Nowe uwierzytelnienie: Czy udało Ci się zalogować?

Witam.
Udało się ponownie nawiązać, ale nie było to łatwe!
Miłego dnia

1 polubienie

Lub... Mogą to być użytkownicy, którzy mieli konto na innej stronie grupy, ale nie na forum, a wraz z "unifikacją" automatycznie zostanie utworzone powiązane konto z tymczasową nazwą użytkownika wygenerowaną przez inkrementację lub szyfrowanie. :thinking:

1 polubienie

Jestem sceptycznie nastawiony do kont testowych, ponieważ te konta są aktywne (to, o którym wspomniałem, zadaje pytania i reaguje na odpowiedzi).

W przypadku drugiej hipotezy jest to możliwe, ale pokręcone.

1 polubienie

Cóż, zostałem rozłączony, kiedy chciałem opublikować odpowiedź, to już jest denerwujące, z wyjątkiem tego, że tym razem poproszono mnie okod weryfikacyjny dla mojego e-maila, TEGO TEGO SAMEGO adresu e-mail, którego zawsze używałem i który ma być JUŻ zatwierdzony!!

Więc co to za delirium, które sprawia, że potwierdzamy nasz e-mail co 1 dnia miesiąca?

Logowanie zajmuje więcej czasu niż wpisanie odpowiedzi, którą chcesz opublikować... Myślałem, że czas to pieniądz, nie w branży, jak się wydaje.
Najgorsze jest to, że jestem pewien, że rejestrujący potrzebuje więcej czasu, aby się połączyć, niż haker.

Ta historia po prostu skończy się na tym, że nas wszystkich wypchniemy i skończy się na tym, że będziemy tylko konsultować się z forum jako goście, nigdy się nie połączymy!!

Wreszcie, dobrą rzeczą jest to, że gdy zauważysz spadek frekwencji, będziesz wiedział dlaczego.

Pozdrowienia

PS: i nie zapominajmy o informacji o plikach cookie, że Ty też musisz się napychać!

3 polubienia

Witam;

Wydaje mi się dziwne, że:
Im więcej osób narzeka na metody połączenia, tym bardziej skracasz czas dostępny po połączeniu.
Dziś rano nie mniej niż 4 (rozłączenia)... A to jeszcze nie południe.

Myślę, że z biegiem czasu będę spędzał coraz mniej czasu na próbach dialogu z innymi forumowiczami i będę zadowolony, podobnie jak @Sylk (i prawdopodobnie inni), z "oglądania" forum jako widz, a nie jako aktor.

Ponieważ walidacja moich logów + hasła + walidacja strony "cóż, wszystko jest "OK", ale nadal musisz kliknąć przycisk poniżej", a następnie unieważnić żądania plików cookie... To naprawdę zaczyna stawać się... bolesne (zachować uprzejmość).

Pozdrowienia.

ARGGGG! Nie, ale poważnie... Byłem rozłączony podczas pisania tego posta!!

3 polubienia

Może masz problemy po swojej stronie, ponieważ moje muszą się ponownie łączyć co 2/3 dni. I zajmuje to 5 sekund, ponieważ adres i mdp są już zarejestrowane

1 polubienie

Witaj @Maclane ,
Przepraszamy za tę niedogodność... Poinformowałem nasz dział wsparcia o tych problemach, nasi technicy przywrócą to tak szybko, jak to możliwe,
Coralie

Cze wszystkim

Każda sesja połączenia trwa 4 godziny , w których nie musisz się ponownie logować. Ta zasada bezpieczeństwa została wprowadzona przez nasz dział cyberbezpieczeństwa i niestety nie można jej zmienić;
Jednak, aby ułatwić Ci połączenia, radzę zapisać swoje nazwy użytkownika i hasła!
Pozostaję do Państwa dyspozycji w przypadku jakichkolwiek informacji zwrotnych, miłego dnia,
Coralie

Witam @Coralie

4 godziny !! To po prostu za mało...
6 godzin byłoby o wiele lepszym kompromisem! To dałoby nam maksymalnie 4 repołączenia dziennie zamiast 6, czyli tylko 2 rekonekty dziennie. Jest to już trochę bardziej akceptowalne.

Następnie, gdybyś mógł PRZYNAJMNIEJ oszczędzić nam kliknięcia przycisku "kontynuuj", byłoby to również bardziej strawne.

