Witam
Moim podstawowym założeniem jest znalezienie odpowiedniego położenia do podjęcia sił (to jest moja hipoteza B), więc jeśli rozumiem Twoją uwagę, nie mamy symetrii, zgadzamy się w tym punkcie, że najbliższe momentowi obrotowemu zakładają pierwsze odzysk sił, więc dlaczego w tym przypadku mają identyczną macierz w X i Y.
Chcę przedyskutować, czy możliwe jest uzasadnienie najbardziej odpowiedniego położenia dla drugiego zestawu.
Zgadzam się
hyperstatiques-Simples.pdf Belki (914.1 KB)
z tobą, aby zmienić układ, bez poślizgu poprzez umieszczenie napięcia wstępnego w łączniku śrubowym, przeprowadziłem badanie projektowe, dodając czujniki, które będą ustawiać się z przyrostem Xi, Yi C i Xi, Yi D, nie dotykam A i B.
Zamierzam zrobić swoją makietę i dodać czujniki, na tym narzędziu towarzyszyła mi osoba z forum m.blt na rozwiązaniu stołu podnoszącego za pomocą równoległoboku lub nożyczek.
P.s:
jeśli cały profil nie obraca się wokół O, przeciw-moment obrotowy będzie przeciwny to są nasze złącza śrubowe, ale jak rozróżnić interakcje, zacznę od usunięcia niektórych łączników i ponownego uruchomienia symulacji, jak byś postępował, aby podkreślić zjawisko? Jest to podejście bez stawek, zapoznaję się z łącznikami solidworks.
P.P.s:
Jeśli mamy do czynienia z problemem hiperstatycznym, czy możemy go rozbić, tak jak w przypadku badania belek, traktując w dwóch etapach, obciążenie i podpory, siła zacisku wywiera rozłożony nacisk, który można przyswoić lub nie? do obciążenia rozproszonego?
Dziękuję za odpowiedź i pomoc w moim pytaniu.
Jako załącznik w przypadku wiązki hiperstatycznej, mogę oprzeć się na jednej z metod rozdzielczości.