Witam
Mam mały problem, który datuje się już od kilku lat. Wczoraj odkryłem lynkoa i tutaj może być rozwiązanie.
Czy ktoś zna dodatek, który pozwala zobaczyć 2d dxf bezpośrednio z okna podglądu Eksploratora Windows?
Z góry dziękuję.
Ronald
Witam
Mam mały problem, który datuje się już od kilku lat. Wczoraj odkryłem lynkoa i tutaj może być rozwiązanie.
Czy ktoś zna dodatek, który pozwala zobaczyć 2d dxf bezpośrednio z okna podglądu Eksploratora Windows?
Z góry dziękuję.
Ronald
Witam
Nie sądzę, żeby to było możliwe. Do jakiej wersji systemu Windows jest przeznaczony? A co z miniaturami?
Witam
Zrobiłem też kilka badań na ten temat dla Windows 7, ale bez pozytywnych wniosków.
Jestem na W7 pro.
Okno podglądu, więc W7 lub W8 (patrz zrzut ekranu).
Uważam, że jest to podstawowe oprogramowanie, które tworzy miniaturę, która jest następnie czytelna dla systemu Windows.
Znalazłem ten program, ale nie testowałem:
http://www.longbowsoftware.com/Previewer.php
FYI, jest niekompatybilny z systemem Windows XP.
Na komputerze w moim biurze to działa! :)
- Pokaż/Ukryj okienko podglądu
Zobacz post @stefbeno
W podglądach nic nie widać. Chciałbym coś, gdzie można przeglądać, takie jak JPG, PDF, DOC, XLS...
Mała precyzja, nie mam zainstalowanego autocada na moim komputerze.
To precyzja, która nie jest taka mała, z drugiej strony czy masz taką przeglądarkę jak VoloView od Inallé?
Witam
A instalując DraftSight to działa?
@+
Mam też zainstalowany draftsight, może się udać, aby spróbować!
Nie znam żadnego z nich, spróbuję
Właśnie zrobiłem kilka testów:
- Plan oprogramowania eksportowany w formacie DXF: brak podglądu
- Plan oprogramowania : brak podglądu
- Plan DWG: OK
- pdf: Zgadzam się
- jpeg (z SW): brak podglądu
- jpeg (zrzut ekranu zapisany za pomocą XNview): brak podglądu
Wydaje mi się, że jest to dość przypadkowy sposób pracy...
@ Ronald
Testowanie prądu przemiennego
http://french.eazel.com/lv/group/view/kl38529/DWGSee.htm
Opis DWGSee
DWGSee to przydatna przeglądarka obrazów z rozszerzeniami DWG, DXF i DWF, które są zwykle używane przez program AutoCAD.
Główną zaletą DWGSee jest to, że nie wymaga dodatkowego programu, aby zobaczyć wspomnianą grafikę wektorową. Pozwoli to zaoszczędzić czas na instalację i użytkowanie.
DWGSee jest idealne dla tych, którzy pracują nad prezentacjami architektonicznymi lub nad konkretnymi projektami części dla konkretnego produktu.
Ponadto za pomocą tego narzędzia będziesz mógł dołączyć do prezentacji różne zakładki i warstwy, a nawet wydrukować tylko wybrany region w dokumencie.
Dla:
Intuicyjny interfejs
Obsługa szerokiego formatu
Przeciw:
Nie pozwala na wiele ręcznych regulacji
@+ .... czerwona czapka
Witam
Bądź ostrożny, to, co pojawia się w okienku podglądu, to tylko miniatura zapisana przez AutoCAD (lub inne oprogramowanie), a nie prawdziwy podgląd, taki jak na przykład PDF, XLS, DOC. Ponadto ta miniatura odpowiada pomniejszonemu obrazowi ekranu w momencie tworzenia kopii zapasowej, który niekoniecznie jest reprezentatywny dla zawartości pliku.
Ale to dotyczy tylko formatu pliku DWG. Dzieje się tak, ponieważ format DXF nie zapamiętuje tej miniatury.
Osobiście nie korzystam z podglądu, ponieważ zużywa dużo zasobów, zwłaszcza jeśli jesteś w sieci...
Klasa A+
@ Ronald
Czy próbowałeś DWG zobacz
http://www.winportal.fr/dwgsee-dwg-viewer-pro/telechargement
"Otwieranie i wyświetlanie plików z programu AutoCAD bez korzystania z programu AutoCAD"
Napisał Michael
AutoCAD to odniesienie do oprogramowania do komputerowego wspomagania projektowania przemysłowego, odniesienie wykorzystywane w tak różnych dziedzinach, jak przemysł motoryzacyjny lub lotniczy, mechanika, architektura czy elektronika. Jest to bardzo kompletne środowisko programowe, dość ciężkie i czasami zawiłe. Intensywne szkolenie może być wymagane, aby zacząć prawidłowo obsługiwać jego podstawowe funkcje.
Jeśli skończysz z plikami DWG, DXF i nie masz zainstalowanego programu AutoCAD na swoim komputerze, nie będziesz mógł z nich korzystać, a nawet ich otwierać. DWGSee DWG Viewer Pro jest więc rozwiązaniem, które wydobędzie Cię z tego impasu.
Dzięki niemu będziesz mógł przeglądać te pliki z wersji AutoCAD od R 2.5 do 2010, poruszać się po rozgałęzieniach projektów, drukować je, a nawet dodawać niektóre elementy, takie jak etykiety czy znaczniki, aby szybciej się w nich odnaleźć.
Będziesz także mógł wykonać bardzo precyzyjne pomiary różnych elementów reprezentowanych w plikach.
Oczekiwanie na wiadomości
@+ ................ BR
Witam
Plik jest uszkodzony. Nie ma możliwości instalacji. To zdecydowanie skomplikowane...
Ronald