Ranting

Z mojej strony, średnio z 4 awarii dziennie (w przybliżeniu montażu) przeszliśmy do 2-4 tygodniowo po zainstalowaniu PDM. A jeśli zabierzemy pliki poza PDM w sieci, niestabilność powróci.

Mam też plik bat, pomaga w niektórych awariach.

3 polubienia

Dla twojej informacji, w tej chwili zajmuję się badaniami i rozwojem, co pozwala mi dużo pracować lokalnie i nie zapobiega bardzo częstym awariom.
od dzisiejszego ranka już 2 i jest dopiero poniedziałek.
Możliwe jest wysłanie wiadomości na raport o błędach, pozwalam sobie wyobrazić, co mogę tam umieścić.

1 polubienie

Bo nadal myślisz, że ktokolwiek naprawdę czyta te słynne raporty? :rofl:
Wyobraźmy sobie, że do przetwarzania raportów potrzeba więcej osób niż do modyfikowania kodu źródłowego Solidworks. :rofl: :rofl: :rofl:

4 polubienia

no wiem, że nikt nie czyta, dlatego pozwalam sobie odejść :rofl: :rofl: :rofl:

Witam

W tej chwili nie mam wielu awarii, z wyjątkiem tej z ostatnich kilku tygodni:

Z perspektywy czasu i z dużą dozą humoru, to, że SW się zawiesza, to jedno...
Ale jeśli spowoduje awarię modułu Windows .Net Framework, to jest to najlepsza integracja :v:
Dla twojej informacji, aktualizacja systemu Windows .Net dziś rano... Myślę, że zamierzam to zdjąć :eject_button:

Witam;

To tylko pokazuje, że naprawdę musisz pomyśleć o wyłączeniu automatycznych aktualizacji systemu Windows, akceptując wszystkie niedogodności, które się z tym wiążą...
Mój ulubiony obszar w ich " Raporcie o błędach Solidworks " (zauważ, że " Błędy " jest w liczbie mnogiej :sweat_smile:):
image

Pozdrowienia.

1 polubienie

i ja też duży

1 polubienie

Witam
Około 2 lata temu wygłosiłem tyradę na temat tego oprogramowania (SOLIDWORKS) z otwartym pytaniem "Kto jest naprawdę zadowolony z SOLIDWORKS?"
Opinie były naprawdę mieszane, naprawdę 50/50!
Nadal zauważam te same błędy, NIC się NIE zmienia!!
Użytkownicy są zadowoleni z tego narzędzia, ponieważ nie ma teraz wyboru, ponieważ nić jest dobrze przywiązana do łapy, a walka jest ciężka każdego dnia, aby spróbować tylko wykonać naszą pracę polegającą na projektowaniu, nauce, rysowaniu!
Praca nie jest już w centrum naszych dni, ale raczej to, jak zneutralizować to oprogramowanie, aby po prostu uzyskać coś poprawnego we właściwym czasie!
Zmarnowany czas jest fenomenalny, a polecenia należy powtórzyć 2,3 razy, zanim zostaną ostatecznie przetrawione przez oprogramowanie...
Dla niezależnych, którymi jestem, to oprogramowanie absolutnie nie jest profesjonalne... Za dużo straty czasu, błędów i awarii!!
Nie zamierzam dodawać nic więcej, ale po prostu uważaj, aby pewnego dnia przeciętne oprogramowanie nie konkurowało z Dassault konkurencyjnym i profesjonalnym narzędziem, wysysając użytkowników takich jak ja, którzy są rozczarowani!

Pierre DUCHET

5 polubień

I bum, 15:37, awaria solidworks, a my zauważymy złożoność rzeczy lol.

Tutaj jesteś... Posadziłem w tym samym czasie :laughing: , gdy SW również chce swojego weekendu :joy:

1 polubienie

Witaj Pierre @peduchet

Pozwalam sobie zareagować na Pańską wiadomość i proponuję Panu następujący punkt widzenia (oczywiście do dyskusji)

Problem jest z pewnością zepsuty (wstaw tutaj to, co jest najbardziej zepsute), ale rozwiązanie leży gdzie indziej, AMHA.

