie jako nowego użytkownika, pozwala mi publikować tylko jeden obraz na raz)
Pozdrowienia
Jérémy
Przykładowy plik SW2021:
Rozwiązanie 1.SLDPRT (78,6 KB)
Rozwiązanie 2.SLDPRT (71,2 KB)
Nie, to nie to, w końcu jest skośny, ale i tak dziękuję
Witam
Drugie rozwiązanie @jchenoix wydaje mi się najbardziej odpowiednie, ale wykorzystujące nachyloną płaszczyznę jako koniec funkcji dla skośnego dna rury.
Przykład z SW 2020:
TubeBiseaute.SLDPRT (95.2 KB)
Pozdrowienia.
Witaj KhAmCoM,
To tylko po to, aby wziąć udział w dyskusji, oto moja wersja (SW2022SP4)=>
Pozycja1.SLDPRT (72.8 KB)
@+.
AR.
Wersja SUP
Tak, to w tym samym moim duchu, z nachyloną płaszczyzną... Myślę, że nie ma szybszego rozwiązania
Cześć
Oto zrzut ekranu + (KROK) dotyczący realizacji tego utworu.
Ale nie będziesz w stanie nic zrobić z STEP... SW 2022 SP4
@+.
AR.
Tak, dziękuję, wszyscy mamy tę samą technikę
Szkoda, że nie widzę, masz lepszą wersję.
Ale i tak dziękuję