Ranting

Myślę, że to dla wszystkich wersji, ... Wcześniej było lepiej, prawda!! :sleepy:

1 polubienie

Z mojej strony przez ostatnie 3 tygodnie nie było żadnej awarii!
Uh, może to dlatego, że byłem na wakacjach! :rofl: :sunglasses: :person_cartwheeling:t6: :desert_island:

6 polubień

Cóż, SW też musi wziąć wakacje, prawda!!

1 polubienie

Pieszczoty kota generowały elektryczność statyczną, odcinając dynamikę SW, który następnie w mgnieniu oka stracił panowanie nad sobą. Powszechny problem, z którym spotykają się masy i który sprawia, że wszyscy zbaczamy z torów... Rozwiązanie, aby nie odpuszczać i wrócić na właściwe tory; Idź po sok.
:cat: :zap:

8 polubień

Hmm tak, ale w pewnym momencie powinniśmy pomyśleć o zbudowaniu oprogramowania, które może działać na naszych maszynach, a nie o zbudowaniu maszyny, która może uruchomić ich oprogramowanie!

11 polubień

Nie rysuję obrazu tego, co właśnie mi się przydarzyło (błąd nadal obecny na SW2024 PS3.1)
Z mojej strony jest to błąd, który zwykle mi się przytrafia, gdy używam punktu szkicu za pomocą funkcji wspomagania wiercenia, a także gdy używam punktów środkowych w wymiarach lub wiązaniach... W razie wątpliwości przyzwyczaiłem się do nagrywania przed użyciem tych funkcji.

1 polubienie

Wczoraj dla mnie 2 razy. Powiedziałbym, że dobra średnia :rofl:

2 polubienia

Jesteśmy na SW2024 SP05 i prawie nigdy się nie zawiesza.
Do przymierzenia na swojej stronie :wink:

1 polubienie

Bonjour @ronathan
2024 z dodatkiem 5???

2 polubienia

" Kolejna szczelina czasowa, szybka à la DeLorean, Marty...  » :laughing:

5 polubień

Z mojej strony to SOLIDWORKS Visualize ulega trwałemu awarii!

1 polubienie

Ale przynajmniej jest im przykro :wink:

5 polubień

@svullioud_1 : Pamiętaj, aby podać wersję Vizualize używaną...

To powiedziawszy, używam wersji Vizualize 2022+Solidworks 2022sp4, która nie świeci swoją stabilnością.
Przenosząc moje katalogi " Windows/Temp " na dedykowany dysk twardy, nadal zmniejszyłem awarie... Ale jest wolniejszy.

1 polubienie

image

5 polubień

:rofl: Tak, pojechałem w przyszłość, aby to przetestować i powiedzieć, że w końcu jest tak samo.
Nie, przepraszam, miałem na myśli SW2023 SP05

3 polubienia

O tak, ale tam koniecznie... Nie zostawiaj otwartych drzwi do wszystkich okien, zwłaszcza tych z raportami o błędach!

4 polubienia

Bardzo dobra metoda
Praktykuję tę technikę od około 20 lat na SolidWorks i Inventor oraz CATIA. Czy to w mechanice, czy w ogólnej instalacji.
W przypadku dużych podzespołów, jaka oszczędność masy wynosi od jednego do trzech razy, w zależności od inteligencji projektowej

1 polubienie

Witam
Na czym dokładnie polega ta metoda API? Nigdy o tym nie słyszałem.

API (interfejsy programowania aplikacji), @OBI_WAN odbywa się to za pośrednictwem makr.
Może @mandragore się nim podzielić z tymi, którzy chcą?
Link do interfejsu API oprogramowania:
https://help.solidworks.com/2023/french/SolidWorks/sldworks/c_solidworks_api.htm?verRedi

1 polubienie

tak, ale makro z tego, jak kto robi co? Tego właśnie nie widzę.
zauważono, że na stronie ""Mamy o wiele mniej awarii, odkąd tworzę moje duże zestawy w API" tam zaczynam!! musisz utworzyć makro dla każdego utworzonego ASM? Osobiście nie wiem, ale robię 20 30 asm / dzień wszystko różne więc stworzyłem 30 makro / d ???

1 polubienie