Rzeczywiście, istnieje już wersja solidworks w chmurze, która ma taką samą ergonomię, jak samodzielny samodzielny pojazd, którego używamy.
Oznacza to, że nawet jeśli Dassault mówi nam z naszymi ustami na ustach, że samodzielna wersja będzie kontynuowana równolegle z wersją Cloudy, oznacza to również, że będą zadowoleni z oferowania nam nowych funkcji przez cały czas, ale bez przepisywania części starszego (lub nawet bardzo, bardzo starego) kodu.

Zauważycie, że strategia mająca na celu przygotowanie nas na zniknięcie wersji Stand alone już się rozpoczęła, a mniej uważni z nas tego nie zauważyli.

To również zasługiwałoby na osobną dyskusję na ten temat!

Pozdrowienia

4 polubienia

cc i tak, to znowu on lol.

Witam
Czy jest to dokument lokalny czy sieciowy?

1 polubienie

Dla Twojej informacji, SW2023 w teście.
Otwarcie montażu pod 2020=5mn i 2m30 pod sw2023 SP5.
Podczas dnia MyCAD w Nantes powiedziano nam również o wyraźnej poprawie w zakresie montażu i MEP.
I od 20 do 30% szybsza wydajność grafiki.
Ze swojej strony kontynuuję testowanie 2023 tak szybko, jak to możliwe, ale pierwszy test przeprowadzony przed dniem MYCAD potwierdza po raz pierwszy naprawdę twierdzenia o zwiększonej prędkości.
Miejmy tylko nadzieję, że nie zawiesi się również 2 razy szybciej! :crazy_face:

4 polubienia

Aby mieć pewność, @sbadenis , cześć, wolę program, który uruchamia się w ciągu 10 minut i pozostaje otwarty przez cały dzień, niż program, który otwiera się w 2 minuty, ale zawiesza się 10 razy dziennie.

1 polubienie

Obecnie zajmuję się badaniami i rozwojem, więc jestem lokalny.
Nic więcej nie miałem otwarte, tylko te 2 pokoje, nic ciężkiego.

Pobrałem SP5 2023, zainstaluję go w przyszłym tygodniu, dobrze się szkło.
Dziękujemy za Twoją opinię na temat dodatku SP5 2023.

1 polubienie

Porozmawiamy o tym w przyszłym tygodniu i mamy nadzieję, że tym razem będzie lepiej!
Ze swojej strony zaczynam od czystej instalacji bez oprogramowania, aby mieć pewność, że nie zaimportuję uszkodzonego klucza rejestru lub takiego, który mógłby uszkodzić nową wersję.
Mam nadzieję, że testy na dużych złożeniach (+ 50 000 części) potwierdzą pierwsze próby, ale na to będę musiał znaleźć trochę czasu...

2 polubienia

Witam;

Szybkie pytanie @OBI_WAN Jakie masz wartości pamięci RAM?
Zadaję to pytanie, ponieważ (jest to bardzo subiektywne) dużej części " spontanicznych" awarii Solidworks udało się uniknąć dzięki przejściu z 32 do 128 GB na moim komputerze.

• Solidworks 2022 premium.
    Dodatkowo, regularny " dump " z katalogu:
    C:\Users%USERNAME%\AppData\Local\Temp* oraz w **C:\temp

Uwaga: należy również pamiętać o zachowaniu dużej ilości miejsca w rezerwie na dysku twardym, aby Solidworks mógł zapisać wszystkie te " tymczasowe " pliki ".

Uwaga: w systemie Windows 10 możesz łatwo oszacować " masy " różnych plików.
=> Opcja Windows/System/Stoke...

To powiedziawszy, szczerze współczuję mojemu drogiemu @OBI_WAN te awarie są nie do zniesienia ... Zmiana, którą mówiłeś sobie:
" Cóż, oszczędzam zaraz po tej małej funkcji..."  (...)(…) (…)..." I morze#@!!  »

Pozdrowienia.

2 polubienia

Bjr,
Mam 64 GB pamięci RAM.
Opróżniam pliki tymczasowe podczas uruchamiania, jak wyjaśniono powyżej.
Mam też plik BAT do opróżniania temps, gdy się zawieszam.
Dzięki za info.
Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie