Część mojego pokoju jest przezroczysta po ponownym otwarciu mojego pokoju

Wróciłem do szybu budowlanego i po przekroczeniu okrągłego otworu wiertniczego pojawia się problem.

Na czym polega problem? Dziękuję.

apres_bug.png

Czy po obniżeniu paska odzyskiwania twarz pojawia się ponownie? To samo pytanie, jeśli umieścisz go tuż przed próbą?

Jeśli problem będzie się powtarzał, zacznij od zamknięcia i ponownego uruchomienia oprogramowania.

Witam

Może jakiś graficzny pb? Sprawdź wersję sterownika, aby zobaczyć, czy jest on zgodny z używaną wersją oprogramowania.

Pozdrowienia

1 polubienie

Zobacz na stronie pomocy technicznej SolidWorks:

http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

2 polubienia

Zdarzyło mi się to już, gdy wstawiłem część do innego pliku części.

Pojawił się jednorazowy problem z linkiem (nieznany powód) Musiałem systematycznie ponownie otwierać plik części podstawowej równolegle, aby odświeżyć link. i wszystko wróciło do tego, co było wcześniej

Witam

czy próbowałeś zrobić Ctrl + Q?

Cdt.

Ten sam problem pojawia się, jeśli obniżę pasek regeneracji na końcu trzonu. Jedynym przypadkiem, w którym problem nie występuje, jest sytuacja, gdy pasek powtórki znajduje się przed powtórzeniem.

Próbowałem ctrl+q i nic to nie zmienia.

Nie sądzę, żeby to był problem ze sterownikiem; Wszystkie moje części zawsze działały dobrze, jest tylko ta. Ponadto próbowałem otworzyć go na innym komputerze i rozwiązuje ten sam problem.

Nie jestem w asemblerze, ale w pliku sldprt.

Spróbuj usunąć powtórzenie, a następnie zrób to ponownie

Zmieniając materiały, kolor lub scenę?

A kiedy wykonujesz pierwszą funkcję tuż przed próbą, co się dzieje?

@+;-)

Sprawdź sterownik zgodnie ze wskazówkami @jmsavoyat... Możemy być zaskoczeni!!

Czy można dołączyć do pokoju?

Która wersja oprogramowania?

Witam

Sterowniki Solidworks często muszą być zmieniane, gdy się zawiesza, ale ostatnio przydarzyła mi się inna fajna rzecz, jest to zespół, który wycenił nazwę części na liście, a są części, które zniknęły. 

Próbowałem usunąć powtórzenie i przerobić je ponownie i mam ten sam problem.

Zmiana koloru i materiałów niczego nie zmienia.

Kiedy wykonuję funkcję przed próbą, wszystko działa bez zarzutu.

Znalazłem problem, ale nie rozwiązanie. W moim pokoju problemem jest mały kąt, jak widać na załączonym obrazku. Kiedy zmieniam podświetlone kursy, z 0,191, na rzeczywiste kursy, na 0,188, pojawia się błąd.

bug.png

Jeden z twoich otworów powinien stać się styczny do tej powierzchni. Ten sam problem można rzeczywiście napotkać w przypadku niektórych importowanych części, w których jedna krawędź jest styczna do drugiej (przykład pogłębiacza stożkowego zacieśniającego się do boku części), grubość staje się wtedy zerowa, a SW nie obsługuje, w przeciwieństwie do innych. Nie jestem pewien, czy mam jasność!

Pracuj nad głębokością oryginalnego wiertła (przez całą lub do następnej powierzchni,... ) lub opcjami powtórzenia.

Myślę, że rozumiem, że tak.

Zmieniłem głębokości wiercenia, płaszczyzny odniesienia, wydaje się, że nic nie pomaga. Będę musiał sobie z tym poradzić!

1 polubienie

Spójrz więc na poziom powtarzalności. W opcjach z łóżeczkami lub niezaznaczone.

Możesz wykonać sitodruki tych 2 funkcji. Musi być jakieś rozwiązanie. Może to być hack poprzez modyfikację strony o kilka dziesiątych, ale jest wyjście.

Oto zrzut ekranu funkcji wiercenia.

bug_1.png

Oto zrzut ekranu funkcji powtarzania.

bug_2.png

To jednak dziwne...

Jeśli zmienisz liczbę wystąpień, a nawet umieścisz tylko 2 wystąpienia pod kątem 5/10°... Spróbuj zidentyfikować konkretny przypadek, który jest niepokojący. Lub usuń jeden z 2 oryginalnych otworów.

Czy twoje znajdują się na płaskiej powierzchni lub na odcinku stożka? (Zdjęcie bug.png pokazuje stronę 0,191 po lewej i 0,170 po prawej, a zatem sprawia, że tak myślę). Czy Twój szkic wiercenia jest szkicem 2D czy 3D?

1 polubienie

Szkic wiercenia jest w 2D, na płaszczyźnie prostej, która jest odsunięta od górnej płaszczyzny.

Kiedy usuwam otwór na zewnątrz części, problem znika. Dziwny.