Webinarium 3DEXPERIENCE: Zrozumienie ewolucji ofert

Rejestrować!

1 polubienie

Witam

Czy nie ma po prostu sposobu, aby podać link do 1. webinaru? Żeby oglądać go poza godzinami pracy?

Z góry dziękuję.

5 polubień

Witaj @FUZ3D,

Po tym webinarze udostępnimy 2 powtórki, abyś miał jak najwięcej informacji! Sporządzimy również pisemne podsumowanie, aby zsyntetyzować to, co zostało wyjaśnione; Na pewno podzielę się z Wami linkiem, gdy tylko pojawi się w sieci (przed końcem lipca)!

6 polubień

z wielką przyjemnością, dziękuję Coralie

1 polubienie

Witam
Już zrobione 22/06.

1 polubienie

Witaj @remrem , dziękujemy za udział! Czy dzięki tej prezentacji lepiej zrozumiałeś ofertę? :slight_smile:

Tak. Jest jaśniej.
Chciałbym mieć więcej informacji na temat funkcji dostępnych domyślnie i tych, dla których można dodać rozszerzenia. W szczególności, aby móc porównać z PDM.

1 polubienie

Zauważono, że dziękuję za Twoją opinię :slight_smile:

Witam, uczestniczyłem we wczorajszym webinarze, który był bardzo pouczający. Mam jeszcze pytanie co do kompatybilności wersji na chmurze.
Wszyscy znamy problemy z kompatybilnością wersji solidworks z windowsem, biurem, przeglądarką internetową...
Dzięki 3Dexperience, ponieważ jest w chmurze, a zatem zawsze aktualne, wydaje się, że jak żadna magia, wszystkie te problemy z wersją znikają.
Czy możesz nam powiedzieć, jak obsługiwane są te aktualizacje, a w przypadku błędu, jak rozwiązano problem?
Dziękuję

1 polubienie
  • Zgadzam się z uwagą Nicolasa.
    Zgodnie z prezentacją, sw był na stacji roboczej projektanta, więc czy możemy wybrać jego wersję, czy sw będzie aktualizować się automatycznie bez naszej opinii?
  • Co się dzieje, gdy nie masz dostępu do internetu (dzieje się tak, gdy jesteś w budynkach u klientów), czy pliki mają być rozpakowane jak w przypadku pdm? (a może płaczemy?)
    -Padło pytanie o bezpieczeństwo plików. Ale co się stanie w przypadku poważnego wypadku po Twojej stronie? Czy wiąże się to z żadną odpowiedzialnością? A może musimy również zapewnić plany tworzenia kopii zapasowych (zapomniałem nazwy), jak w przypadku przechowywania w chmurze?
  • Podczas prezentacji mogłem nie widzieć okienka z pytaniami innych uczestników. Czy byłoby możliwe, aby oprócz prezentacji mieć pytania wraz z odpowiedziami?

Ponieważ nie wiem, gdzie umieścić uwagi po zakończeniu webinaru, korzystam z forum, aby je napisać.
To tyle na razie.

Dobrego dnia.

Witaj Coralie,
Czy mogę mieć link do ponownego obejrzenia tego webinaru?
Osobiście nie patrzyłem jeszcze na 3Dexperience, więc dla mnie to mgławica i chciałbym wiedzieć konkretnie, co się stanie za 1, 2 lub 3 lata z fizycznymi wersjami SolidWorks, zwłaszcza gdy ma, tak jak ja, 4 licencje w ramach umowy serwisowej Visiativ.
Dziękuję

Witam, z tego co wyniosłem z webinaru:
@ronathan 3DExperience pozwala na 3 lata separacji od SolidWorks
@opiep27 to tak jak z PDM, pliki są lokalne, gdy nad nimi pracujesz

Witam wszystkich, przekażę Wam link do webinaru, który wkrótce zostanie opublikowany w sieci!

