Ranting

bjr,
Poniedziałek rano, 9:09.
1h09 pracy i przeskoku SW HS.

1 polubienie

Godzina 9:19
10 minut pracy

1 polubienie

Co to znaczy, @OBI_WAN , że nie zaoszczędziłeś w ciągu 1 godziny :stuck_out_tongue:
Myślę, że znalazłem problem i jest on bardzo prosty... Jesteśmy stworzeni, aby nagrywać... na niebieskiej dyskietce to normalne, że nie ma na :rofl: niej wystarczająco dużo miejsca (nawet nie widzę, żeby powiedzieć, że to podwójna pojemność^^ )
Jeśli chodzi o awarie, to od czasu przejścia na 2019 r. mam jeszcze znacznie mniej, ale powolność posłów do PE tylko po to, by napisać tekst... czasami to koszmar)
Problem polega na tym, że znalezienie konkurencyjnego oprogramowania, które jest tak łatwe w użyciu, jest skomplikowane.

2 polubienia

Osobiście wersja 2023 SP4 jest ogólnie dość stabilna.
Zauważyłem również, że niektóre aktualizacje systemu Windows muszą zostać odinstalowane, ponieważ powodują awarię oprogramowania co 5 minut :frowning_face:

2 polubienia

Pobrałem 2023, wkrótce go skonfiguruję, mam nadzieję, że będzie lepiej.

zgadnij 11:34 w

Dla Twojej informacji, 2. test w ramach SW2023, montaż około 51000 części.
Otwarcie pod SW2020 w sieci za około 12 minut.
1. otwarcie w ramach SW2023 w 9mn50 + kopia zapasowa w wersji 2023 =5mn30
2. otwarcie za pomocą SW2023 i plik pod SW2023=5m39s w rozdzielczości lub 1mn50s w świetle.
W 2023 roku wydawałoby się, pod warunkiem, że zarządzanie oświetleniem jest znacznie lepiej zarządzane w przeciwieństwie do mojej wersji z 2020 roku, gdzie czas otwarcia jest z pewnością szybszy, ale gdy tylko chcesz zmodyfikować część, tracisz czas zaoszczędzony na otwieraniu...
Dla posłów do PE w ramach SW2020, czas otwarcia MEP bez otwierania zgromadzenia około 10 minut w porównaniu do 4 minut 20 sekund w SW2023 w trybie rozłożonym i 30 s w trybie ubierania (lekki odpowiednik dla montażu)
W zachowaniu złożenia, takie jak rysunek, wydają się bardziej płynne.
Duża trudność w ramach sw2020 dla MEP zdawalna dla MEP (MEP zestawu 51000 części) w ramach SW2023

2. zwrot raczej zadowalający.
Co więcej, do dziś mogę powiedzieć, że sw2023 "nigdy" się nie zawiesił i to jest ten dreszczyk emocji! Aby zmierzyć to słowo, używałem go tylko przez około godzinę! :crazy_face:

To tyle, jeśli chodzi o moje dotychczasowe opinie na temat SW2023.
2-3 testy kompatybilności dla makro, narzędzia Visiativ na naszą premierę i przejście do 2023 roku, jeśli reszta potwierdzi 1. testy.

4 polubienia

@sbadenis
Dziękuję za opinie, które sprawiają, że nie mogę się doczekać.
Muszę wkrótce wdrożyć SW2023 na całym pulpicie, będę Cię informował.
Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Jednym z kroków, których nie należy pominąć, jest nie importowanie profilu z niższej wersji, ponieważ często powoduje to błędy w plikach oprogramowania lub kluczach rejestru - > większe awarie.
Ponieważ generuję typowy profil ręczny dla każdej nowej wersji i dla wszystkich naszych użytkowników, mamy znacznie mniej awarii.

4 polubienia

Witam.
To jest również to, co poradził mi technik Visiativ.
Z drugiej strony, naprawienie wszystkiego jak wcześniej zajmuje dobrych kilka godzin i jest to dość bolesne

Aby kontynuować rozpęd, poradzono mi, aby przerobić również plany podstawowe.

Tak, 2-3 godziny łatwe... Ale z 20 rysowników dla nas, jest to warte poświęconego czasu.
I o dziwo, jedyna osoba, która nie przestrzegała instrukcji, aby nie importować swojego profilu, miała o wiele więcej awarii.
I tak, tło również. Mój był z wersji z 2004 roku, zmiana w 2020 roku i skrócenie x2 lub 3 czasu otwarcia.

1 polubienie

Witam
Przy dwóch komputerach połączonych równolegle (jeden ze starą wersją oprogramowania, a drugi z nową) duplikacja odbywa się dość szybko.
Ponadto plik konfiguracyjny można edytować za pomocą narzędzi takich jak Notepad++, dzięki czemu można go łatwo modyfikować bez przechodzenia przez konfigurację w oprogramowaniu (cóż, musisz wiedzieć, gdzie pisać, ale jest to dość oczywiste).
W domu wdrażamy wersję z częścią podawanych parametrów (za pośrednictwem pliku sldsetting ustawionego w obrazie instalacyjnym), więc tylko ten, kto generuje ten obraz (w tym przypadku ja przez lata), potrzebuje tylko czasu, a użytkownikom zajmuje dwie sekundy później, aby pobrać plik sldreg, który również generujemy dla wszystkich (w pewnym momencie nawet poprosiliśmy dział IT o opracowanie małego skryptu, który przyszedł, aby uruchomić narzędzie do kopiowania parametrów, aby uczynić je przezroczystym dla użytkownika).

4 polubienia

Ta sama technika 2 sztuk w //, która się sprawdziła.
Istnieje tylko kilka ustawień, które są przenoszone, zmieniane lub tworzone w każdej nowej wersji. Ale jeśli spojrzysz trochę głębiej, szybko znajdziesz, co warto sprawdzić lub wybrać.

1 polubienie

Witaj Cyrylu,

Niezła sztuczka z 2 komputerami :+1:. Utknąłem ze zrzutem ekranu wszystkich stron ustawień i jest trochę długi.
Wdrażamy również za pomocą sldsetting, ale używamy instalacji obrazu administratora, w której można ustawić ścieżkę do tego pliku. Użytkownicy muszą tylko uruchomić link na swoim komputerze, aby mieć zupełnie nowe oprogramowanie.

2 polubienia

NIE MOGĘ JUŻ ZNIEŚĆ TEGO OPROGRAMOWANIA!!
image

2 godziny, aby nie móc zapisać planu montażu dla warsztatu, na który czeka.
Zrobiłem więc sitodruk, potem drukowałem, potem wyjąłem rotringi, moją linijkę i umieściłem swoje wymiary na poziomie ale, jak 20 lat temu. Biorąc pod uwagę ceny oprogramowania i ciosy konserwacyjne, są to złote plany!!

5 polubień

Dla relaksu piszę prozą:
image

9 polubień

bardzo Zolie wszystko^^^

CO zabawne, udało mi się przeczytać ostatnią linijkę tekstu, podczas gdy sporej jego części brakuje^^

3 polubienia

@FUZ3D Nie sądzę, żebyś przeczytał ostatnią linijkę, biorąc pod uwagę, gdzie znajduje się winda, pod spodem :rofl: :rofl: :rofl: musi być jej dobra warstwa :rofl:

2 polubienia

Szkoda tak ładnej meteorologicznej alegorii... ale nie sądzę, żeby serwis posprzedażowy Solidworks poszedł dużo dalej w swoim odczytaniu :sweat_smile:...

4 polubienia