Łącznik śrubowy + symulacja

V2.xlsx do montażu śrubowego (530.1 KB)
Witam

Szukam uproszczonej metody na automatyczną rekonstrukcję rozkładu moich sił na łączniku śrubowym. (użycie równoległoboku)
Zrobiłem podstawową notatkę obliczeniową, aby mieć różne ograniczenia uwzględniające bezwładności.
Korzystając ze sparametryzowanego szkicu, chcę mieć możliwość przeprowadzenia badania projektowego i wyszukania mniej uciążliwej lokalizacji moich w moim zespole, hipoteza A pochodzi z zasobu internetowego, hipoteza B moje badania opierają się na mechanicznym zacisku.
Dziękuję za orientację w zakresie interakcji między parametryzacją mojego cyfrowego bliźniaka a narzędziem symulacyjnym badania projektowego.
Widmo.

Witam
Spojrzałem na twojego Excela i tak naprawdę nie rozumiem twojej potrzeby. w szczególności nie znajduję Twoich hipotez A i B w Excelu

W twoim Excelu jedno założenie jest błędne, to rozważenie, że wszystko kręci się wokół O (nawiasem mówiąc, diagram ze strzałkami też jest błędny).
Ponieważ siła nie jest wyśrodkowana (podwójnie), A i B w rzeczywistości wymagają więcej wysiłku (a A więcej niż B, co wydaje mi się logiczne, ponieważ siła jest przyłożona bliżej A).

W tego rodzaju obliczeniach metodą elementów skończonych dość ważne są współczynniki tarcia (chyba że wstępne dokręcenie jest wystarczająco wysokie, aby uniknąć poślizgu): te dla łączników śrubowych, ale także te między 2 częściami (blacha i U) z zarządzaniem stykiem na: nieprzenikanie + niezerowy współczynnik tarcia.

W końcu problem jest hiperstatyczny, więc modelowanie w Excelu jest dość trudne (jeśli nie prawie niemożliwe). Umiejscowienie otworów w stosunku do skrzydeł zmieni również sposób nawiązywania kontaktu (niekoniecznie dominujący, ale w każdym razie trochę)

2 polubienia

Witam

Moim podstawowym założeniem jest znalezienie odpowiedniego położenia do podjęcia sił (to jest moja hipoteza B), więc jeśli rozumiem Twoją uwagę, nie mamy symetrii, zgadzamy się w tym punkcie, że najbliższe momentowi obrotowemu zakładają pierwsze odzysk sił, więc dlaczego w tym przypadku mają identyczną macierz w X i Y.

Chcę przedyskutować, czy możliwe jest uzasadnienie najbardziej odpowiedniego położenia dla drugiego zestawu.
Zgadzam się
hyperstatiques-Simples.pdf Belki (914.1 KB)
z tobą, aby zmienić układ, bez poślizgu poprzez umieszczenie napięcia wstępnego w łączniku śrubowym, przeprowadziłem badanie projektowe, dodając czujniki, które będą ustawiać się z przyrostem Xi, Yi C i Xi, Yi D, nie dotykam A i B.
Zamierzam zrobić swoją makietę i dodać czujniki, na tym narzędziu towarzyszyła mi osoba z forum m.blt na rozwiązaniu stołu podnoszącego za pomocą równoległoboku lub nożyczek.

P.s:
jeśli cały profil nie obraca się wokół O, przeciw-moment obrotowy będzie przeciwny to są nasze złącza śrubowe, ale jak rozróżnić interakcje, zacznę od usunięcia niektórych łączników i ponownego uruchomienia symulacji, jak byś postępował, aby podkreślić zjawisko? Jest to podejście bez stawek, zapoznaję się z łącznikami solidworks.

P.P.s:
Jeśli mamy do czynienia z problemem hiperstatycznym, czy możemy go rozbić, tak jak w przypadku badania belek, traktując w dwóch etapach, obciążenie i podpory, siła zacisku wywiera rozłożony nacisk, który można przyswoić lub nie? do obciążenia rozproszonego?

Dziękuję za odpowiedź i pomoc w moim pytaniu.

Jako załącznik w przypadku wiązki hiperstatycznej, mogę oprzeć się na jednej z metod rozdzielczości.

1 polubienie

Witaj @spectrum ,

Zgadzam się z @froussel w jego pytaniu o model, którego chciałby Pan/Pani użyć do analizy tego zbiorowiska.

Zasadniczo w połączeniu śrubowym pręty gwintowane nie powinny być poddawane ścinaniu. Jest to normalna siła, którą wywierają, która musi zapewnić, że stykające się powierzchnie nie ześlizgną się przez przywieranie.
Jeśli chwyt jest niewystarczający i istnieje ryzyko poślizgnięcia się, należy zastosować inne elementy zapobiegające ślizganiu się, takie jak nóżki pozycjonujące. Mimo że istnieją zamontowane, które mogą pełnić tę rolę...

Adhezja na poziomie styku, bardzo zmienne zjawisko fizyczne na tej samej powierzchni, a także tolerancja wymiarów i położenia otworów, nie pozwalają przewidzieć w swoim modelu, który z czterech elementów wejdzie w kontakt w przypadku poślizgu.
Nawet jeśli używane są regulowane lub nóżki pozycjonujące, rozsądne byłoby zapewnienie tylko 2 z nich, które wystarczą do pozycjonowania i wytrzymają każde ścinanie. Pozostałe elementy gwintowane będą miały tylko funkcję zaciskową.
To właśnie w oparciu o te podstawowe zasady szukałbym modelu badawczego za pomocą SolidWorks Simulation, aby określić, ile elementów gwintowanych jest potrzebnych i o jakich wymiarach.
Jeśli chodzi o model teoretyczny, może on być trudny do ustalenia, a jeszcze trudniejszy do rozwiązania...

1 polubienie

Witaj m.blt,

Postępuję zgodnie z twoją radą, najpierw wykonam obliczenia z dwoma dokręceniami.
Dziękuję za wyjaśnienia.

Widmo.