Kolejny niezwykle bolesny punkt , który odcina cały nasz impet do odpowiedzi; Kiedy jesteśmy rozłączeni i jesteśmy proszeni o aktualizację, w rzeczywistości aktualizuje się to tylko wtedy; Rozłącza nas i wyrzuca z tematu na stronę główną, a nawet nie łączy się ponownie, więc nadal musimy kliknąć przycisk "połącz"!!
Dla mnie prawdziwą aktualizacją byłoby zaoferowanie nam loginu bezpośrednio i po zatwierdzeniu, przekierowanie nas na stronę, na której byliśmy, gdy kliknęliśmy baner "aktualizuj"!!

Nie, ponieważ 10 minut po kliknięciu w "odpowiedz" trochę zapomnieliśmy, o co nam chodziło, a nawet straciliśmy motywację, aby spróbować sobie przypomnieć...

2 polubienia

Witam
Sprawia wrażenie, że jest Btesterem Twojej nowej platformy... Zazwyczaj bycie Btesterem ma swoje zalety, tutaj płacisz za konserwację i masz dodatkową pracę...

Jeszcze kilka uwag do tego, co już zostało zgłoszone (nie związane z forum, ale z biletami MyCAD):

• Mam wiele zgłoszeń, które znajdują się w "Oczekiwaniu na klienta", podczas gdy nie było żadnych interwencji ze strony pracownika wsparcia.
  • Po co robić tak małe okienko podczas tworzenia nowego zgłoszenia? Uchwycenie szczegółów naszego problemu wcale nie jest ergonomiczne.
  • Nadal kładę nacisk na fakt, że muszę kliknąć kontynuuj po pseudo sprawdzeniu kompatybilności maszyny. To jest bezużyteczne. Albo maszyna jest w porządku, idziemy dalej, albo nie jest OK i wyświetlasz komunikat o błędzie :slight_smile:
3 polubienia

Witaj @sylvain.barneron ,

Przepraszamy, że miałeś to doświadczenie na platformie;
Zanotowałem wszystkie wasze różne punkty, które przekazałem naszemu zespołowi wsparcia, który weźmie pod uwagę prośby o ulepszenia,
Dziękujemy za opinię i życzę miłego dnia,
Coralie

Witam
Uważam, że jesteś bardzo krytyczny wobec tej historii odłączenia. Rozumiem, kiedy piszesz odpowiedź, że może to denerwować, ale dla reszty wpisujesz, ile razy dziennie twoje różne hasła i loginy na różnych stronach, a nawet na smartfonie (choćby po to, by go odblokować).
Na moim profesjonalnym komputerze muszę wprowadzać hasło około 5 do 6 razy dziennie, jeśli nie więcej, w zależności od tego, co robię i ile komputerów używam.
Oprócz strony z prośbą o kliknięcie przycisku Kontynuuj (po zakończeniu weryfikacji zadania), co można zrobić w ukryciu, wystarczy zalogować się/hasło, aby skorzystać z oprogramowania, które je przechowuje i za pomocą dwóch kliknięć jest gotowe.

4 polubienia

Witam @Cyril_f

Powiedz mi, czy Twoim zdaniem całkowity remont 6-pasmowej autostrady ma sens, jeśli jako jedyny dojazd zostawimy starą kamienną ścieżkę?

Jest to rodzaj lewitacji; Atrakcyjna strona z odpychającym dostępem.

1 polubienie

Jeśli nie mamy systematycznie odpowiedzi na wszystko, co czytamy (bycie offline nie jest zbyt krępujące), z drugiej strony możemy chcieć polubić " wszystko ", co czytamy. A tutaj jest to bardziej żenujące. Polubienia są częstsze niż nasze odpowiedzi, a mimo to nie mniej ważne, ponieważ nadają wagę odpowiedziom.

O ile chętnie wrócimy później, aby odpowiedzieć na pytanie bez odpowiedzi, równie dobrze możemy wrócić, aby polubić już przeczytane odpowiedzi, to mniej pewne...

Więc tak, różni się to w zależności od przyzwyczajeń każdego, ale moim skromnym zdaniem jest to podwójna kara za działalność forum.

1 polubienie

Przepraszam, nie widzę połączenia.
W przeciwnym razie podłączony od 5 godzin, bez rozłączenia

1 polubienie

Witam @Coralie
Przede wszystkim dziękujemy za przekazanie naszej opinii z nadzieją, że pomoże to znaleźć rozwiązanie. W końcu, czyż nie to jest to, co powinniśmy robić najlepiej?