2 polubienia

Witaj @nicolas.marquand !
Jak wyjaśnił Florian podczas swojego webinaru, są dwa przypadki, na które należy zwrócić uwagę:

• 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS - pełna oferta chmurowa: w tym przypadku zawsze będziesz mieć najnowszą wersję i pakiet serwisowy SOLIDWOKRS, bez możliwości wyboru. Jeśli wystąpi błąd (co zdarza się coraz rzadziej), informacja jest szybko zgłaszana do Dassault, który wdraża poprawkę

• Usługi SOLIDWORKS + Cloud: W takim przypadku będzie można korzystać z najnowszych funkcji SOLIDWORKS (pokazanych w tym webinarium), począwszy od SW2023sp3. Lub w szerszym sensie, połącz swoją licencję z chmurą Dassault do 2 lat wcześniej niż obecna wersja (dziś do SW2021)

Witaj @opiep27 !

Pozwolę ci przeczytać odpowiedź, której właśnie udzieliłem Nicolasowi na twoje pierwsze pytanie.

Jeśli chodzi o drugie, masz możliwość korzystania ze świata offline, jeśli jesteś (lub wybierasz) się do miejsca bez połączenia z Internetem. Aby to zrobić, musisz otworzyć pliki tak, aby ładowały się do lokalnej pamięci podręcznej przed wylogowaniem. Po odzyskaniu połączenia możesz zalogować się ponownie i zapisać zmiany, jeśli takie były.

Bezpieczeństwo plików jest zapewnione w centrach danych Dassault dzięki wszystkim poziomom zabezpieczeń i certyfikatom, które się z tym wiążą. Zapewniamy, że nie należy spodziewać się żadnej awarii.

Witam

2 drobne uwagi do Twoich wypowiedzi:
"Jeśli pojawi się błąd (co zdarza się coraz rzadziej), informacja jest szybko zgłaszana do Dassault, który wdraża poprawkę" :rofl: :rofl: :rofl: (mam raporty o błędach, które czekały przez kilka lat na naprawienie i błędy, które powróciły po zniknięciu w poprzedniej wersji).

"Możemy zapewnić, że nie należy spodziewać się żadnych awarii". Jeśli chcesz, aby Twoje rozwiązanie odniosło sukces, musisz szczegółowo opisać rozwiązania techniczne (w szczególności architekturę off-site i rozłączoną), ponieważ nikt nie jest bezpieczny przed wypadkiem na miejscu (por. pożar OVH) lub włamaniem o mniejszej lub większej skali. Serwery Dassaut / Solidworks będą z pewnością lepiej chronione niż te należące do przeciętnego MŚP (ale też znacznie bardziej atakowane).

5 polubień

Dodałbym jeszcze kilku klientów, takich jak Naval Group, Thales i inni, którzy będą mieli pewność, że ich dane są przechowywane na bardzo bezpiecznym zdalnym serwerze...

2 polubienia

Witaj @froussel !

Rozumiem Twoje obawy dotyczące chmury. OVH ma jednak kilka poziomów subskrypcji, a co za tym idzie, kilka poziomów bezpieczeństwa.
To jest coś, czego w Dassault nie ma. Chmura Dassault zawsze była odpowiednikiem oferty Premium w OVH, a więc z replikacjami w kilku centrach danych.
Ponadto inżynierowie cybernetyczni pracują 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, aby chronić swoje centra danych. Do analizowania przepływów sieciowych są nawet wyposażone w oprogramowanie AI, które pozwala im identyfikować i wysyłać alerty.
Krótko mówiąc, dzięki usługom w chmurze i bardziej ogólnie każdej ofercie chmurowej od Dassault, masz ten sam poziom usług i bezpieczeństwa, co Renault.
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale jeśli chcesz, mogę skontaktować się z ekspertami ds. cyberbezpieczeństwa.

Pozostając do Twojej dyspozycji!
Miłego dnia!

A więc link do webinaru online, polubił nas i wyjechał na wakacje? :rofl:

2 polubienia

Witam

Tutaj jestem uspokojony...

Oczywiście ten incydent zaczyna się do tej pory, ale nikt nie jest bezpieczny, a dzięki tym rozwiązaniom w chmurze, w dniu, w którym dotknie to Dassault, będą to wszyscy klienci w tym samym czasie, nawet nie wyobrażam sobie, jakim celem staną się dla hakerów i ich cryptolockerów...

Nie, dziękuję...

2 polubienia