Mając to na uwadze, przedkładam Państwu rozwiązanie, którego wykonalność ma być zbadane i które rozwiązałoby te niedogodności.

• Brak wygaśnięcia sesji na forum, ALE systematyczne logowanie do profilu i naprawdę wrażliwe dane.
1 polubienie

Link jest taki, że na Lynkoa cała strona wiosłowała, ale przynajmniej logowanie było szybkie i nie wygasło, ale na myCAD cała strona (lub prawie) została przeprojektowana, aby stała się szybsza i bardziej atrakcyjna (ogólnie bardzo udana!), a mimo to logowanie stało się bardziej żmudne, a na dodatek wygasło, co czyni go jeszcze bardziej żmudnym, a strona mniej atrakcyjną.
Dla mnie istnieje pewna dychotomia. :fist_right: :fist_left:

Jest sposób, aby zrobić to lepiej, szczerze. :wink:

EDIT: I tak, wygląda na to, że czas trwania sesji został w międzyczasie wydłużony.

1 polubienie

Bądź ostrożny, to, co zaraz powiem, to tylko moja odpowiedzialność i nie jestem tutaj, aby być starym zrzędą. To są tylko uwagi, które są moje i pochodzą z zawiedzionej miłości.

Ostatecznie ten problem z połączeniem wydaje mi się być tylko objawieniem tego, co czuję od czasu mojego powrotu tutaj.
Wcześniej, kiedy forum nazywało się jeszcze Lynkoa, nie było godziny, żebym nie aktualizował swojej strony, aby wziąć udział w nowej debacie/pytaniach/wyzwaniu/grupie. Dostęp był bezpośredni i płynny :slight_smile: , społeczność była aktywna i obfita.

Nie mogę powiedzieć, czy jest to spowodowane komplikacjami dostępu, ale uważam, że aura forum jest nieco "nudna". Ludzie, którzy biorą w nich udział, są zawsze wysokiej jakości... ale bardzo niewielu!
I zaczynam się zastanawiać, czy rosnąca złożoność dostępu, aktualizacja po aktualizacji, ma z tym coś wspólnego.
W dawnych czasach wszystko, co musiałeś zrobić, to wejść na stronę logowania do forum i gotowe. Teraz, pod pozorem "prostoty", staje się to trudne do znalezienia.
Musimy przejść do platformy MyCAD, następnie znaleźć właściwą ścieżkę spośród wszystkich oferowanych opcji, wypełnić login, który nie trwa w czasie i na końcu... Wróć do pracy, bo po tych wszystkich minionych czasach nie jest już czas na przesiadywanie na forum. W rezultacie pragnienie przyjazdu zostaje śmiertelnie stępione

Prawdę mówiąc, zastanawiam się, czy MyCAD nie jest po prostu zepsutą fajną zabawką i nie pozwala forum umrzeć samemu: zbyt drogie w utrzymaniu / zbyt głodne pamięci / baza pytań i odpowiedzi jest już dobrze zaopatrzona / nie ma potrzeby wyrabiania sobie nazwiska / podaj powód, który Ci się podoba

Krótko mówiąc, o ile myCAD nie zrobi wstrząsu i nie zmieni się, będę przychodził, aby zobaczyć, co się dzieje... ale od czasu do czasu i w znacznie mniej wytrwały sposób niż przedtem.

2 polubienia

Witam

Nie zostałem rozłączony od wczoraj! Nie wiem, czy to zespół programistów, czy przypadkowy łut szczęścia, ale szczerze mówiąc, to przyjemność! O wiele przyjemniejsze :smiling_face_with_three_hearts:

Dziękuję :kissing_heart:

Witam.

Od poniedziałku nie mogę się już połączyć z Visiativem:
Kiedy się loguję, prosi mnie o podwójne uwierzytelnienie za pomocą kodu wysłanego na moją skrzynkę e-mail... których nigdy nie otrzymuję. W związku z tym nie można iść dalej.

Z drugiej strony właśnie zauważyłem, że zamykając okno weryfikacji, wracając do strony głównej Visiativ i wybierając " forum "... cóż, jestem podłączony (więc, nie szalony podwójny zabezpieczenie :wink: )

3 polubienia